ΣΚΩΤΙΑ

Το "Old Firm" κόβει την ανάσα

Το "Old Firm" κόβει την ανάσα
oldfirm1

Το "Old Firm" κόβει την ανάσα

Παρά την βαθμολογική απόσταση των δύο μονομάχων, το γόητρο παραμένει το σπουδαιότερο κίνητρο για τις δύο ομάδες και η αναμέτρηση αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον σε όλη την χώρα.

Η αγωνιστική ημέρα ξεκινά το Σάββατο με την αναμέτρηση Χάρτς-Αμπερντίν να ξεχωρίζει. Η ομάδα του Ρομάνοφ επέστρεψε στις νίκες μετά από 8 αγωνιστικές στο 4-1 επί της Μάδεργουελ. Το σκορ άνοιξε ο Τάκης Φύσσας που έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Η ομάδα κινείται στους ρυθμούς της αποχώρησης του αρχηγού Πρέσλει.

Ο σκληροτράχηλος αμυντικός αποχωρεί από την ομάδα μετά από 10 χρόνια, αφού εδώ και δύο εβδομάδες είχε τεθεί εκτός πλάνων από τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο της ομάδας. Η απώλεια είναι σημαντική σε αγωνιστικό επίπεδο και δεν είναι εύκολο να αναπληρωθεί το κενό που αφήνει ο πολύπειρος παίκτης. Κατά τα άλλα η γηπεδούχος θέλει μόνο την νίκη για να ανέβει στην βαθμολογία, που ομολογουμένως έχει μείνει αρκετά πίσω.

Από την άλλη βρίσκεται η Αμπερντίν. Οι φιλοξενούμενοι είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν αφού βρίσκονται στην δεύτερη θέση μαζί με τους Ρέιντζερς. Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων δηλώνει πως ο στόχος της ομάδας του είναι η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της δεύτερης θέσης του πρωταθλήματος.

Ο στόχος είναι πολύ δύσκολος αλλά όχι ακατόρθωτος αφού η φετινή παρουσία των Ρέιντζερς και Χάρτς δίνει ελπίδες για κάτι τέτοιο. Η Αμπερντίν ταξιδεύει στην έδρα της Χάρτς με στόχο το θετικό αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να μείνει στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Μεγάλο ντέρμπι στην Γλασκώβη

Οι "Τζέρς" υποδέχονται την Κυριακή τους "Καθολικούς" στο δεύτερο σούπερ ντέρμπι της φετινής σεζόν. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων η Σέλτικ είχε επικρατήσει σχετικά άνετα με 2-0. Οι γηπεδούχοι επιζητούν την ρεβάνς στην έδρα τους για να κερδίσουν λίγο από τα χαμένο γόητρο της ομάδας. Η ομάδα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο στην νίκη επί της Χιμπέρνιαν με 3-0. Η ομάδα του Λε Γκουέν κατάφερε να κερδίσει και την πρωτιά στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ, αφού επικράτησε της Παρτιζάν με 1-0.

Η ψυχολογία στην ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα εξαιτίας των δύο τελευταίων θετικών αποτελεσμάτων. Όλοι γνωρίζουν πως η βαθμολογική διαφορά από την πρωτοπόρο Σέλτικ είναι πολύ μεγάλη, αλλά αυτό δεν μπορεί να μειώσει την σημασία τους αγώνα για όλους στην ομάδα. Ο πρώτος σκόρερ Μπόιντ, παραμένει εκτός και αναμένεται να επιστρέψει στην αρχή του 2007. Το γήπεδο αναμένεται ασφυκτικά γεμάτο και οι οπαδοί ζητούν επιτακτικά την νίκη επί της μισητής αντιπάλου.

Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να νικούν σε όποιο γήπεδο και αν αγωνίζονται. Η ομάδα του Στράχαν αποδίδει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο και παίρνει τους βαθμούς με σχετική ευκολία στην Σκωτία. Οι "Καθολικοί" θέλουν να συνεχίσουν τις καλές τους εμφανίσεις και επιδιώκουν στην νίκη που θα γεμίσει με υπερηφάνεια τους οπαδούς τους. Κανείς στην ομάδα δεν θεωρεί πως μπορεί να χαθεί ο φετινός τίτλος και όλοι ετοιμάζονται για την μεγάλη αναμέτρηση με τον αέρα της καλύτερης ομάδας.

Στα μεταγράφικα ο Στράχαν έκανε κρούση στον Πρέσλει, αν και ο τελευταίος ζήτησε χρόνο για να απαντήσει. Κατά τα άλλα η κληρωτίδα στην Νιόν έστειλε την Μίλαν αντίπαλο της Σέλτικ για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μίλαν είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση, αν και οι φετινές της εμφανίσεις αφήνουν κάποιες ελπίδες πρόκρισης στους ενθουσιώδεις "Καθολικούς".

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις της αγωνιστικής ημέρας ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Φόλκερκ με την Χιμπέρνιαν. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 7η θέση της βαθμολογίας και επιδεικνύουν ένα σκληροτράχηλο αγωνιστικό πρόσωπο. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 5η θέση παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο και έχουν στόχο την συνέχεια των θετικών τους εμφανίσεων.

Το πρόγραμμα της δέκατης ένατης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Σάββατο 16/12 (17.00)

Σέντ Μίρεν-Ντανφέρμλιν
Ινβερνές-Κλιμάρνοκ
Χάρτς-Αμπερντίν
Μάδεργουελ-Νταντί Γιουνάιτεντ
Φόλκερκ-Χιμπέρνιαν

Κυριακή 17/12 (16.00)

Ρέιντζερς-Σέλτικ




























TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ