ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προφίλ της Κολομβίας

Το προφίλ της Κολομβίας

Η παρέα του Ρανταμέλ Φαλκάο είναι η ομάδα που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας από τη Λατινική Αμερική. Διαβάστε για τους "cafeteros", το ρόστερ, το αστέρι τους και το πώς έφτασαν ως το Μουντιάλ.

Αντιμέτωπη με την Κολομβία, η οποία θα είναι η επικεφαλής του ομίλου μας, έφερε η κληρωτίδα της FIFA την Εθνική μας ομάδα.

Πρόκειται για μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια βελτιώνεται συνεχώς και αυτό αποτυπώνεται και στην κατάταξη της FIFA. Εκεί βρίσκεται στην τέταρτη θέση κυρίως λόγω της εξαιρετικής της παρουσίας στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Κολομβία τερμάτισε δεύτερη στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής έχοντας μπροστά της μόνο την Αργεντινή, η οποία μάζεψε δύο βαθμούς περισσότερους. Συνολικά συγκέντρωσε 30 βαθμούς σε 16 παιχνίδια έχοντας 9 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Με αυτόν τον τρόπο η Κολομβία πέρασε απευθείας στα τελικά της διοργάνωσης έχοντας την καλύτερη άμυνα στη ζώνη της Λατινικής Αμερικής με 13 γκολ και την τρίτη καλύτερη επίθεση πίσω από Αργεντινή και Χιλή.

Τι έχει κάνει σε Μουντιάλ

Από εκεί και πέρα, αυτή είναι η πέμπτη φορά που πηγαίνει σε τελική φάση Μουντιάλ. Από τις τέσσερις φορές που προηγήθηκαν μόνο μία κατάφερε να περάσει τη φάση των ομίλων και να φτάσει ως τους "16" της διοργάνωσης. Αυτή ήταν στο Μουντιάλ της Ιταλίας το 1990, καθώς σε αυτά της Χιλής (1962), των ΗΠΑ (1994) και της Γαλλίας (1998) αποκλείστηκε από την πρώτη φάση.

Στόχος στο Μουντιάλ

Σε αυτό το Μουντιάλ, πάντως, οι φιλοδοξίες της Κολομβίας είναι αρκετά υψηλές. Βάσει του πολύ καλού υλικού που διαθέτει και της εξαιρετικής παρουσίας που είχε στα προκριματικά του Μουντιάλ η πρόκριση στους "16" μοιάζει με το ελάχιστο δυνατό, ενώ ρεαλιστικός στόχος με ένα καλό σταύρωμα στους "16" είναι τα προημιτελικά.

Αστέρι

Είναι αρκετοί οι Κολομβιανοί που τα τελευταία χρόνια κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ευρωπαϊκά γήπεδα όπως οι Χάμες Ροντρίγκες, Πάμπλο Αρμέρο, Χουάν Σούνιγκα, Φρέντι Γκουαρίν και Τζάκσον Μαρτίνες, αλλά υπάρχει και ένας που ξεχωρίζει ξεκάθαρα. Ο λόγος για τον Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος στα 27 του θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του κόσμου. Διαθέτει φονικό ένστικτο και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο η Μονακό έδωσε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον πάρει.

Το προφίλ της Κολομβίας
AP2013

Προπονητής

Ο άνθρωπος που έχει δημιουργήσει αυτή την ομάδα και κατάφερε να την οδηγήσει στα τελικά της Βραζιλίας είναι ο Χοσέ Πέκερμαν. Ο 64χρονος Αργεντινός ήταν προπονητής της Αργεντινής τη διετία 2004-06, ενώ προηγουμένως βρισκόταν στην Αργεντινή Κ20. Μετά την "αλμπισελέστε" πήγε στην Τολούκα και η επόμενη ομάδα του ήταν η Τίγκρες (2009). Στο Μεξικό δεν άντεξε πολύ και για τα επόμενα τρία χρόνια ήταν χωρίς ομάδα παρόλο που βρέθηκε κοντά στην εθνική Αυστραλίας. Η Κολομβία ήταν εκείνη που τον πίστεψε και τελικά δικαιώθηκε.

Το προφίλ της Κολομβίας

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Φαρίντ Μοντραγκόν, Καμίλο Βάργκας, Νταβίντ Οσπίνα

Αμυντικοί: Λουίς Περέα, Πάμπλο Αρμέρο, Κριστιάν Σαπάτα, Κάρλος Βαλντές, Σαντιάγκο Άριας, Στεφάν Μεντίνα, Έντερ Μπαλάντα, Χουάν Σούνιγκα

Μέσοι: Φρέντι Γκουαρίν, Αμπέλ Αγκιλάρ, Κάρλος Σάντσες, Μακνέλι Τόρες, Άλντο Ραμίρες, Χουάν Κουαντράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Ένβιν Βαλένσια, Αλεσάντερ Μεχία, Βίκτορ Ιμπάρμπο

Επιθετικοί: Ρανταμέλ Φαλκάο, Τεόφιλο Γκουτιέρες, Τζάκσον Μαρτίνες, Κάρλος Μπάκα, Λουίς Μουριέλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ