ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Το Άγιαξ - Φέγενορντ συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών στις 27 Σεπτεμβρίου

Καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο στο Άγιαξ - Φέγενορντ
Καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο στο Άγιαξ - Φέγενορντ PRINT SCREEN

Η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε να συνεχίσει το Άγιαξ - Φέγενορντ την προσεχή Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών, από το χρονικό σημείο που διεκόπη ο αγώνας.

Το Klassieker της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα μεταξύ του Άγιαξ και της Φέγενορντ διεκόπη στο 55ο λεπτό, καθώς οι οπαδοί του Αίαντα έριχναν πυροτεχνήματα και αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ η ομάδα του Ρότερνταμ επικρατούσε με 3-0.

Η ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι θα συνεχιστεί από το χρονικό σημείο που διεκόπη, την προσεχή Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

Μάλιστα, η διοίκηση του Άγιαξ έστειλε mail προς τους οπαδούς που δε συμμετείχαν στα επεισόδια και τους απολογήθηκε για όσα συνέβησαν.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αναφέρει τα εξής: "Το υπόλοιπο της αναμέτρησης της Eredivisie Άγιαξ - Φέγενορντ θα παιχθεί χωρίς την παρουσία κοινού την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, (από τις 14:00). Αυτό αποφάσισε τη Δευτέρα το συμβούλιο επαγγελματικών αγώνων ποδοσφαίρου (KNVB, ECV και CED).

Την Κυριακή το Άγιαξ - Φέγενορντ διακόπηκε οριστικά μετά από 55 λεπτά, επειδή πετάχθηκαν πυροτεχνήματα στον αγωνιστικό χώρο δύο φορές από την κερκίδα. Μετά από έναν αγώνα που έχει διακοπεί, το επαγγελματικό συμβούλιο αγώνων ποδοσφαίρου καθορίζει τι θα συμβεί στον αγώνα.

Η βασική αρχή είναι ότι ο αγώνας πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος και ότι ένας αγώνας θα πρέπει κατά προτιμήση να καθορίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό. Ο χρόνος έχει καθοριστεί σε συνεννόηση με τον δήμο του Άμστερνταμ. Αυτό σημαίνει ότι ο αγώνας Άγιαξ - Βόλενταμ, που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία".

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΙΑΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ