ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Το SPORT24 στο Λονδίνο: "Chapeau" στην Ελβετία

Ο Τσάκα πανηγυρίζει την πρόκριση της Ελβετίας στους "8" του Euro 2020
Ο Τσάκα πανηγυρίζει την πρόκριση της Ελβετίας στους "8" του Euro 2020 PHOTO CREDITS: © MARKO DJURICA / AP IMAGES

Το ζευγάρι του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Euro 2020, σε δύο παιχνίδια - διαφήμιση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Κι αν η πρόκριση της Ισπανίας ήταν κάτι αναμενόμενο, για την Ελβετία η ιστορία είναι διαφορετική.

Πριν από τρία χρόνια, η Γαλλία και η Κροατία αναμετρήθηκαν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Αυτή τη φορά, στο Euro 2020, όμως ουδεμία εκ των δύο κατάφερε να φτάσει πιο μακριά από τους "16". Η πρώτη προδομένη από τη χαλαρότητα με την οποία προσέγγισε τον αγώνα με την Ελβετία και την αδυναμία της να επιβληθεί με επιθετικό ποδόσφαιρο, η δεύτερη λόγω της φθοράς που προκαλεί η ηλικία και η κόπωση σε βασικά στελέχη της, όπως ο Λούκα Μόντριτς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΛΟΜΠΑΡΙΝΙ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ

Μεταδίδουμε ζωντανά από το Λονδίνο, την καρδιά της διοργάνωσης, όσα γίνονται στο EURO 2020. Αλέξανδρος Τρίγκας και Αντρέα Παλομπαρίνι είναι οι απεσταλμένοι του SPORT24 στα γήπεδα του EURO. Χορηγός της αποστολής στο Λονδίνο σε όλη την διάρκεια της διοργάνωσης ΟΠΑΠ Α.Ε με το Πάμε Στοίχημα που προσφέρει περισσότερες από 500 στοιχηματικές επιλογές για τους αγώνες Αγγλία-Γερμανία και Σουηδία-Ουκρανία, καθώς και από 4 συνδυαστικά στοιχήματα με ενισχυμένες αποδόσεις για κάθε ένα από τα δύο σημερινά παιχνίδια.

Οι δύο αγώνες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου για τη φάση των "16" του Euro 2020 ήταν, όπως και να το κάνουμε, η καλύτερη διαφήμιση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Δύο μονομαχίες με ανάλογη τροπή (από 0-1 σε 3-1, κι από εκεί σε 3-3) και μπόλικη αγωνία, η οποία στην περίπτωση του αγώνα της Γαλλίας με την Ελβετία ολοκληρώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Όπως είναι λογικό, ο αποκλεισμός είναι μεγάλη αποτυχία για τις δύο ηττημένες ομάδες, οι οποίες στόχευαν να πάνε πολύ πιο μακριά στη διοργάνωση. Και δη για τη Γαλλία, το έμψυχο δυναμικό της οποίας προδιέθετε για την κατάκτηση του τίτλου. Στην πράξη βέβαια, σε αυτούς τους τέσσερις αγώνες που έδωσαν στο Euro 2020, οι μπλε δεν έπεισαν ότι βρίσκονται στην pole position για να φτάσουν μέχρι το τέλος του δρόμου.

Αυτά για τους ηττημένους -και πολλά ήταν. Η πραγματική ουσία όσων συνέβησαν τη Δευτέρα 28 Ιουνίου όμως αφορά στις ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση. Η Ισπανία και η Ελβετία πήραν αυτό που άξιζαν βάσει εικόνας, με διαφορετικό τρόπο μάλιστα. Η "ρόχα" είδε τον Άλβαρο Μοράτα να "ξυπνά" και να αποδεικνύεται καθοριστικός, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και πρόκρισης όμως, είναι εμφανές πως θα χρειαστεί τον σέντερ φορ της Γιουβέντους ακόμη πιο ενεργητικό και αποτελεσματικό στο "κουτί". Ειδάλλως, οι αμφιβολίες και η αγωνία που δημιουργήθηκαν στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας και στην παράταση του αγώνα με την Κροατία θα συνεχίσουν να τη συνοδεύουν στο Euro 2020.

Όσο για την Ελβετία; Το γεγονός πως μετά από τρεις αποκλεισμούς στη διαδικασία των πέναλτι, χαμογέλασε στο φινάλε, αρκεί από μόνο του. Μπορεί να μην είναι μια ομάδα που εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει, από την άλλη όμως, η στιβαρότητα στη μεσαία γραμμή και η αποτελεσματικότητα του Χάρις Σεφέροβιτς στην αντίπαλη περιοχή την καθιστούν πολύ επικίνδυνη εν όψει του ραντεβού με την Ισπανία στα προημιτελικά.

Έτσι κι αλλιώς, το άγχος και η πίεση θα βαραίνει τους ισπανικούς ώμους...

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ