ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το παρασκήνιο για τον αποκλεισμό του Πράνιτς από την αποστολή του Παναθηναϊκού

Το παρασκήνιο για τον αποκλεισμό του Πράνιτς από την αποστολή του Παναθηναϊκού

Στον Παναθηναϊκό άφησαν εκτός αποστολής τον Πράνιτς για το ματς με τον Ολυμπιακό καθώς ο Κροάτης σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΑΠ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο ντέρμπι. Διαβάστε όλα τα δεδομένα.

Αναγκαστικός ήταν τελικά ο αποκλεισμός του Ντάνιελ Πράνιτς από την 20άδα του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς όπως προκύπτει ο Κροάτης σύμφωνα με το άρθρο 31 του ΚΑΠ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην αναμέτρηση. Ας πάρουμε όμως όλα τα δεδομένα από την αρχή. Ο 33χρονος μέσος είχε κληθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό για το φιλικό της Κροατίας με την Ρωσία το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ροστόφ την Τρίτη (17/11).

Από την Δευτέρα (16/11) έγινε γνωστό ότι ο Πράνιτς λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον προσαγωγό δεν θα έδινε το παρών στο ματς και πήρε σχετική άδεια για να μην μεταβεί με την υπόλοιπη αποστολή στην Ρωσία αλλά να επιστρέψει στην Αθήνα.

Εκεί κάπου μπαίνει και το άρθρο 31 του ΚΑΠ παρ. 2 (β) το οποίο σημειώνει πως όταν ένας παίκτης αποκλειστεί από την Εθνική του μετά δεν μπορεί να συμμετέχει σε αγώνα της ομάδας του αν δεν περάσουν οκτώ ημέρες. Άρα οι οκτώ μέρες συμπληρώνονται στις 25 Νοέμβρη.

Χαρακτηριστικά ο ΚΑΠ προβλέπει : "Ποδοσφαιριστής ο οποίος αποκλείσθηκε από Εθνική ομάδα, λόγω τραυματισμού ή ασθενείας του, δεν δύναται να μετάσχει σε αγώνα της ομάδας του πριν από την παρέλευση οκτώ (8) ημερών από τον αγώνα της Εθνικής ομάδας στον οποίο δεν συμμετείχε για την πιο πάνω αιτία, χωρίς να υπολογίζεται η ημέρα του αγώνα της Εθνικής.

Η τυχόν συμμετοχή του είναι αντικανονική και τιμωρείται και αυτεπάγγελτα από τη διοργανώτρια. Εξαιρούνται οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν με την ομάδα τους, λόγω τραυματισμού ή ασθένειας, σε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου, αμέσως προηγούμενου από τον αγώνα της Εθνικής".

Οπότε στον Παναθηναϊκό πήραν την απόφαση να τον αφήσουν εκτός λέγοντας πως επειδή το καταστατικό της ΕΠΟ σε ότι αφορά τους διεθνείς και τους αποκλεισμούς τους από τις εθνικές τους είναι ασαφές θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα αν έπαιζε λόγω ΕΠΟ και Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονίσουμε δυο ακόμα παραμέτρους. Η πρώτη είναι το τι έλεγε ο ίδιος για τον τραυματισμό του με τον Κροάτη άσο να δηλώνει την Πέμπτη το μεσημέρι: " Ουσιαστικά δεν είχα κάποια ενόχληση, δεν ήταν κάποιος τραυματισμός. Απλά ήμουν λίγο κουρασμένος και δεν ήθελα να ρισκάρω επειδή ήταν και φιλικό το παιχνίδι. Μίλησα με τον προπονητή και αποφασίσαμε ότι ήταν καλύτερο να μην ρισκάρουμε. Τώρα νοιώθω καλά και έτοιμος για το παιχνίδι".

Η δεύτερη πως αρκετοί συμπαίκτες του Πράνιτς στον Παναθηναϊκό έλεγαν μετά το πέρας της προπόνησης της Παρασκευής (20/11) πως ο Κροάτης άσος δεν ήταν απολύτως καλά για να παίξει στο ντέρμπι βλέποντας τον στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η 20άδα ανακοινώθηκε, εσείς μπορείτε να επιλέξετε την 11άδα του Παναθηναϊκού για το ντέρμπι του Σαββάτου.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ