ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Το 24ώρο του Νίκου Μαρινάκη από τον τραυματισμό του

Το 24ώρο του Νίκου Μαρινάκη από τον τραυματισμό του
INTIME SPORTS

Από την ατάκα του Νίκου Μαρινάκη "πείτε μου πόσο ήρθαμε", μέχρι την άφιξη του στην Αθήνα, όπου τον περίμενε ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου για να τον πάει σπίτι του. Διαβάστε τι έλεγε ο νεαρός άσος για το χειροκρότημα των οπαδών του Άρη. To Sport24.gr έχει όλο το ρεπορτάζ.

Εδώ και λίγες ώρες, ο Νίκος Μαρινάκης βρίσκεται στο σπίτι του, ξεκουράζεται και προσπαθεί να ξεχάσει όσα έζησε το βράδυ του Σαββάτου. Πράγματα, τα οποία ο ίδιος δεν θυμόταν αλλά τα είδε σε βίντεο.

Το Sport24.gr έχει όλο το ρεπορτάζ για το τι έγινε από τη στιγμή που ο 20χρονος άσος αποχώρησε με το ασθενοφόρο για το Διαβαλκανικό κέντρο Θεσσαλονίκης, μέχρι την επιστροφή του στην Αθήνα το μεσημέρι της Κυριακής.

Με το που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρινάκης, το ιατρικό επιτελείο των "πράσινων" (οι Παναγιώτης Κουλουμέντας και Βασίλης Οικονομίδης) έτρεξε πάνω από τον νεαρό άσο. Οι καθ' ύλην αρμόδιοι προσπάθησαν να του ανοίξουν το στόμα με τα χέρια, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό και για αυτό χρησιμοποίησαν ειδικό σφυρί. Αυτό προκάλεσε και το σκίσιμο στα χείλη, εξ ου και τα αίματα στο πρόσωπο του νεαρού, όταν σηκώθηκε για να κατευθυνθεί στο ασθενοφόρο. Επειδή δεν είχε αίσθηση του τι έχει συμβεί, ζήτησε να παραμείνει στο παιχνίδι. Κάτι που φυσικά δεν επέτρεψε το ιατρικό τιμ, για να τον οδηγήσει στο ασθενοφόρο και από εκεί στο νοσοκομείο.

"Πόσο ήρθαμε;"

Με την λήξη του αγώνα, ο γιατρός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Κουλουμέντας μαζί με τον Στράτο Σωπήλη πήγαν στο νοσοκομείο και αφού ο Μαρινάκης τους αναγνώρισε τους είπε: "Ναι ξέρω ποιοι είστε, πείτε μου πόσο ήρθαμε".

Αφότου τον ενημέρωσαν για τη νίκη του Τριφυλλιού, εκείνος χαμογέλασε. Διαπιστώθηκε πως είχε μετατραυματική αμνησία και δε θυμόνταν τίποτα από το δεύτερο ημίχρονο, πέρα από την σέντρα, ενώ τη στιγμή του τραυματισμού του την είδε σε βίντεο.

Οι Κουλουμέντας και Σωπήλης παρέμειναν δίπλα του όλο το βράδυ, ενώ μέχρι να αποχωρήσει η αποστολή επικοινώνησαν μαζί του οι Νταμπίζας και Σαραβάκος. Ο Μαρινάκης δέχτηκε και το τηλεφώνημα του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

Δίπλα και ο πατέρας του

Την ίδια ώρα οι γονείς του περνούσαν την δική τους αγωνία, μέχρι να μάθουν ότι ο γιος τους είναι απολύτως καλά. Ο πατέρας του διεθνή άσου έτυχε να είναι το Σάββατο το βράδυ κοντά στην Θεσσαλονίκη για δουλειές έτρεξε δίπλα στον γιο του.

Το βράδυ του Σαββάτου, αλλά και το πρωί της Κυριακής ο Μαρινάκης έκανε σειρά εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι καλά και να πάρει εξιτήριο.

Για αυτό και το πρωί της Κυριακής αναχώρησε για την Αθήνα, μαζί με τους Σωπήλη και Κουλουμέντα. Στην διάρκεια της πτήσης, μάλιστα έγινε αντιληπτός από πολλούς συνεπιβάτες (οι άνθρωποι των πράσινων επιβιβάστηκαν τελευταίοι) και δέχτηκε ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Τον περίμενε ο Παπαβασιλείου

Το αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα, προσγειώθηκε λίγο μετά τις 12.30 και στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποδέχτηκε τον νεαρό ποδοσφαιριστή ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου. Ο επιμελητής των πράσινων καλωσόρισε με ένα φιλί τον Μαρινάκη, τον οδήγησε στο προπονητικό κέντρο και από εκεί στο σπίτι του. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» είχε για σουβενίρ ένα μεγάλο καρούμπαλο από τη σύγκρουση με τον Κυργιά.

Τις επόμενες δυο-τρεις ημέρες θα προφυλαχτεί και δε θα αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελπίδων, ενώ θα υπάρξει επικοινωνία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού με τους υπεύθυνους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. ώστε να τους ενημερώσουν για την κατάσταση του διεθνούς.

Ο Μαρινάκης δέχθηκε δεκάδες ευχές από γνωστούς, φίλους και συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό και στις μικρές Εθνικές ομάδες, αλλά για αυτό που είχε να λέει ήταν το χειροκρότημα των οπαδών του Άρη. Μπορεί εκείνη την ώρα, μέσα στην παραζάλη του, να μην το κατάλαβε, αλλά μετά σχολίαζε με κολακευτικά σχόλια την κίνηση των "κίτρινων" οπαδών.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ