ΑΕΚ

Το "θέλαμε - δεν θέλαμε" στο μεταγραφικό παζάρι της ΑΕΚ

Η παρουσίαση του Νταντσένκο από την ΑΕΚ
Η παρουσίαση του Νταντσένκο από την ΑΕΚ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ INTIME SPORTS

Μια μεταγραφική περίοδος μέσα από διαρκείς αντιφάσεις, διαψεύσεις πραγματικών περιστατικών και μίας προσθήκης την τελευταία στιγμή, ήταν αυτή του Ιανουαρίου για την ΑΕΚ.

Για να είσαι δίκαιος κριτής των καταστάσεων που έζησε η ποδοσφαιρική ΑΕΚ κατά τον Ιανουάριο μήνα, για να καταδείξεις τις ανορθογραφίες και τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε, θα πρέπει πρώτα από όλα να αναγνωρίσεις στον Παναγιώτη Κονέ ότι έχει το χαμηλότερο βαθμό ευθύνης για όσα προσπάθησε να φέρει εις πέρας, όμως δεν κατάφερε. Τεχνικός διευθυντής μερικών ημερών πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, με έλλειψη εμπειρίας και γνώσης του ρόλου, θαύματα είναι αδύνατον να κάνει και τα λάθη είναι διδακτικά. Βέβαια σε αυτή την ''επιχείρηση'' δεν ήταν μόνος.

Η αδυναμία σωστής προσέγγισης (την οποία χρεώνεται εξίσου και ο νο. 2 του μεταγραφικού σχεδιασμού, Γιάννης Παπαδόπουλος) και αντίληψης των δυσκολιών που είχαν οι υποθέσεις που προσπάθησε να χειριστεί, δίνουν σε σημαντικό βαθμό και την εξήγηση γιατί οι πρώτοι και βασικοί στόχοι της ΑΕΚ, ο στόπερ Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο δεξιός μπακ Κένι Λαλά είναι ήδη παίκτες του Ολυμπιακού. Μπήκε με ενθουσιασμό σε δύο υποθέσεις που απαιτούσαν εμπειρία, προεργασία μηνών -η οποία δεν είχε γίνει- και περισσότερο χρήμα. Όμως το πάθος, η φούρια και η θεώρηση ότι μια φιλία ετών αρκούν, είναι τραπουλόχαρτα παρόρμησης παρά ουσίας σε ένα μεταγραφικό παίγνιο.

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Όταν ξέρεις ότι σε τέτοιες απόπειρες δεν πορεύεσαι με πρώτο όπλο σου το χρήμα, τότε απαιτείται να τις ''δουλεύεις'' καιρό πριν, μήπως και αποκτήσεις αβαντάζ μέσα από την πειθώ σου. Όπως δηλαδή είχε συμβεί με την περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία το προηγούμενο καλοκαίρι. Δουλευόταν επί εβδομάδες κι όταν ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε (κατά ομολογία του προέδρου της Μπεϊτάρ) για να παρουσιάσει στο τραπέζι πιο μεγάλη προσφορά, η ΑΕΚ είχε τον παίκτη με το μέρος της, είχε ήδη κερδίσει το στοίχημα πριν η κουβέντα φτάσει στο χρήμα ή εμφανιστεί η πιθανότητα ενός πλειστηριασμού.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του Κονέ, η επίσημη ενημέρωση από την ομάδα έπεφτε σε διαρκείς αντιφάσεις. Ενώ τα ρεπορτάζ (με πρώτο την αποκάλυψη του Sport24.gr για την επαφή με τον Παπασταθόπουλο) επιβεβαιώνονταν από στοιχεία αδιάσειστα μέχρι να δουν το φως της επικαιρότητας, η ΠΑΕ επέμενε να διαψεύδει λέγοντας ότι δεν ασχολείται με στόπερ, παρά μόνο με δεξί μπακ. Όχι μία και δύο φορές. Πολλές! Το ίδιο έκανε και για τη θέση του τερματοφύλακα, όπως επίσης είχαμε αναδείξει μέσα από την ιστοσελίδα μας. Το ''έχουμε γκολκίπερ και δεν ασχολούμαστε'' ως επίσημη θέση, την ώρα που εσωτερικοί και εξωτερικοί συνεργάτες ''χτένιζαν'' την αγορά για να βρουν γκολκίπερ, δεν είχε βάση. Άλλωστε η ΑΕΚ είχε προσπαθήσει για τον Βραζιλιάνο Ριμπέιρο κατά το πρώτο 10ημερο του Ιανουαρίου.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Ολλανδό γκολκίπερ Βέριπς, τον οποίο προσπάθησε να αποκτήσει στα τελειώματα των μεταγραφών. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΠΑΕ, είχε προκύψει ένα πρόβλημα τραυματισμού του Τσιντώτα, το οποίο δημιούργησε την ανάγκη να γίνει προσπάθεια για ακόμα έναν γκολκίπερ. Όταν η υπόθεση του Βέριπς ναυάγησε, ενημερωθήκαμε πως ο Τσιντώντας ήταν απολύτως καλά, μάλιστα την ίδια ημέρα προπονήθηκε κανονικά! Γιατί όλη αυτή η προσπάθεια αποπροσανατολισμού; Ποιος ο λόγος να μην παραδέχεται η ομάδα τις αδυναμίες της, την ώρα που προσπαθεί να τις καλύψει κι ενώ για τερματοφύλακα κοιτούσε από τις αρχές του μήνα;

Εν τέλει, την προτελευταία ημέρα των μεταγραφών, επετεύχθη η απόκτηση του Όλεγκ Νταντσένκο με αγορά. Η μοναδική προσθήκη για τον Γενάρη. Το τι ψάρια πιάνει ένας παίκτης που αγωνιζόταν στην τελευταία ομάδα της Ρωσίας και δεν έχει βγει ποτέ να παίξει εκτός της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. θα το δούμε στο γήπεδο. Μπορεί να βγει Γκάλο, μπορεί και Παουλίνιο. Σημασία έχει ότι σε αυτή την προσπάθεια και από τη στιγμή που ήταν δική του προσωπική επιλογή, ο Κονέ έφερε αποτέλεσμα. Δεν του βγήκε με τον Παπασταθόπουλο, ούτε με τον Λαλά, δεν άλλαξε τα δεδομένα στην υπόθεση Λιβάγια, όμως οι παθογένειες δεν είναι δικές του, ούτε οι αλλαγές απόψεων για το ρόστερ και τις ανάγκες του από τη μία ημέρα στην άλλη. Ήταν του ίδιου του κλαμπ και τον παρέσυραν. Μαθήματα είναι αυτά και σίγουρα είναι πλέον σοφότερος.

Photo Credits: Δελτίο Τύπου Intime

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ