ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι: Το γκολ που συμπυκνώνει όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι: Το γκολ που συμπυκνώνει όλη την ποδοσφαιρική καριέρα του
EUROKINISSI

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι δεν είναι πλέον εν ζωή. Άφησε την τελευταία πνοή του σε νοσοκομείο της Πολωνίας. Το τέρμα που είχε πετύχει κόντρα στην Άρσεναλ, στις 9 Νοεμβρίου του 1998, παραμένει ολοζώντανο.

Όσο ζούσε κι έπαιζε ποδόσφαιρο, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι ήταν ένα άτι. Με μακριά και γρήγορα πόδια, μεγάλο διασκελισμό και πλούσια χαίτη. Ένα αδάμαστο άτι χωρίς χαλινάρια. Δεν τ' άντεχε.

Στη σχεδόν 6ετή θητεία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Πολωνός επιθετικός μέτρησε 116 συμμετοχές, παίζοντας κατά σειρά σε Καβάλα, Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Καλλιθέα. Αθροιστικά σημείωσε 28 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ένα εξ αυτών περικλείει -στα σχεδόν δέκα δευτερόλεπτα που διήρκησε όλη η προσπάθειά του- την κοσμοθεωρία του στον απόλυτο. Στο φινάλε του αγώνα αποδείχθηκε πως δεν είχε αξία. Παρέμεινε όπως και να 'χει όμως αυτό που άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην εν Ελλάδι καριέρα του, συνδυάζοντας το ατόφιο ταλέντο του με την ποδοσφαιρική τρέλα που κουβαλούσε στο μυαλό του.

Ο Σιπνιέφσκι δεν έστειλε απλώς την μπάλα στα δίχτυα της Άρσεναλ, ισοφαρίζοντας προσωρινά σε 1-1 για τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου του Champions League.

Στο 74' του παιχνιδιού (κι ενώ είχε μπει αντί του Μπλένταρ Κόλα) σόλαρε με την μπάλα στα πόδια σαν ροκ σταρ που γρατζουνά την κιθάρα του. Δεν επεδίωξε να τελειώσει τη φάση μ' ένα τυπικό πλασέ. Χόρεψε με το τόπι σε ρόλο παρτενέρ. Επέλεξε να ξαπλώσει τον Μπουλντ και κατόπιν να ταλαιπωρήσει αφάνταστα τον Σίμαν με μια απίθανη πιρουέτα πάνω στην κίνηση. Κι αν σπαταλούσε την ευκαιρία δεν τον πολυένοιαζε. Θα πήγαινε στην επόμενη.

Δείτε το γκολ στο 5:45 του VIDEO:

Αυτός ήταν, σε μεγάλο βαθμό, ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι όσο κυνηγούσε το άπιαστο. Ένας γητευτής των γηπέδων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΠΟΛΩΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΦΗ ΚΑΒΑΛΑ ATHENS KALLITHEA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ