EUROPA LEAGUE

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Η αναγεννημένη Φιορεντίνα, η μετριότατη Γκινγκάμπ και η φιλόδοξη Ντιναμό Μινσκ του Ουντότζι στο δρόμο του ΠΑΟΚ. Διαβαστε το προφίλ των αντιπάλων του "Δικεφάλου του Βορρά".

Βατή θεωρείται η κλήρωση του 11ου ομίλου του Europa League για τον ΠΑΟΚ. Η Φιορεντίνα φαντάζει ως το φαβορί διαθέτοντας πλήθος αστέρων στο ρόστερ της.

Η εκπρόσωπος της Γαλλίας, Γκινγκάμπ δεν δύναται να τρομάξει τον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας κακό ξεκίνημα στη Ligue 1 της Γαλλίας μετά την κατάκτηση της 16ης θέση στην περυσινή σεζόν.

Η ιστορική Ντιναμό Μινσκ με τη σειρά της έχει πραγματοποιήσει βήματα προόδου κάτι που αντικατοπτρίζεται και από της πορεία της στα προκριματικά του Europa League, όπου παραμένει αήττητη σε έξι ματς.

Διαβάστε αναλυτικά τα προφίλ των Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ.

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ
IMAGO SPORTFOTODIENST

Το προφίλ τηςΦιορεντίνα

Η Φιορεντίνα τα τελευταία χρόνια δείχνει αναγεννημένη από τις στάχτες έχοντας δημιουργήσει ένα αξιοπρόσεκτο σύνολο με ποδοσφαιριστες εγνωσμένης αξίας όπως είναι οι Κουαδράδο, Πισάρο, Μαρίν, Βάργκας, Βάργκας, Ελ Χαμνταουί, Ακουιλάνι, Σάβιτς, Βαλέρο, Σάβιτς, Τζουζέπε Ρόσι, Μάριο Γκόμεζ,

Πέρυσι κατέλαβε την τέταρτη θέση στη Serie A, ενώ έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας όπου έχασε την κούπα από τη Νάπολι.

Η Φιορεντίνα κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων την σεζόν 1960-61, ενώ έφτασε στον τελικό την επόμενη σεζόν. Επίσης ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1957.

Στον πάγκο της από το 2012 βρίσκεται ο Βιτσέντσο Μοντέλα. Στην πρεμιέρα του ιταλικού πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσει την Ρόμα.

Χώρα, πόλη: Ιταλία, Φλωρεντία

Κατάταξη στο πρωτάθλημα: 4η

Έτος Ίδρυσης: 1926

Τίτλοι: 2 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων

Ψευδώνυμο: Βιόλα

Γήπεδο: Αρτέμιο Φράνκι

Xωρητικότητα: 47.290

Προπονητής: Βιντσέντζο Μοντέλα

Μεταγραφές: Χοσέ Μαρία Μπασάντα (Μοντερέι) [3.500.000€], Μάρκο Μαρίν (Τσέλσι)* (πέρσι δανεικός Σεβίλλη),Τσιπριάν Ταταρουσάνου (Στεάουα Βουκουρεστίου), Τζόσουα Μπριλάντε (Newcastle Jets) [1.000.000€], Στιβ Λεό Μπελέκ (Ουντινέζε) (ήταν δανεικός Μονς), Οκτάβιο (Μποταφόγκο)* (ήταν δανεικός ABC).

Αστέρι: Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Το προφίλ τηςΓκινγκάμπ

Από τις πλέον αδύναμες ομάδες της Ligue 1, η Γκινγκάμπ εξασφάλισε πέρυσι την παραμονή της, τερματίζοντας με δύο βαθμούς πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη.

Αντιστρόφως ανάλογη πορεία στο Κύπελλο, όπου απέκλεισε τη Μονακό στα ημιτελικά, υπερισχύοντας στον τελικό της Ρεν με 2-0.

Μεγάλο αστέρι της γαλλικής ομάδας είναι ο Μουσταφά Γιαταμπάρε αδερφός του Σαμπού Γιαταμπαρέ, ο οποίος ωστόσο πιέζει την διοίκηση της Γκινγκάμπ προκειμένου να πάρει μεταγραφή.

Στο πρωτάθλημα, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ σε τρεις αγωνιστικές μετρά μόλις τρεις βαθμούς καταλαμβάνοντας την 16η θέση της βαθμολογίας.

Βασικά στελέχη της θεωρούνται οι Σανκαρέ, Μαρβό, ενώ αποκτήθηκαν τρεις ποδοσφαιριστές από την Δανία (Λασλ, Γιάκομπσεν, Σβαρτς). Πλήγμα συνιστά ο σοβαρός τραυματισμός του νεοφερμένου Καρντί που θα μείνει εκτός μάχης για έξι μήνες.

Χώρα, πόλη: Γαλλία, Γκινγκάμπ

Κατάταξη στο πρωτάθλημα: 16η

Έτος Ίδρυσης: 1912

Τίτλοι: 2 Κύπελλα Γαλλίας, 1 Κύπελλο Ιντερτότο

Ψευδώνυμο: EAG

Γήπεδο: Σταντ ντι Ρουντουρού

Xωρητικότητα: 18.126

Προπονητής: Ζοσελίν Γκουρβενέκ

Μεταγραφές: Ζερεμί Πιέ (Νις), Γιόνας Λοσλ (Μίντιλαντ) [500.000€], Μπενζαμέν Ανγκουά (Βαλανσιέν), Λαρς Γιάκομπσεν (Κοπεγχάγη), Ρόνι Σβαρτς (Ράντερς), Ζουλιάν Καρντί (Αρλ-Αβινιό), Μαξίμ Μπακά (Λοριάν)

Αστέρι: Μουσταφά Γιαταμπαρέ

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ


Το προφίλ τηςΝτιναμό Μινσκ

H Ντιναμό Μίνσκ ιδρύθηκε το 1927 και είναι η μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης και στο πρωτάθλημα της Λευκορωσίας.

Από τις 54 περιόδους του πρωταθλήματος Σοβιετικής Ένωσης αγωνίστηκε στις 39 και ανάμεσα σε αυτές κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα το 1982.

Το 1954 διαλύθηκε για να ανασυσταθεί το ίδιο έτος με νέους παίκτες, μετονομαζόμενη σε Σπάρτακ Μινσκ. Διατήρησε αυτό το όνομα μέχρι το 1959, όταν μετονομάστηκε για μια ακόμη φορά σε Μπελαρούς Μινσκ. Μπελαρούς σημαίνει στα ελληνικά Λευκορωσία και επειδή ήταν η γνωστότερη ομάδα σε ό,τι αφορά στο ποδόσφαιρο στη Λευκορωσία, τής δόθηκε αυτό το όνομα.

Τελικά, το 1962 άλλαξε και πάλι το όνομά της με το αρχικό, δηλαδή Ντιναμό Μινσκ, το οποίο ισχύει μέχρι και σήμερα.

Το 1982 κατέκτησε το πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης και για πρώτη φορά αγωνίζεται στο Ευρωπαικό Κύπελλο Πρωταθλητών (Champions League) αλλά αποκλείστηκε.

Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με τρεις βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Στα προκριματικά του Europa League, η Ντιναμό Μινσκ σε έξι αναμετρήσεις έμεινε αήττητη (5-1-0) αποκλείοντας κατά σειρά Μιλικόσκι (3-0, 0-0), Έκομαξ Κλουζ (1-0, 2-0) και Νασιονάλ Μαδέιρα (2-0, 3-2).

Στο ρόστερ της ανήκουν ποδοσφαιριστες που ξεχώρισαν στο νορβηγικό πρωτάθλημα όπως είναι οι Ντιομάντε, Μπανγκουρά, αλλά και ο πρώην παίκτης του Άρη, Ουντότζι, ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ.

Χώρα, πόλη: Λευκορωσία, Μινσκ

Κατάταξη στο πρωτάθλημα:

Έτος Ίδρυσης: 1927

Τίτλοι: 7 Πρωταθλήματα Λευκορωσίας, 3 Κύπελλα Λευκορωσίας, 1 Πρωτάθλημα Σοβιετικής Ένωσης

Ψευδώνυμο: -

Γήπεδο: Τράκτορ Στέιντιουμ

Xωρητικότητα: 16.500

Προπονητής: Ουλατζιμίρ Ζουραβέλ

Μεταγραφές: Βορόνκοφ (μέσος), Μπίκοφ (μέσος)

Αστέρι: Τσιγκόζι Ουντότζι

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ