ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το προφίλ της Ιαπωνίας

Το προφίλ της Ιαπωνίας

Η Ιαπωνία είναι μια από τρεις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δείτε το προφίλ της.

Η Ιαπωνία είναι μια από τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει η Εθνική μας ομάδα στον 3ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζακερόνι θα δώσει το παρών για πέμπτη φορά σε τελική φάση και φυσικά δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος για την Ελλάδα.

Είναι από τις χώρες που παίζουν καλό ποδόσφαιρο και ο μεταξύ μας αγώνας θα είναι και "κλειδί" ίσως για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Ιαπωνία στον δρόμο για την Βραζιλία έδωσε 14 αγώνες, όπου έκανε 8 νίκες, 3 ήττες και 3 ματς έληξαν ισόπαλα με τέρματα 30 υπέρ και 8 κατά.

Μάλιστα μετά το 1-1 με την Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα (μετά την διοργανώτρια Βραζιλία) που εξασφάλισε την συμμετοχή της στο Μουντιάλ.

Τι έχει κάνει σε Μουντιάλ

Η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο επιτυχημένες Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου στην Ασία, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι και το δεύτερο γύρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 και το 2010. Επίσης συμμετείχε στο Μουντιάλ του 2006 και του 1998.

Στόχος στο Μουντιάλ

Στόχος της Ιαπωνίας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι να επαναλάβει τις πορείες του 2002 και 2010 που έφτασε στον δεύτερο γύρο και γιατί έχει και μια ακόμη πρόκριση.

Αστέρι

Το μεγάλο αστέρι της Εθνικής Ιαπωνίας είναι ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίνζι Καγκάουα, ο οποίος γεμίζει το κενό που άφησαν οι Χιντετόσι Νακάτα και Σουνσούκε Νακαμούρα. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι αρκετά αξιόλογοι παίκτες όπως οι Κεϊσούκε Χόντα, Γιούτο Ναγκατόμο και Ατσούτο Ουτσίντα.

Προπονητής

Προπονητής είναι ο γνωστός Ιταλός Αλμπέρτο Τζακερόνι, ο οποίος έχει κοουτσάρει συλλόγους όπως η Μίλαν, η Λάτσιο, η Ίντερ, η Τορίνο και η Γουβέντους. Στις 20 Αυγούστου 2010 ανέλαβε την Εθνική Ιαπωνίας και σε 50 αγώνες, μετράει 28 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Έιζι Καουασίμα, Σουσάκου Νισιβάκα, Σκουίτσι Γκόντα

Αμυντικοί: Ατσούτο Ουτσίντα, Γκοτόκου Σακάι, Γούτο Ναγκατόμο, Μασάτο Μορισίγκε, Γιασουγούκι Κόνο, Μασαχίκο Ινόχα, Χιρόκι Σακάι, Μάγια Γιοσίντα

Μέσοι: Κεϊσούκε Χόντα, Γιασουχίτο Έντο, Σίνζι Καγκάουα, Χαζίμε Χοσογκάι, Χιντέτο Τακαχάσι, Χοτάρου Γιαμαγκούτσι, Μακότο Χασέμπε

Επιθετικοί: Χιρόσι Κιγιοτάκε, Σίνζι Οκαζάκι, Γιοιτσίρο Κακιτάνι, Γιούγια Οσάκο, Τακάσι Ινούι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ