ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

Στις 28 Απρίλη του 1971 ο Παναθηναϊκός νικούσε τον Ερυθρό Αστέρα με 3-0, κάνοντας την επική ανατροπή, και έπαιρνε την πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ. Θυμηθείτε το ματς, τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών αλλά και τι έλεγε ο διεθνής Τύπος. (PICS & VID)

Μια από τις μεγαλύτερες προκρίσεις του, αν όχι την μεγαλύτερη, λόγω του ότι επόμενος σταθμός ήταν το Γουέμπλεϊ αλλά και εξαιτίας του ότι οι πράσινοι είχαν ηττηθεί με 4-1 πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός στις 28 Απρίλη 1971. Η ομάδα του Φέρεντς Πούσκας σαν σήμερα πριν από 43 χρόνια νικούσε με 3-0 την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα και παρά την ήττα με 4-1 στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι πήρε την πρόκριση.

Οι ελπίδες πρόκρισης στον τελικό του Γουέμπλεϊ έμοιαζαν λιγοστές για τον Παναθηναϊκό, μετά τη συντριβή που είχε υποστεί με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι.

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

Η ανατροπή στη Λεωφόρο φάνταζε ακατόρθωτη, όμως ο Φέρεντς Πούσκας και οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη... Αυτή που θα αποστόμωνε την ποδοσφαιρική Ευρώπη...

Με τη βοήθεια 25.000 και οπαδών τους, οι οποίοι κατέκλυσαν κάθε γωνιά των κερκίδων, ο Παναθηναϊκός έκανε την ολική επαναφορά.

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Μόλις στο 2' ο Αντωνιάδης με πλασέ μέσα στην περιοχή άνοιξε το σκορ. Η πίεση στα καρέ των Γιουγκοσλάβων συνεχίστηκε και στο 55' πάλι ο Αντωνιάδης, αυτή τη φορά μετά από σέντρα του Φυλακούρη, διπλασίασε τα τέρματα του Τριφυλλιού. Το γήπεδο είχε γείρει προς την εστία του Ντουίκοβιτς και ο Καμάρας στο 66' με σουτ έστελνε τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος, ο Βασίλης Κωνσταντίνου έκανε μία εκπληκτική επέμβαση στο σουτ του Κάρασι και πλέον πείστηκαν και οι τελευταίοι ότι η μπίλια είχε κάτσει στο πράσινο...

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

Το 3-0 και η πρόκριση είχαν περάσει στην κατοχή του Παναθηναϊκού και τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει το ρου της ιστορίας... Το σφύριγμα της λήξης από τον Ισπανό διαιτητή Ορτίθ ντε Μεντεβίλ, απλά έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα...

28/4/1971

Σκόρερ: 2', 54' Αντωνιάδης, 63' Καμάρας

Διαιτητής: Χοσέ Όρτιθ Ντε Μεντιβίλ (Ισπανία)

Παναθηναϊκός: Κωνσταντίνου, Τομαράς, Σούρπης, Καμάρας, Βλάχος, Καψής, Δομάζος, Φυλακούρης (86' Χατζηανδρέου), Γραμμός, Αντωνιάδης, Καλλιγέρης (55' Αθανασόπουλος).

Ερυθρός Αστέρας: Ντουίκοβιτς, Τζόριτς, Παύλοβιτς, Μπογκίσεβιτς, Κλενκόφσκι, Νόφκοβιτς, Κάρασι, Ατσίμοβιτς, Γιάνκοβιτς, Οστοϊτς, Φιλίποβιτς.

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

Τι είχαν δηλώσεις Πούσκας και Μίλιανιτς:

Ο Φέρεντς Πούσκας μετά τον δεύτερο ημιτελικό είχε πει: "Το γκολ του Καμάρα το περίμεναν εννέα εκατομμύρια Έλληνες. Είχαμε θαυμάσιο ξεκίνημα στον αγώνα και ακόμα πιο ωραίο φινάλε".

Ενώ ο προπονητής του Ερυθρού Αστέρα Μίλαν Μίλιανιτς είχε σημειώσει: "Ήταν υπέροχοι οι Έλληνες. Πήραν δίκαια την πρόκριση και τους εύχομαι να νικήσουν στο "Γουέμπλει" και να φέρουν το Κύπελλο στα Βαλκάνια".

Ο διεθνής Τύπος

Το θαύμα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα
INTIME SPORTS

ΕΚΙΠ: "Απίστευτο κατόρθωμα των Ελλήνων. Ο Πούσκας και ο Παναθηναϊκός στο Γουέμπλεϊ. Υποταγή του Ερυθρού Αστέρα που δεν μπόρεσε να κρατήσει το 4-1".

ΤΑΪΜΣ: "Ο Αντωνιάδης έκανε το παιχνίδι της ζωής του και ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το άουτσαιντερ του Κυπέλλου πρωταθλητριών. Πέτυχαν τα πειράματα του Πούσκας".

ΝΤΕΪΛΙ ΜΙΡΟΡ: " Πόλη χαράς η Αθήνα. Μεγάλος ελληνικός θρίαμβος. Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 3-0".

ΚΟΡΙΕΡΕ ΝΤΕΛΟ ΣΠΟΡ: "Η ομαδάρα του Πούσκας διέλυσε με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στον τελικό. Μαγικές στιγμές για ολόκληρο το ελληνικό έθνος".

ΣΠΟΡΤ ΝΟΒΟΤΝΙ: "Και όμως, χάσαμε στην Αθήνα. Θαύμα για τους Έλληνες, δράμα για τον Ερυθρό Αστέρα, που έμεινε εκτός τελικού".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ