CHAMPIONS LEAGUE

Τιτανομαχία στο Μιλάνο

Τιτανομαχία στο Μιλάνο
Ιμπραΐμοβιτς-Ρονάλντο

Η φάση των "16" ξεκινά την Τρίτη με την τιτανομαχία Ίντερ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να ξεχωρίζει

Η κλήρωση ανέδειξε σπουδαία ζευγάρια και η αρχή γίνεται απόψε με τα φώτα να πέφτουν στην τιτανομαχία που θα διεξαχθεί στο Μιλάνο ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο με την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Οι δύο ομάδες συγκροτούν ένα πολύ δυνατό ζευγάρι και θα επιδιώξουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση τους στην προημιτελική φάση. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται όμως και η αναμέτρηση στο "Ζερλάν" όπου η πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιόν αντιμετωπίζει την πρωτοπόρο του Ισπανικού πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα σε μία αναμέτρηση που προμηνύεται αμφίρροπη.

Στο Λονδίνο, η Άρσεναλ αντιμετωπίζει την Ρόμα σε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι με τις δύο αντιπάλους να ψάχνουν για διάκριση στην τρέχουσα σεζόν μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ το παζλ της πρώτης βραδιάς συμπληρώνει η συνάντηση της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Πόρτο σε ένα ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου με θέα τους "οκτώ" του θεσμού.

Πιο αναλυτικά:

ΙΝΤΕΡ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (21:45-ΝΟVASPORTS 1): Σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενείται στο Μιλάνο όπου δύο ομάδες που έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τίτλου, διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Η Ίντερ με τον Ζοσέ Μουρίνιο φέτος στο τιμόνι θέλει να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και θα επιδιώξει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της ενόψει του επαναληπτικού στο "Ολντ Τράφορντ". Από την άλλη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της και θα κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό στο γήπεδο της.

Στον αγωνιστικό τομέα για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Σάμουελ ενώ πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον για τους φιλοξενούμενους. Πιο συγκεκριμένα ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν υπολογίζει τους Βίντιτς, Γουές Μπράουν, Γκάρι Νέβιλ και Ράφαελ, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Ο΄Σέι και Τζόνι Έβανς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισπανός Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο.

ΛΙΟΝ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45-ΝΟVASPORTS 2): Η πρωταθλήτρια Γαλλίας αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο "Ζερλάν" με στόχο να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να έχει ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού. Οι Καταλανοί προέρχονται από ήττα στο Ισπανικό πρωτάθλημα αλλά οδηγούν την κούρσα στο πρωτάθλημα με διαφορά επτά βαθμών από την Ρεάλ Μαδρίτης, δείχνοντας ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στόχος είναι να αποδείξουν από τον πρώτο αγώνα ότι είναι το φαβορί προκειμένου στην ρεβάνς στο "Καμπ Νου" να βρίσκονται σε θέση ισχύος για την πρόκριση. Για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστούν οι Γκοβού, Ρεβεγέρ και Κλερκ ενώ για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι Αμπιντάλ και Ινιέστα. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γερμανός Σταρκ.

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΡΟΜΑ (21:45-ΝΟVASPORTS 3): Η διάκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πλέον τον μεγάλο στόχο για τις δύο ομάδες που κοντράρονται στο Λονδίνο. Η Άρσεναλ έχει μείνει μακριά από την υπόθεση-τίτλος στην Αγγλία και πλέον θέλει να φτάσει ψηλά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πρώτος στόχος είναι ένα καλό σκορ στην έδρα της για να πάει στην Ρώμη για την ρεβάνς με πολλές ελπίδες.

Η Ρόμα από την άλλη πλευρά έχει επίσης μείνει εκτός τροχιάς τίτλου στην Ιταλία και φιλοδοξεί μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ να διακριθεί στην τρέχουσα περίοδο.

Στο αγωνιστικό μέρος για τους "κανονιέρηδες" απόντες θα είναι οι Φάμπρεγκας, Εντουάρντο, Αντεμπαγιόρ, Γουόλκοτ ενώ και ο νεοαποκτηθέντας Αρσάβιν δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Για τους φιλοξενούμενους δεν υπάρχουν προβλήματα.Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δανός Λάρσεν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΟΡΤΟ (21:45-ΝΟVASPORTS 4): Η πρώτη πράξη του ντέρμπι της Ιβηρικής χερσονήσου, διεξάγεται στο "Βιθέντε Καλντερόν" της Μαδρίτης. Η Ατλέτικο του Γιούρκα Σεϊταρίδη με "όπλο" την έδρα θέλει να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης απέναντι στην Πόρτο.

Η ομάδα της Πορτογαλίας που στο παρελθόν έχει κατακτήσει τον τίτλο, στοχεύει σε ένα θετικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα προκειμένου στην ρεβάνς στην έδρα της να είναι το φαβορί. Για τους γηπεδούχους θα απουσιάσουν οι Λουίς Γκαρσία και Περέα και για τους φιλοξενούμενους οι Μπενίτες και Γκουαρίν. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Άγγλος Γουεμπ.






















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ