ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το κέρδος της Σάντερλαντ και η βούληση του Μαυρία

Το κέρδος της Σάντερλαντ και η βούληση του Μαυρία
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr καταγράφει τους παράγοντες που θα παίξουν ρόλο για την παραμονή του Χάρη Μαυρία στον Παναθηναϊκό και μετά τη λήξη του δανεισμού του, στις 30/6/2015.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τον Χάρη Μαυρία έως τον Ιούνιο του 2015, χωρίς να έχει συμφωνηθεί οψιόν για την αγορά των δικαιωμάτων του από τη Σάντερλαντ.

Το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να δανειστεί τον 21χρονο εξτρέμ για 17 μήνες, όμως αυτό δεν ήταν εφικτό επειδή το συμβόλαιο του με τη Σάντερλαντ ολοκληρώνεται τον στις 30/6/2016.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μαυρίας δεν υπολογίζεται από τον προπονητή, Γκας Πογιέτ, και δύσκολα θα μεταβληθεί η άποψη του, εκτός και αν... βγάλει μάτια στην Αθήνα.

Οπότε, το προσεχές καλοκαίρι θα επιχειρήσει να βρει μία συμφέρουσα λύση πρώτα απ' όλα για την ομάδα και έπειτα, για τον ποδοσφαιριστή.

Αυτό τόνισε μιλώντας και στους Άγγλους δημοσιογράφους, κατά την αποτίμηση του για τη μεταγραφική δραστηριότητα της ομάδας του: "Ο Μαυρίας πήγε στην Ελλάδα για να παίξει ποδόσφαιρο και αυτό είναι καλό για εκείνον. Τα υπόλοιπα θα τα σκεφτούμε όταν γυρίσει".

Για την έλευση του Μαυρία στο Νησί δαπανήθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ και είναι ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα είναι να αποσβεστεί ένα μικρό μέρος τους. Συνεπώς, θα εξαντληθούν τα χρονικά περιθώρια για την πώληση του και μόνο εάν δεν παρουσιαστεί καμία πρόταση, θα συζητηθεί η παράταση του δανεισμού του.

Ο Παναθηναϊκός και ο Μαυρίας

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έχει πολλά χρήματα να διαθέσει για την αγορά του, θα καταφύγει στην αναμονή. Μία επιλογή με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας, αφού όπως φάνηκε τον Ιανουάριο, ο Μαυρίας δεν περιλαμβανόταν στις μεταγραφικές λίστες άλλων αγγλικών ομάδων.

Φυσικά, για το μόνιμο επαναπατρισμό του, ρόλο θα παίξει και η βούληση του ίδιου του ποδοσφαιριστή, αφού έως τα τέλη του προηγούμενου μήνα προτιμούσε να παραμείνει στην Αγγλία.

Για τον Μαυρία, το ζητούμενο είναι να διαπιστώσει ότι ο Παναθηναϊκός επανέρχεται σε πρωταγωνιστικό επίπεδο και θα του δίνει τις δυνατότητες να βελτιωθεί ποδοσφαιρικά.

Εν κατακλείδι, αυτή τη στιγμή ο Μαυρίας ήρθε με σκοπό να πάρει χρόνο συμμετοχής για τους επόμενους μήνες και το καλοκαίρι ο ίδιος και οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες, θα επανεξετάσουν τη στάση τους.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ