ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ουκρανικό πρωτάθλημα αρχίζει στις 23 Αυγούστου, χωρίς κόσμο οι αγώνες

Οι Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο και Μαλινόβσκι με τη φανέλα της Ουκρανίας σε ματς κόντρα στην Κύπρο | 7 Ιουνίου 2021
Οι Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο και Μαλινόβσκι με τη φανέλα της Ουκρανίας σε ματς κόντρα στην Κύπρο | 7 Ιουνίου 2021 @2021 AP IMAGES

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται μετά από την ρωσική στρατιωτική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα αρχίσει και πάλι στις 23 Αυγούστου όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της χώρας.

Η ζωή όπως την ξέραμε δεν είναι ίδια μετά από την 24η Φεβρουαρίου 2022, όταν οι Ρώσοι εισέβαλαν στα εδάφη της Ουκρανίας και το θλιβερό στην όλη ιστορία είναι πως αρκετούς μήνες αργότερα ο πόλεμος συνεχίζεται, με τη λίστα των θυμάτων και των προσφύγων να αυξάνεται δραματικά.

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα τους οι Ουκρανοί προσπαθούν να βρουν κάποιες αχτίδες αισιοδοξίας και ως μία τέτοια μπορεί να εκληφθεί η απόφαση που πάρθηκε για να επιστρέψει η ποδοσφαιρική δράση στη χώρα σε επαγγελματικό επίπεδο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Οι αγώνες θα γίνουν στην εθνική επικράτεια, χωρίς θεατές, με την άδεια των τοπικών στρατιωτικών διοικήσεων και με την υποχρεωτική τήρηση όλων των κανονισμών ασφαλείας", δήλωσε το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού, Βαντίμ Γκουτζάιτ, αποκαλύπτοντας πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει στις 23 Αυγούστου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Αντρίι Παβέλκο "οι περιοχές που επιλέχτηκαν για να γίνουν οι αγώνες είναι αυτές του Λβιβ, του Κιέβου, της Ζακαρπάθιας και του Τερνοπόλ", με τον υπουργό αθλητισμού να υπογραμμίζει ότι "σε περίπτωση συναγερμού για αεροπορική επίθεση "οι αγώνες θα διακόπτονται και οι παίκτες, οι προπονητές και το προσωπικό θα πηγαίνουν γρήγορα στα καταφύγια.

Ο ουκρανικός αθλητισμός και η επιθυμία για νίκη σε όλα τα μέτωπα δεν μπορούν να σταματήσουν". Όπως έγινε γνωστό, στο νέο ουκρανικό πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23 θα πάρουν μέρος 16 ομάδες και θα υπάρχουν δύο γύροι.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ