ΑΕΚ

Το αριστερό μου πόδι...

Το αριστερό μου πόδι...

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 11 ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ «χαϊδεύουν» το τόπι με το αριστερό πόδι τους. Κάτι διαφορετικό για την Ένωση, ενδεχομένως και μία κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Αποστολή στο Λονδίνο: Βαγγέλης Αρναούτογλου

Σύμφωνοι, ο ΑΕΚτσής που ζει ακόμα με το θυμικό της μεγάλης ομάδας του πρόσφατου παρελθόντος θα προτιμούσε να ήταν μόνοι τρεις, αρκεί να πρόκειται για τον Κασάπη, τον Σαβέβσκι και τον Τσιάρτα.

Σε αυτή τη μεταβατική για την Ένωση περίοδο, οι αριστεροπόδαροι που βρίσκονται στο Τσέστερ και περνούν καθημερινά από το μικροσκόπιο του Βαγγέλη Βλάχου είναι 11, θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να αποτελέσουν και μία κανονική ενδεκάδα. Ας τους αξιολογήσουμε ξεκινώντας από τους παλαιότερους.

Ρότζερ Γκερέιρο: Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου είναι ο νέος πονοκέφαλος του προπονητή. Πάντως ως σήμερα δεν έχει πείσει ότι μπορεί να πάρει την νεανική ΑΕΚ στις πλάτες του, παίρνει πρωτοβουλίες, όμως δεν παρουσιάζει στα φιλικά ματς το ηγετικό προφίλ που απαιτείται.

Παναγιώτης Λαγός: Ο ρόλος του θα εξαρτάται από τις ανάγκες της ομάδας. Ως σήμερα έχει χρησιμοποιηθεί ως αριστερός μπακ, ως χαφ-εξτρέμ και ως επιτελικός μέσος. Η συνολική παρουσία του κρίνεται ως θετική και ο Βλάχος μιλάει για εκείνον επαινετικά.

Μιχάλης Τσαμουρλίδης: Παρουσιάστηκε αισθητά βελτιωμένος ως αριστερός μπακ εν συγκρίσει με τον ποδοσφαιριστή που είχαμε παρακολουθήσει πριν από δύο καλοκαίρια στην προετοιμασία του Ζέεφελντ με προπονητή τον Μπάγεβιτς. Παίζει χωρίς αντίπαλο για το ρόλο αυτόν, ωστόσο ως κεντρικός αμυντικός αδυνατεί να ανταποκριθεί γιατί απλούστατα δεν έχει παίξει ποτέ τη θέση αυτή.

Δημήτρης Γροντής: Είναι η ευχάριστη έκπληξη της προετοιμασίας, αρκεί να χρησιμοποιείται ως επιτελικός μέσος και όχι ως αμυντικός χαφ, θέση στην οποία δεν μπορεί να ανταποκριθεί λόγω σωματοδομής και (έλλειψης) δύναμης. Ποδοσφαιριστής με μυαλό, ωριμότητα και κάθετη πάσα που σπανίως συναντάς σε παίκτες 18 ετών.

Νίκος Κουρέλλας: Αρέσει εξίσου στον Βλάχο διότι όπως και ο Γροντής, ανταποκρίνεται στις εντολές του και βγάζει (ή τουλάχιστον προσπαθεί να το κάνει) στο γήπεδο όσα του ζητάει. Φέρνει σε μοντέρνο χαφ-εξτρέμ ο οποίος ξέρει να παίζει στη γραμμή αλλά παράλληλα να πατάει και περιοχή επιζητώντας το γκολ!

Χρήστος Παπαδημητρίου: Η ταχύτητα είναι το μεγάλο προσόν του και ο λόγος που ο Βλάχος θέλει να τον καθιερώσει στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Σε καλά επίπεδα είναι και η τεχνική κατάρτισή του, ενώ έχει δείξει ως σήμερα ότι μπορεί να βγάλει καλές σέντρες και να κερδίσει μάχες στο ένας εναντίον ενός.

Αινείας Καλογέρης: Στα 22 του πλέον, καλείται να βγάλει στο γήπεδο ωριμότητα και να αρπάξει την ευκαιρία που παρουσιάζεται. Φαίνεται ότι έχει και τα δύο πόδια σε εξίσου καλό επίπεδο, ωστόσο ότι καλύτερο έχουμε δει ως σήμερα σε προπονήσεις και αγώνες το έχει πετύχει με το αριστερό. Εξαιρετικός με τη μπάλα στα πόδια, ικανός να δημιουργήσει φάση από το τίποτα.

Κωνσταντίνος Κοτσαρίδης: Υπήρχαν πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες από όσα παρουσιάζει ως σήμερα ο πρώην αρχηγός της ομάδας νέων του Ολυμπιακού. Το γεγονός ότι ο προπονητής δεν αναφέρει το όνομα του όταν μιλάει για τους "πιτσιρικάδες" που ξεχωρίζουν, είναι κάτι που πρέπει να τον προβληματίσει και να τον κάνει να προσπαθήσει περισσότερο. Έχει ταλέντο και πολύ καλή μεταβίβαση, πρέπει να πιστέψει στον εαυτό του.

Πολ Κατσέτης: Το γεγονός ότι ζήτησε περισσότερο χρόνο προσαρμογής από τον προπονητή του πριν πάρει λεπτά συμμετοχής σε κάποιο φιλικό ματς καταδεικνύει ότι δεν είναι έτοιμος ψυχολογικά για να πείσει ότι όλα όσα με κολακευτικό τρόπο έχουν ακουστεί για εκείνον ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα. Είναι όμως μόλις 16 ετών, απαιτείται ιδιαίτερη μεταχείριση...

Ντίνος Νικολόπουλος: Ο 19χρονος αριστερός μπακ αφίχθη στο Τσέστερ προκειμένου να δοκιμαστεί εκ νέου από τον Βλάχο. Δεν είναι εύκολο να συμπεράνει κανείς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει μέσα από 2-3 προπονήσεις, ωστόσο δείχνει άρτιος τεχνικά και αρκετά γρήγορος μπακ.

Και η ενδεκάδα κλείνει... από εκεί που κανονικά αρχίζει. Από τον τερματοφύλακα. Αριστεροπόδαρος λοιπόν και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ο οποίος όταν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσει, απομακρύνει τη μπάλα ως επί το πλείστον με τρόπο σίγουρο ενώ και τα βολέ του είναι καλά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ