ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το ντέρμπι της χρονιάς!

Το ντέρμπι της χρονιάς!
αιντχοφεν πανηγυρικο

Αϊντχόφεν και Άγιαξ κοντράρονται στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής

Οι δύο πρωτοπόροι της κατηγορίας, Αϊντχόφεν και Αγιαξ κοντράρονται στην «αρένα» του «Φίλιπς Στάντιον», με την PSV να θέλει τη νίκη προκριμένου να «καθαρίσει» την υπόθεση-τίτλο και τον «Αίαντα» να θέλει το «τρίποντο» έτσι ώστε να μπει και πάλι δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Από `κει και πέρα, ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιείται και στο «DSB» εκεί όπου θα αναμετρηθούν η Αλκμααρ με τη Φέγενορντ, ενώ σπουδαία «μάχη» γίνεται και στο «Αμπε Λένστρα» με «μονομάχους» τη Χέρενφεν και τη Μπρέντα.

Η «αυλαία» της αγωνιστικής άνοιξε στο «Πόλμαν» με τη νίκη της γηπεδούχου Χέρακλες επί της Ουτρέχτης με σκορ 2-1.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο (8/3)



Χέρενφεν - Μπρέντα

Την πρώτη της κακή εμφάνιση μέσα στο 2008 πραγματοποίησε η Χέρενφεν (6η, 45β.) πληρώνοντάς την με εκτός έδρας ήττα (0-1) από την Τβέντε. Πλέον κόντρα στη Μπρέντα η νίκη είναι μονόδρομος αφού στόχος της πρώην ομάδας του Γιώργου Σαμαρά είναι η εξασφάλιση μιας θέση στο β` γκρουπ των πλέι οφ (2-5). Εξέτισαν τις ποινές τους οι ο γκολκίπερ Βαντενπούσχε και ο στόπερ Ντίνγκσνταχ που επιστρέφουν στο βασικό σχήμα.

Μετά την ήττα από τον Αγιαξ, η εντυπωσιακή Μπρέντα (3η, 50β.) επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι στην Σπάρτα (3-0 εντός), πετυχαίνοντας την 8η νίκη της στις τελευταίας 9 αγωνιστικές! Παίρνει τα «τρίποντα» χωρίς να πιάνει καμιά σπουδαία απόδοση, απλά με σωστά οργανωμένη άμυνα, καλή κυκλοφορία της μπάλας και αξιοποίηση των ευκαιριών που δημιουργεί. Τιμωρημένος ο αξιόλογος μέσος Φέχερ, πάγια οι υπόλοιπες απουσίες.

Βίλεμ - Γκρόνιγκεν
Χαρακτήρα έδειξε στο πολύ κρίσιμο ματς με τη Ντε Γκράαφστσαπ, η Βίλεμ (16η, 24β.) φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη-ανάσα με 2-1 και μάλιστα μακριά από το «σπίτι» της. Να σημειωθεί ότι αυτή, για τους «τρικολόρ», ήταν η πρώτη τους εκτός έδρας νίκη για τη φετινή σεζόν! Παραμένουν, ωστόσο στην ζώνη του υποβιβασμού και θέλουν άμεσα κι άλλα θετικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα.

Αδυνατώντας να πραγματοποιήσει μία από τις γνωστές δυναμικές της εμφανίσεις, μοιραία η Γκρόνιγκεν (5η, 47β.) ηττήθηκε στην έδρα της με 1-2 από τη σαφώς κατώτερη Χέρακλες. Εντούτοις κατάφερε να διατηρηθεί στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ που αποτελεί και τον βασικό της στόχο για τη φετινό σεζόν. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός μέσος Χόλα, μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Εξέλσιορ - Φίτεσε
Παράδοση άνευ όρων από την Εξέλσιορ (18η, 23β.) στον Αγιαξ, με τον «Αίαντα» να επικρατεί εύκολα στην «Αμστερνταμ Αρένα» με το ευρύ 4-0. Σαν να μην έφτανε αυτό δεν την ευνόησαν ούτε τα υπόλοιπα αποτελέσματα κι έτσι βρίσκεται και πάλι στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα. Πλέον δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει παιχνίδια και πρέπει να «χτυπάει» όλα τα ματς. Τιμωρημένος για 2η αγωνιστική ο πολύτιμος μέσος Πάρντο, πάγιες οι υπόλοιπες απουσίες.

Τα οικονομικά προβλήματα (υπάρχει χρέος ύψους 27 εκ. ευρώ) που μαστίζουν εδώ και καιρό τη Φίτεσε δεν θα μπορούσαν αφήσουν για πάντα ανεπηρέαστο και το αγωνιστικό κομμάτι. Υποδέχθηκε την Φένλο και το σκορ στο πεντάλεπτο ήταν ήδη 0-2 υπέρ της φιλοξενούμενης, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 1-3. Ο στόχος είναι η συμμετοχή στο δεύτερο γκρουπ των πλέι οφ (θέσεις 6-9). Επιστρέφει ο βασικός φορ Γιούνγκερ, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.

Ναϊμέγκεν - Ντε Γκράαφστσαπ
Ντέρμπι της επαρχίας Χέντερλαντ χωρίς σοβαρή αντιπαλότητα. Μετά το «διπλό» επί της Χέρενφεν, η Ναϊμέγκεν (12η, 30β.) πέτυχε μία ακόμη σπουδαία εκτός έδρας νίκη, αυτή τη φορά στο «Ντε Κάουπ» επί της Φέγενορντ (3-1). Πλέον οι Νεϊμέχερς απέχουν 7 ολόκληρους βαθμούς από την τελευταία θέση και παράλληλα διατηρούν πολλές ελπίδες για την απευθείας παραμονή τους. Μακροχρόνιες οι απουσίες που υπάρχουν και δεν επηρεάζουν.

Σε δεινή βαθμολογική θέση έχουν φέρει τη Ντε Γκράαφστσαπ (14η, 26β.) οι τέσσερις σερί ήττες από τις οποίες προέρχεται. Τελευταία, η εντός έδρας από τη Βίλεμ (1-2) που μπορεί να χαρακτηριστεί οδυνηρή αφού ήρθε από μια ομάδα που επίσης στοχεύει στην παραμονή της. Αμφίβολος ο εξτρέμ Μέιερ, ενώ επέστρεψε (μπήκε στο 74` του αγώνα με τη Βίλεμ) ύστερα από ένα μην απουσίας ο φορ και πρώτος σκόρερ Ντε Χρόοτ.

Κυριακή (9/3)

Αϊντχόφεν - Αγιαξ

Εντονη η φημολογία που θέλει τον τεχνικό του Αγιαξ Αντρι Κόστερ να αναλαμβάνει θέση βοηθού στο τεχνικό τιμ της Αϊντχόφεν το καλοκαίρι. Ετσι κι αλλιώς δεν παραμένει στον Αγιαξ, αφού θα τον αντικαταστήσει ο Μάρκο Φαν Μπάστεν.

Η εκτός έδρας ήττα -που συνοδεύτηκε και με κακή εμφάνιση- από την Ουτρέχτη (1-3) «ψαλίδισε» τη διαφορά στους 6 για την Αϊντχόφεν (1η, 59β.). Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στην άμυνα, λάθη που δεν θα συγχωρήσει σε καμία περίπτωση η επίθεση του Αγιαξ που με 74 γκολ ενεργητικό είναι μακρά η κορυφαία της κατηγορίας. Κρας τεστ για την PSV που με νίκη θα κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Την Πέμπτη με τη νίκη της μέσα στην Αγγλία επί της Τότεναμ (1-0) απέκτησε μεγάλο προβάδισμα για πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον τεχνικό Φερχόσεν.

Με τις «μηχανές στο ρελαντί» ο Αγιαξ (2ος ) πήρε ξεκούραστο «τρίποντο» στην έδρα του επί της ουραγού Εξέλσιορ με 4-0. Πλέον η απόσταση που τον χωρίζει από την κορυφή μειώθηκε στους 6 πόντους και πλέον το συγκεκριμένο ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα «τελικού» για τον «Αίαντα». Πλήρης θα παραταχθεί η ομάδα αφού δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα.

Αλκμααρ - Φέγενορντ
Παρότι άξιζε τη νίκη στο Κερκράντε απέναντι στη Ρόντα, τελικά η Αλκμααρ (11η, 31β.) δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία (1-1). Εξακολουθεί να αφήνει αναξιοποίητες τις ομολογουμένως αρκετές ευκαιρίες που δημιουργούν οι παίκτες της. Συνεχίζει το… βιολί του ο Φαν Χάαλ, αλλάζοντας 11άδα σε κάθε παιχνίδι. Στα θετικά η έλλειψη αγωνιστικών προβλημάτων.

Η εντός έδρας ήττα από τη Ναϊμέγκεν (1-3) επιβεβαίωσε την κακή αγωνιστική κατάσταση (πολλά τα προβλήματα στην αμυντική λειτουργία) που βρίσκεται η Φέγενορντ (4η, 48β.). Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υπόθεση-τίτλος έχει κάνει… φτερά, και πλέον οι στόχοι για τη φετινή σεζόν περιορίζονται στο πρώτο γκρουπ τον πλέι οφ και στο Κύπελλο. Εξέτισε την ποινή του κι επιστρέφει ο στόπερ Χόφλαντ, νοκ-άουτ ο φορ Σλόρι.

Φένλο - Τβέντε
Μετά την εντός έδρας… πεντάρα (2-5) από την Γκρόνιγκεν, η Φένλο (15η, 26β.) «απάντησε» με «διπλό», επικρατώντας με 3-1 της Φίτεσε στο Αρνεμ. «Καθάρισε» το ματς από το ξεκίνημα προηγούμενη με 2-0 στο πεντάλεπτο, ενώ στο τέλος του ημιχρόνου είχε διαφορά τριών τερμάτων. Απώλεια συνιστά η αποχώρηση (για την Αϊντχόφεν) του κορυφαίου παίκτη της Αμραμπατ. Εκτός ο φορ Καλάμπρο, καθώς και οι μέσοι Κάντελμπερχ και Αουασάρ.

Παρά τις απουσίες και το έντονο ντεφορμάρισμά της τον τελευταίο καιρό η Τβέντε (7η, 43β.) κατάφερε να φτάσει σε μια πολύτιμη εντός έδρας νίκη επικρατώντας με 1-0 της Χέρενφεν. Χάρη σε αυτό το «τρίποντο» διατήρησε τις ελπίδες της για την κατάληψη της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ. Το ζητούμενο γι` αυτή είναι να αποδείξει ότι διαθέτει διάρκεια στην απόδοσή της. Εξέτισε ο καλός μέσος Γουιλκσάιρ, παραμένει εκτός ο μέσος Ενγκελααρ, αμφίβολος ο φορ Χάουσεχεμς.

Σπάρτα Ρότερνταμ - Ρόντα
Τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς μετράει η Σπάρτα (17η, 24β.), με τελευταία το βαρύ 0-3 από την Μπρέντα στην έδρα της. Παρουσιάστηκε απρόσεκτη στα μετόπισθεν, ενώ στον επιθετικό τομέα δεν εκμεταλλεύθηκε τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Κρίσιμο το συγκεκριμένο παιχνίδι για το συγκρότημα του Φούκε Μπόι. Επανέρχεται ο στόπερ Χένκελ, ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί ο φορ και πρώτος σκόρερ Ρόσε.

Από την πλευρά της η Ρόντα (8η, 42β.) δεν μπόρεσε να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Αλκμααρ (1-1) και πλέον τα πράγματα για την εξασφάλιση μιας θέσης στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ που αποτελεί τοπ βασικό στόχο της ομάδας δυσκόλεψε αρκετά. Σημαντικές οι απουσίες, αφού μπορεί να εξέτισε την ποινή του ο φορ Ματόνο, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ Λαμά συμπλήρωσε κάρτες. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Σισέ και Οπερ.














































TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ