ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Ο Γιάννης Αλαφούζος παρουσίασε τα έργα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" που θ' αλλάξουν την εικόνα της ιστορικής έδρας του Παναθηναϊκού. Στα τέλη του χρόνου θ' αρχίσει η μεταμόρφωση της Λεωφόρου. (VID + PIC)

Το μεσημέρι της Τρίτης παρουσιάστηκε η νέα εικόνα που θα αποκτήσει το γήπεδο του του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για όλες τις αλλαγές που θα γίνουν, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ επανέλαβε ότι οι πράσινοι δεν συμφωνούν με την Διπλή Ανάπλαση.

Η παρουσίαση των έργων στο ''Απόστολος Νικολαΐδης'' άρχισε λίγο πριν τις 2.30. Αρχικά μετά από μια σύντομη εισαγωγή του Γιάννη Αλαφούζου έγινε η παρουσίαση του νέου γηπέδου μέσω βίντεο.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Αλαφούζος είχε εκ νέου τον λόγο: ''Εκτιμάμε ότι θα είμαστε έτοιμοι τον Οκτώβριο αλλά η σκέψη που επικρατεί είναι αφού κάνουμε έναν καλλωπισμό το καλοκαίρι και αφού προσαρμόσουμε το γήπεδο στους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ, τα έργα δεν θα αρχίσουν πριν τα Χριστούγεννα.

Οι συζητήσεις που έχουμε κάνει με τους εργολάβους είναι ότι το έργο θα διαρκέσει 3-4 μήνες, θα χάσουμε περίπου 4-5 παιχνίδια και αυτά θα τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ''είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Μετά την σύντομη εισαγωγή πήρε τον λόγο ο κ. Παναγιωτίδης (μέλος Δ.Σ. της ΠΑΕ και υπεύθυνος του project) αναλύοντας τα έργα που θα γίνουν: ''Τα πρώτα πλάνα άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2012. Τότε η Λεωφόρος είχε παραμεληθεί δικαίως γιατί δεν υπήρχαν σκέψεις επιστροφής. Ο Παναθηναϊκός ήταν στο ΟΑΚΑ, αλλά μόλις ανέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος σκέφτηκε την επιστροφή στη φυσική μας έδρα. Το γήπεδο ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μας επέτρεπε το νομοθετικό πλαίσιο να πειράξουμε τον φέροντα οργανισμό του γηπέδου.

Χάρη σε συντονισμένες παρεμβάσεις εξασφαλίστηκαν οι νομοθετικές αλλαγές και κάναμε κάποια έργα. Είναι μία σταδιακή επέμβαση στο γήπεδο. Περιλαμβάνει την αύξηση της χωρητικότητας, την προσθήκη σουϊτών, κάτι που θα καλύψει γύρω-γύρω το κέλυφος του γηπέδου.

Υπάρχει η προσθήκη δύο εξεδρών πάνω από τις υφιστάμενες κεντρικές, ενώ θα κάνουμε τέσσερις κατασκευές στα πέταλα όπου θα υπάρχουν κάποιες σουίτες. Πάνω από τη Θύρα 7 θα γίνει μία κατασκευή με ένα εστιατόριο και ένα μουσείο το οποίο θα χρησιμοποιείται και εκτός αγώνων. Το περίβλημα περιμετρικά του γηπέδου θα ντυθεί με μία αλουμινένια κατασκευή και θα μπορούν να προβάλλονται πολλά πράγματα''.

Οι αλλαγές στα διαρκείας

Μετά την αρχική παρουσίαση των βελτιωτικών έργων στο ''Απόστολος Νικολαΐδης'' ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη περίοδο. ''Για τα εισιτήρια αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τις πρακτικές πολλών χωρών, όπου οι ομάδες πουλούν τα εισιτήρια της επόμενης σεζόν πριν τελειώσει η προηγούμενη.

Το κάνουμε για να έχουμε όσα περισσότερα έσοδα μπορούμε. Τα οικονομικά δεν πάνε τόσο καλά όσο το ποδοσφαιρικό τμήμα. Θέλουμε να ανταμείψουμε όσους στήριξαν τον Παναθηναϊκό και το 10% αύξηση είναι μία λογική τιμή, με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια να συνυπολογίζονται.

Για τους άλλους η αύξηση θα αγγίξει 30%. Θα εκδώσουμε 10.000 εισιτήρια και θεωρώ ότι επειδή υπάρχει μεγαλύτερη πίστη στην ομάδα και στη διοίκηση, ότι θα εξαντληθούν''.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπεύθυνος εισιτηρίων, Σπύρος Βλάχος, αναφέροντας: ''Μέχρι 8/5 οι παλαιοί κάτοχοι θα έχουν το δικαίωμα προτίμησης, μετά θα χάσουν την ευκαιρία να διατηρήσουν τη θέση τους. Ο κάτοχος διαρκείας θα είναι και μέλος της ΠΣ ,και θα διατηρήσει τα προνόμια του, αλλά και θα τα αυξήσει.

Όποιος στηρίξει την ομάδα, με ανταπόδοση θα πάρει τα λεφτά του πίσω. Στη Θύρα 6 δεν θα βγουν διαρκείας, γιατί θέλουμε η Λεωφόρος να είναι φιλόξενη για τους οπαδούς όλων των ομάδων. Ήδη κάνουμε μία προσπάθεια με τον ΠΑΟΚ''.

Μετά την ολοκλήρωση της αρχικής παρουσίασης ο κ. Αλαφούζος απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Αλαφούζος: "Δεν θέλουμε την Διπλή Ανάπλαση"

Έχετε προβλέψει να εξασφαλιστείτε νομικά με τα έργα του γηπέδου και έχετε κάνει πρόβλεψη για τα διαρκείας όσον αφορά τους αγώνες στο ΟΑΚΑ;

Νομίζω ότι είμαστε αρκετά ισχυροί για να μην συμβεί αυτό. Έχουμε λάβει υπόψη μας τα πάντα, θα βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής. Κινούμαστε στα πλαίσια του νόμου. Υπάρχει πρόβλεψη και για εισιτήρια διαρκείας του ΟΑΚΑ.

Ποια θα είναι η νέα χωρητικότητα της Λεωφόρου και αν υπάρχει σκέψη οι αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ να δοθούν στη Λεωφόρο...

Δεν θα αποκλείσω τίποτα γιατί αλλάζουν οι συνθήκες. Αλλά δεν θα φύγουμε από τη Λεωφόρο. Για τη χωρητικότητα θα είναι κοντά στις 20.000 με σκέψη να την πάμε στις 22.000.

Ο Παναθηναϊκός αρχίζει τέλος Αυγούστου στη Λεωφόρο;

Δυστυχώς ο νόμος ψηφίστηκε λίγο πριν το Πάσχα και το σχετικό νομοθέτημα τυπώθηκε Μεγάλη Τετάρτη. Καθυστερήσαμε και έτσι η γραφειοκρατική διαδικασία θα κρατήσει ως τον Οκτώβριο. Τον πρώτο γύρο δεν θα κάνουμε τίποτα στη Λεωφόρο.

Σκεφτόμαστε με τη διακοπή των Χριστουγέννων να αρχίσουν τα ουσιαστικά έργα. Το πρώτο στάδιο απαιτεί το κλείσιμο της Λεωφόρου ένα-δύο μήνες για τις βαριές εργασίες. Στο δεύτερο στάδιο θα είναι έτοιμα τα κομμάτια και θα μπουν σταδιακά στη Λεωφόρο. Φαντάζομαι ότι ως το τέλος της σεζόν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα. Εκτός αν κρίνουμε ότι για αγωνιστικούς λόγους πρέπει να μείνουμε στη Λεωφόρο, Γιατί προτεραιότητα μας είναι να νικάμε.

Τον Οκτώβριο του 2012 είχε έρθει η ΟΥΕΦΑ ανεπίσημα. Ο Παναθηναϊκός έπαιζε στη Λεωφόρο. Το γήπεδο την τελευταία 15ετία είναι το ίδιο. Από πλευράς χώρων είναι το ίδιο. Θα γίνει μία αυτοψία από την ΟΥΕΦΑ, είναι πιο ελαστική σε ανάλογες περιπτώσεις. Εάν η ΟΥΕΦΑ μας ζητήσει αλλαγές για τη Λεωφόρο, θα τις κάνουμε.

Προτεραιότητα είναι να νικάει ο Παναθηναϊκός και όχι να έχει περισσότερες θέσεις.

Το συνολικό κόστος καλύπτεται από το κονδύλι της Περιφέρειας; Είστε βέβαιος ότι αντέχει η κατασκευή;

Παναγιωτίδης: Η Λεωφόρος έχει στηριχθεί αποτελεσματικά. Έχω πει σε κάποιους ότι το γήπεδο της Λεωφόρου είναι το μοναδικό γήπεδο προ του 2000 που να διαθέτει όλα τα κριτήρια. Στατική μελέτη, πυρασφάλεια και για το σεισμό.

Η επέμβαση που θα κάνουμε θα ενισχύσει στατικά το γήπεδο. Θα αλλάξει όλος ο φέροντας οργανισμός και θα γίνουν παρεμβάσεις. Το επιτρέπει ο νόμος Καλαφάτη. Με το τέλος της υπόθεσης θα γίνουν όλα όπως πρέπει.

Αλαφούζος: Ο κ. Σγουρός έχει ανακοινώσει μία σειρά έργων. Θα επενδυθούν αρκετά χρήματα σε ερασιτεχνικούς ομίλους από την Περιφέρεια και θα φτάσουν τα χρήματα. Εάν χρειαστεί να προστεθεί κάποιο ποσό, θα το δούμε Η ΠΑΕ έχει κάποια δυνατότητα. Το εστιατόριο θα είναι εξαιρετικό. Θα έχει μέσα το μουσείο του Παναθηναϊκού και ίσως ένα μικρό μαγαζί.

Από τα χρήματα, ένα μέρος θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του Τάφου του Ινδού;

Ναι θα γίνει αυτό. Ο Ερασιτέχνης ουσιαστικά και τυπικά έχει την ιδιοκτησία. Θέλουμε να έχουμε και ωραίες εγκαταστάσεις για τον Παναθηναϊκό και τα ερασιτεχνικά τμήματα. Να έχουμε το χώρο μας για μία εκδήλωση. Τεχνικά, είναι δύσκολο ο Τάφος του Ινδού να γίνει ένα νέο κλειστό, αλλά θα το προσπαθήσουμε.

Πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χάσουμε τη Λεωφόρο από τη Διπλή Ανάπλαση;

Αρχικά, η ΔΑ ακουγόταν συμπαθητική. Αλλά όταν την ελέγξαμε, καταλάβαμε ότι δεν πρέπει να πάμε εκεί. Δεν μας αρέσει καθόλου και δεν θέλουμε να πάμε εκεί. Ο εκάστοτε Δήμαρχος μπορεί να ισχυριστεί ότι η Λεωφόρος δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό. Εμείς όμως δεν συμμεριζόμαστε αυτή την άποψη.

Ο κύριος Καμίνης έχει βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όποτε χρειάστηκε. Έχει το όνειρο της Διπλής Ανάπλασης, αλλά είναι ρεαλιστής. Εφαρμόζει το νόμο και δεν είναι δημαγωγός.

Η ΠΑΕ έχει κάθε λόγο να θέλει καλή σχέση με το Δήμο, όποιος και να εκλεγεί Δήμαρχος. Δεν πρέπει να συγκρουόμαστε, αλλά να συνεργαζόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις.

Υπάρχει σκέψη να αυξηθεί το μπάτζετ ή να αλλάξει το πλάνο;

Όχι, θα ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Αυτό δεν αλλάζει. Ακόμα και με τον κ. Φερέιρα αυτό ήταν το πλάνο μας, άσχετα από την καταστροφή που ακολούθησε. Το πλάνο είναι να στηριχθούμε στην Ακαδημία μας, διότι οι ξένοι ναι μεν κάποιοι βοήθησαν αλλά οι περισσότεροι έρχονται με περιορισμένα κίνητρα.

Η γραμμή δεν αλλάζει και οι μεταγραφές θα είναι περιορισμένες. Διότι πρέπει να ανταμειφθούν τα παιδιά που έρχονται και φέτος έγιναν άλλοι 9 επαγγελματίες. Θα τους δώσουμε την ευκαιρία. Αυτός ήταν ο λόγος που δεν πήραμε τον Όλσεν τον Ιανουάριο.

Όταν αναλάβατε, ο θυμός για την πολυμετοχικότητα και η αμφιβολία για το μέλλον με τη μνημονιακή πολιτική, δεν έφερε την ανταπόκριση που θέλατε στα εγχείρημα της ΠΣ. Πιστεύετε ότι αυτή τη στιγμή θα υπάρξει η ανταπόκριση που θέλατε; Η ΠΣ τι σκοπεύει να κάνει σε ότι διασφαλίζει στα μέλη της ώστε να γίνει πιο ελκυστική;

Μετά την παταγώδη αποτυχία στις αρχικές προβλέψεις μου για την ΠΣ, δεν τολμώ να κάνω. Αλλά πιστεύω ότι φέτος θα πάμε καλύτερα, γιατί έχουμε κερδίσει πολλά. Όσο για τα προνόμια, πιστεύω ότι όποιος τα δώσει, θα τα πάρει πίσω αν χρησιμοποιήσει την κάρτα του.

Στο περίβλημα του γηπέδου, μπορείτε να διαφημίσετε εταιρίες και να αποκομίσετε έσοδα;

Θα το δούμε, εάν το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο. Πάντως, για την ονοματοδοσία, ποτέ δεν το σκεφτήκαμε. Όμως, με κάποιες ανεπίσημες κουβέντες, δεν βρήκαμε ενδιαφέρον.

Θα αρχίσουν τα έργα στο Κορωπί σύντομα; Θεωρείτε ουτοπικό το έργο ανακατασκευής της Λεωφόρου;

Στο Κορωπί θα αρχίσουν τα έργα άμεσα. Όσο για τη Λεωφόρο, όταν φτάσουμε στο τέλος της ολικής ανακατασκευής, αυτή τη στιγμή από οικονομικής άποψης είναι ανέφικτο.

Αυτό που με ανησυχεί είναι όταν φτάσουμε στο στάδιο να χρειαστούμε μία μεγαλύτερη Λεωφόρο, Θα πρέπει να γκρεμίσουμε ένα ωραίο στάδιο 21.000. Όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα το δούμε. Το συζητάμε μεταξύ μας, αλλά νομίζω ότι με την παρούσα μορφή εξαντλούμε τα περιθώρια.

Το σχέδιο που παρουσίασε το Παν. Κι. είναι πάρα πολύ ωραίο, αλλά είμαστε ακόμα μακριά από το να πούμε ότι σχεδιάζουμε κάτι το ιδανικό. Ίσως στο άμεσο μέλλον, η πολιτική και η οικονομία να αλλάξει.

Δείτε φωτογραφίες από τη νέα Λεωφόρο...

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Μία άποψη από τις κεντρικές κερκίδες που θα γίνουν διώροφες.

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Το εστιατόριο του γηπέδου και το μουσείο της ομάδας θα φιλοξενηθούν σε αυτόν τον χώρο πάνω από το πέταλο στις θύρες 6-7.

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Μια πανοραμική άποψη του γηπέδου.

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"
Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Και μια εσωτερική εικόνα....

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Αυτό θα βλέπει κάθε οπαδός που θα μπαίνει στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

Ξεχωριστή ομορφιά θα δίνει το πλέγμα που θα "ντύσει" το γήπεδο.

Το νέο "Απόστολος Νικολαΐδης"

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ