CHAMPIONS LEAGUE

Τιμωρία στην ΤΣΣΚΑ για τα ρατσιστικά συνθήματα σε Τουρέ

Τιμωρία στην ΤΣΣΚΑ για τα ρατσιστικά συνθήματα σε Τουρέ

Η UEFA τιμώρησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών της κατά του Γιάγια Τουρέ, αποφασίζοντας το κλείσιμο ορισμένων κερκίδων της "Arena Khimki" στο ματς με τη Μπάγερν Μονάχου.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν... χαρίστηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους οπαδούς της κατά του Γιαγιά Τουρέ, στο ματς των Μοσχοβιτών με την Μάντσεστερ Σίτι στις 23 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, αποφάσισε το μερικό κλείσιμο της Arena Khimki (συγκεκριμένα την Section D του γηπέδου) στο πλαίσιου της επόμενης εντός έδρας υποχρέωσης της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, που θα είναι στις 27 Νοεμβρίου απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου.

"Ο αγώνας ενάντια στο ρατσισμό αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για την UEFA. Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχει μηδενική ανοχή απέναντι στον ρατσισμό και στις διακρίσεις στο γήπεδο και στις εξέδρες", αναφέρει χαρακτηριστικά η UEFA σε σχετική ανακοίνωσή της.

Σημειώνεται πως η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ αλλά και ο Σεϊντού Ντουμπιά, άσος των Μοσχοβιτών αλλά και συμπαίκτης του Γιάγια Τουρέ στην Ακτή Ελεφαντοστού, είχαν υπερασπιστεί τους οπαδούς της ομάδας , υποστηρίζοντας πως οι αποδοκιμασίες τους δεν είχαν σε καμία περίπτωση ρατσιστικό περιεχόμενο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ