EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Ντινάμο Τιφλίδας

Το προφίλ της Ντινάμο Τιφλίδας
Ντινάμο Τιφλίδας

Η Ντινάμο Τιφλίδας από την Γεωργία θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ για τα playoffs του Europa League, η οποία κατέκτησε την περσινή σεζόν το πρωτάθλημα στη χώρα της.

Την πρωταθλήτρια Γεωργίας, Ντινάμο Τιφλίδας, θα βρει στο δρόμο του για τα playoffs του Europa League ο ΠΑΟΚ. Μία ομάδα που σίγουρα δεν προκαλεί φόβο στον "δικέφαλο" και αυτό γιατί το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές και κάποιους ξένους χαμηλής αξίας.

Μοναδική εξαίρεση ο Ισπανός Μικέλ Άλβαρο, ο οποίος αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και στα 33 του χρόνια έχει αρκετή εμπειρία (γυρολόγος βέβαια). Ας δούμε όμως ο προφίλ των Γεωργιανών.

Dinamo Tbilisi

Ντινάμο Τιφλίδας

Το προφίλ της Ντινάμο Τιφλίδας
B&K

Έτος ίδρυσης: 1925

Έδρα: Boris Paichadze Dinamo Arena

Χωρητικότητα: 54,549

Τίτλοι: 16 πρωταθλήματα, 13 κύπελλα, 1 κύπελλο κυπελλούχων το 1981.

Τι έκανε πέρσι στη Γεωργία: Κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Γεωργία με μεγάλη διαφορά από την 2η ομάδα.

Τι έκανε φέτος Ευρώπη:Ξεκίνησε στα προκριματικά του Champions League αποκλείοντας στον 2ο προκριματικό γύρο την Αλασκέρτ, όμως στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Τι κάνει τώρα: Το πρωτάθλημα της κάνει σέντρα στις 7/8, οπότε είναι έτοιμη αγωνιστικά. Απέναντι στην ομάδα από το Ζάγκρεμπ βέβαια δεν σκόραρε σε κανένα από τα δυο παιχνίδια, γεγονός που ίσως και να δείχνει κάτι όσον αφορά την ποιότητα της από τη μέση και μπροστά σε υψηλό επίπεδο.

Το ρόστερ της περιλαμβάνει κυρίως γηγενείς ποδοσφαιριστές, ενώ πιο ακριβός παίκτης σύμφωνα με το transfermarkt είναι ο Τσιντσάντζε που αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος με αξία 550.000€.

Προπονητής της ο Γιουράι Γιάμπαρεκ. Στα 53 του χρόνια έχει δουλέψει στην Σλοβακία, ενώ από την περσινή περίοδο κάθεται στον πάγκο της Ντινάμο.

Η Ντιναμό Τιφλίδας δεν είναι άγνωστη στις Ελληνικές ομάδες. Την έχει αντιμετωπίσει η Καστοριά τη σεζόν που κατέκτησαν οι Γεωργιανοί το κύπελλο κυπελλούχων (1980-81), ο Πανιώνιος το 2004-05 και η ΑΕΚ 2011-12.

Δείτε εδώ το ρόστερ της Ντινάμο Τιφλίδας

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ