ΙΣΠΑΝΙΑ

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Κηδεύτηκε σήμερα στο Τρεμ της Γέιδα ο Μίκι Ροκέ. Πένθος σε ολόκληρη την Ισπανία από τον θάνατο του 23χρονου παίκτη της Μπέτις. Ενός λεπτού σιγή από την αποστολή της Εθνικής Ισπανίας, συγκινητικό «αντίο» από τον Μπουσκέτς, συντετριμμένος ο Τσάμπι Αλόνσο. Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο Κάρλες Πουγιόλ είχε αναλάβει τα έξοδα της νοσηλείας του άτυχου Ροκέ. Ενωμένοι οι φίλαθλοι και οι διοικήσεις της Μπέτις και της Σεβίγια πέντε χρόνια μετά τον χαμό του Πουέρτα (φωτογραφίες & video)

Ο Μίκι Ροκέ κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι στη γενέτειρά του, Τρεμ, παρουσία πλήθους κόσμου.

Άνθρωποι του ισπανικού ποδοσφαίρου αλλά και απλοί φίλαθλοι έστειλαν τον τελευταίο τους χαιρετισμό στον εκλιπόντα παίκτη της Μπέτις.

Στην Basílica de Valldeflors, στο Τρεμ της Γέιδα (Καταλονία), έγινε σήμερα το μεσημέρι η κηδεία του Μίκι Ροκέ. Από χθες εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από τον νεκροθάλαμο για να δώσουν τον τελευταίο ασπασμό στη σωρό του. Οι εκπρόσωποι της Μπέτις, αλλά και πολλών ακόμα ομάδων όλων των κατηγοριών της Ισπανίας, βρέθηκαν στη γενέτειρα του άτυχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Κυριακή στην κλινική Dexeus της Βαρκελώνης.

Ο 23χρονος Ροκέ είχε υποβληθεί πέρυσι τον Μάιο σε επέμβαση αφαίρεσης κακοήθους όγκου από τη λεκάνη, όμως τελικά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα και υπέκυψε. Η είδηση του θανάτου του βύθισε ολόκληρη την Ισπανία σε βαρύ πένθος. Οι φίλοι της Μπέτις, στην οποία αγωνιζόταν από το 2009, συγκεντρώθηκαν έξω από το γήπεδο της ομάδας τους, το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», γεμίζοντας τη θύρα 26 (ο αριθμός της φανέλας του Μίκι) με αφιερώσεις, κασκόλ και κεριά, ενώ αμέτρητοι ήταν και οι φίλοι της Σεβίγια που έπραξαν το ίδιο, δείγμα της συμπαράστασης της «αιώνιας αντιπάλου» στο κοινό πένθος.

Η αποστολή της Εθνικής Ισπανίας κράτησε χθες ενός λεπτού σιγή πριν την προπόνηση, ενώ ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος υπήρξε συμπαίκτης του Ροκέ στη Λίβερπουλ, ήταν απαρηγόρητος. Ο Σέρχιο Μπουσκέτς, που αγωνίστηκε πριν 12 χρόνια με τον εκλιπόντα στα τσικό της Γέιδα, έδωσε στη δημοσιότητα την εξής επιστολή:

« Έχοντας πληροφορηθεί την τραγική είδηση του θανάτου ενός συναδέλφου, θα ήθελα να στείλω όλη την στήριξή μου και να ευχηθώ δύναμη στην οικογένεια και τους φίλους του Μίκι Ροκέ. Έφυγε ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας μεγάλος αθλητής, ένα παράδειγμα για όλους μας, όμως πάνω απ’ όλα, έφυγε ένας συμπαίκτης με τον οποίο μοιράστηκα στιγμές τις οποίες δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ευρισκόμενος ακόμα σε κατάσταση σοκ και αντιλαμβανόμενος το πόσο άδικη είναι η ζωή, σε αυτές τις στιγμές έχω μόνο μια σκέψη, να κάνω ότι μπορώ ώστε να του αφιερώσω την κατάκτηση του τροπαίου για το οποίο δίνουμε όλοι μαζί εδώ τη μάχη μας».

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

11 Μαρτίου 2011. Ο Μίκι Ροκέ ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου το πρόβλημα της υγείας του και την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Τον Μάρτιο του 2011, λίγους μόλις μήνες μετά το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Μπέτις, ο Ροκέ ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το πρόβλημα της υγείας του και το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Τα λόγια του άτυχου παίκτη, κυρίως όμως τα δάκρυά του τη στιγμή που απευθυνόταν στους δημοσιογράφους, συγκίνησαν βαθιά όλη την Ισπανία. Ο Μίκι αναχώρησε από τη Σεβίλλη για τη Βαρκελώνη, ώστε να υποβληθεί στην επέμβαση και να βρίσκεται κοντά στους δικούς του.

Χθες έγινε για πρώτη φορά γνωστό ότι ο Κάρλες Πουγιόλ τον είχε επισκεφθεί στην κλινική Dexeus, αναλαμβάνοντας μάλιστα όλα τα έξοδα της παραμονής και της θεραπείας του. Η είδηση προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη τη χώρα, αποδεικνύοντας το μεγαλείο του Καταλανού παίκτη της Μπαρτσελόνα, ο οποίος πέρυσι, αμέσως μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στο «Γουέμπλεϊ», είχε φορέσει μια φανέλα που πάνω της έγραφε «Anims Miki» (κουράγιο Μίκι).

Ο Πουγιόλ ήταν παρών και στην κηδεία, μαζί με ανθρώπους της διοίκησης των «μπλαουγκράνα», ενώ την Μπέτις εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Μιγκέλ Γκιγέν, ο πρώην παίκτης Ράφα Γκορδίγιο, ο προπονητής Πέπε Μελ και ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Από τη Σεβίγια προσήλθαν ο πρόεδρος Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο και ο τεχνικός διευθυντής Μόντσι. Στη νεκρώσιμη ακολουθία, την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου, παραβρέθηκαν συμπαίκτες και αντίπαλοι του Ροκέ, προπονητές, πρόεδροι, αντιπροσωπείες δεκάδων συλλόγων και φυσικά απλοί φίλαθλοι.

Ο Πουγιόλ παρών στην κηδεία του Μίκι Ροκέ.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Το φέρετρο περνάει από τους δρόμους του Τρεμ στη Γέιδα.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Οι παίκτες της Μπέτις στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον συμπαίκτη τους, Μίκι Ροκέ, λίγες μέρες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πέρυσι.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

«Κουράγιο Μίκι». Πανό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» πέρυσι τον Απρίλιο.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Οι παίκτες της Σεβίγια στέλνουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στον Μίκι Ροκέ.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Φίλαθλοι της Μπέτις και της Σεβίγια έξω από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» λίγη ώρα μετά την είδηση του θανάτου του Μίκι Ροκέ.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Ένας φίλαθλος της Σεβίγια με τη φανέλα του Πουέρτα έξω από το «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Πλήθος φιλάθλων έξω από τη θύρα 26 του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Μπουσκέτς και Μίκι Ροκέ στα τσικό της Γέιδα (2000).

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Ο Κάρλες Πουγιόλ αμέσως μετά τον περσινό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στον Μίκι Ροκέ.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Ο Μίκι Ροκέ με τον Λιονέλ Μέσι.

Το τελευταίο αντίο στον Μίκι Ροκέ

Βίντεο: Φίλαθλοι της Μπέτις και της Σεβίγια τραγουδούν το όνομα του Μίκι Ροκέ έξω από τη θύρα 26 του «Μπενίτο Βιγιαμαρίν». Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ