ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ενέκρινε την έναρξη των πρωταθλημάτων τον Αύγουστο

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι © 2022 EFREM LUKATSKY/ASSOCIATED PRESS

Η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ουκρανία θα αρχίσει ξανά από τον Αύγουστο, ανεξαρτήτως πολέμου, σύμφωνα με την εντολή του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, άναψε το "πράσινο φως" ώστε τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στη χώρα να αρχίσουν τον προσεχή Αύγουστο, παρότι παραμένει σε πόλεμο με τη Ρωσία.

"Μίλησα στον πρόεδρό μας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για τη μεγάλη ισχύ του ποδοσφαίρου στο να βοηθάει τον κόσμο να σκέφτεται το μέλλον, επειδή όλοι τώρα έχουν εστιάσει στον πόλεμο. Γι' αυτό λάβαμε την απόφαση με τον πρόεδρο να αρχίσουμε ξανά το ουκρανικό πρωτάθλημα τον Αύγουστο", εξήγησε στο Associated Press, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Αντρέι Παβέλκο.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα αρχίσουν οι πρώτες τρεις κατηγορίες του πρωταθλήματος ανδρών, καθώς και η πρώτη του πρωταθλήματος γυναικών. "Όλα τα πρωταθλήματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο. Η απόφαση λήφθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας".

Ο Παβέλκο συναντήθηκε με τον Ζελένσκι πριν αναχωρήσει για τη Γλασκόβη, όπου η εθνική Ουκρανίας αντιμετώπιζε τη Σκωτία για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Κατόπιν, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, και τον ομόλογό του της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν. "Τους ενημέρωσα ότι θα αρχίσουμε τα πρωταθλήματα εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, με τις βόμβες και θέλουμε τη στήριξή τους. Συζητούμε τις λεπτομέρειες".

Η σεζόν στην πρώτη κατηγορία των ανδρών διεκόπη στη 18η αγωνιστική, τον περασμένο Φεβρουάριο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δεν απονεμήθηκε τίτλος, όμως η ομοσπονδία απένειμε τα ευρωπαϊκά ¨εισιτήρια" ανάλογα με τις θέσεις που κατείχαν οι ομάδες στην κορυφή της βαθμολογίας.

TAGS ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ