CHAMPIONS LEAGUE

Τιτανομαχία στο Λονδίνο

Τιτανομαχία στο Λονδίνο
αντεμπαγιορ

H αναμέτρηση Άρσεναλ-Μίλαν(21:45-ΝΕΤ) ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα της φάσης των "16" του Champions League

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει όμως και η κόντρα της Λιόν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τις δύο ομάδες να κάνουν όνειρα για να φτάσουν έως το τέλος του δρόμου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στη Γλασκώβη απέναντι στη ισχυρή στην έδρα της Σέλτικ και καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά που την φέρουν ως το φαβορί για την πρόκριση. Το παζλ συμπληρώνει η αναμέτρηση της Φενερμπαχτσέ με τη Σεβίλλη στην Τουρκία σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ομάδες που δεν έχουν την...λάμψη των υπολοίπων αλλά η πρόκριση στα προημιτελικά αποτελεί μεγάλο δέλεαρ. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:
ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΙΛΑΝ(21:45-ΝΕΤ):Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου για την περασμένη σεζόν, ο Κακά προανήγγειλε πλούσιο θέαμα και καλό ποδόσφαιρο αναφερόμενος στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων και με απαρχή απόψε στο «Έμιρατς» του Λονδίνου, οι δύο ομάδες αναμένεται να προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις.

Οι «κανονιέρηδες» μπορεί να προέρχονται από τη συντριβή με 0-4 και τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά στο πρωτάθλημα είναι στην θέση του οδηγού για τον τίτλο και φιλοδοξούν στο Τσάμπιονς Λιγκ να φτάσουν ψηλά.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να αποκλείσουν την κάτοχο του τίτλου Μίλαν η οποία δεν έχει καλή πορεία στο «καμπιονάτο» και η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να αποτελέσει σωσίβιο. Στο αγωνιστικό μέρος οι Ντιαμπί και Ζιλμπέρτο Σίλβα θα είναι απόντες για τους «κανονιέρηδες» με τους Ροσίτσκι, Φαν Πέρσι και Τζουρού να είναι αμφίβολοι ενώ για τους «ροσονέρι» θα απουσιάσουν οι Ρονάλντο και Ντίντα ενώ αμφίβολος είναι και ο Κάλατς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Δανός Κλάους Μπο Λάρσεν.

ΛΙΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ(21:45-Supersport 1): Κόντρα πρωταθλητών στο «Ζερλάν» καθώς η κάτοχος του τίτλου στη Γαλλία και την Αγγλία αναμετρώνται για μία θέση στα προημιτελικά. Οι γηπεδούχοι επιδιώκουν φέτος να είναι η χρονιά τους μετά τις προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρες για να φτάσουν στο τέλος του δρόμου ενώ και οι «κόκκινοι διάβολοι» από την πλευρά τους μετά την παρουσία τους στα ημιτελικά, αυτή την φορά κάνει όνειρα για να βρεθεί στον τελικό της Μόσχας.

Οι δύο ομάδες το 2005 ήταν στον ίδιο όμιλο και πήραν τα εισιτήρια για την επόμενη φάση. Το πρώτο παιχνίδι στη Γαλλία έληξε 2-2 και στο «Ολντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ επικράτησε με 2-1.Οι Κρις και Μίλερ δεν υπολογίζονται για τους Γάλλους και οι Σιλβέστρ και Νέβιλ για τους φιλοξενούμενους. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Ισπανός Λουίς Μεδίνα Κανταλέχο.

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ(21:45-Supesport 2): Ένα ζευγάρι με παρελθόν διασταυρώνει ξανά τα ξίφη του με θέα μία θέση στους «οκτώ» του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σέλτικ με τον Γιώργο Σαμαρά στην σύνθεση της πλέον,βρίσκεται στο κυνήγι της Ρεϊντζερς στο πρωτάθλημα Σκωτίας και η Μπαρτσελόνα καταδιώκει την Ρεάλ Μαδρίτης στο Ισπανικό πρωτάθλημα. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά το 1965 στο πλαίσιο του Κυπέλλου UEFA όπου μετά το 0-0 στη Γλασκώβη, οι «μπλαουγκράνα» προκρίθηκαν στην επόμενη φάση με το 3-1 στην έδρα τους.

Το 2004 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στο Κύπελλο UEFA με τη Σέλτικ να παίρνει την πρόκριση μετά τη νίκη με 1-0 στην έδρα της και την ισοπαλία 0-0 που απέσπασε στο «Καμπ Νου». Την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ ήταν στον ίδιο όμιλο με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί με 3-1 στη Γλασκώβη και στο δεύτερο παιχνίδι να μην υπάρχει νικητής(1-1).

Οι Χίνκελ και Μπράουν θα είναι απόντες για τους γηπεδούχους με τον Σαμαρά ενδεχομένως να παίρνει χρόνο συμμετοχής ενώ απόντες για τους Ισπανούς θα είναι οι Μπόγιαν, Τζαμπρότα, Εντμίλσον, Ολεγκέρ, Εθκέρο και Χορκέρα. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Σουηδός Πέτερ Φρόιντφελντ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ-ΣΕΒΙΛΛΗ(21:45-Supersport 4): Το ντέρμπι των...νεοφώτιστων παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Φενερμπαχτσέ κάνει όνειρα για πρόκριση στην επόμενη φάση, στηριζόμενη στον παράγοντα έδρα όπου θα κυνηγήσει ένα καλό αποτέλεσμα για τον επαναληπτικό.

Η Σεβίλλη από την άλλη πλευρά δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση αυτό το διάστημα και θα επιδιώξει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει τον τίτλο του φαβορί ενόψει της ρεβάνς στην έδρα της. Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Σέντρουρκ ενώ για τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσει ο Σεβαντόν. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γερμανός Φλόριαν Μάιερ.


















TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ