ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

Τι θα συζητηθεί στη συνάντηση Γιαννακόπουλου - Αλαφούζου

Στην επόμενη μέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κρύβεται το... ζουμί της συνάντησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο και το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ για τις εξελίξεις.

Για την Τετάρτη ή την Πέμπτη μετατίθεται η συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Γιάννη Αλαφούζο, εκτός εάν συμβεί κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο.

Το βεβαρυμένο πρόγραμμα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των δύο ανδρών, σε συνδυασμό με την επιθυμία τους να συναντηθούν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τους οδήγησε σε αυτή την απόφαση μετά από τις σχετικές συνεννοήσεις.

Στη συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα, συμφώνησαν ότι θα οριστικοποιήσουν οι ίδιοι τη συνάντηση τους, θα την κρατήσουν μυστική από τους περισσότερους συνεργάτες τους και θα δημοσιοποιήσουν το ραντεβού τους και ένα μέρος του περιεχομένου των συζητήσεων τους, αφού θα έχουν ολοκληρωθεί.

Θεωρούν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσουν τη μεταξύ τους παρεξήγηση και να συνομιλήσουν για την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μένει να φανεί εάν θα καταφέρουν να κρατήσουν τα στεγανά ή αν για άλλη μια φορά θα παρατηρηθεί διαρροή...

Προαποφασισμένο ραντεβού

Πριν συμβεί η παρεξήγηση ανάμεσα στους Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο, άνθρωποι οι οποίοι κινούνται στα περιβάλλοντα τους, επιχειρούσαν να οργανώσουν μία συνάντηση. Οι Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος είχαν ανταποκριθεί θετικά, αλλά ο χρόνος παρέμενε αβέβαιος.

Η παρεξήγηση που άρχισε από το ρεπορτάζ της "Δίκης" και συνεχίστηκε με την "απάντηση" από την ιστοσελίδα συμφερόντων του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, επίσπευσε τις προσπάθειες των κοινών γνωστών προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να βρεθεί σημείο συνεννόησης.

Παρά την αρχική ένταση, τόσο ο Γιαννακόπουλος όσο και ο Αλαφούζος έδειξαν προθυμία για να συναντηθούν και να δώσουν αμοιβαίες εξηγήσεις, επειδή κατανόησαν ότι δεν συμφέρει κανέναν από τους δύο μία ανοιχτή ενδοπαναθηναϊκή κόντρα.

Η επόμενη μέρα στην ΠΑΕ

Το σημαντικότερο ζήτημα στο ραντεβού δεν είναι η επίλυση της παρεξήγησης, διότι σε μεγάλο βαθμό αυτή έχει καταλαγιάσει. Εάν δεν είχε, είναι σίγουρο ότι οι δύο δεν επρόκειτο να είχαν συνομιλήσει τη Δευτέρα και θα άφηναν το καθήκον αυτό στους συνεργάτες τους.

Σαφώς, στην αρχή της συνάντησης θα δοθούν ορισμένες εξηγήσεις ωστόσο το... ζουμί βρίσκεται στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και στο ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Κοινώς, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ θα αναλύσει μέρος των σχεδίων του και με ποιον τρόπο σκέφτεται να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει τονίσει ότι θα παράσχει κάθε διευκόλυνση εφόσον του ζητηθεί και αναμένει να ακούσει συγκεκριμένα πράγματα. Εάν για παράδειγμα, η είσοδος του Γιαννακόπουλου θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου ή θα καταθέσει πρόταση για το μετοχικό μερίδιο της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Άλλωστε, ο Αλαφούζος ως πρόεδρος της ΠΣ, είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει τα μέλη και αυτά θα κληθούν να συναινέσουν ή να απορρίψουν αυτά που θα τους προταθούν.

Επίσης, υπάρχουν και άλλα θέματα προς διευκρίνηση, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των προσωπικών εγγυήσεων (επιταγές ή περιουσιακά στοιχεία) που έχει δώσει ο Αλαφούζος σε μία σειρά από διακανονισμούς ή η δανειοδότηση των Panathinaikos Soccer Schools από το ΕΣΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του "Γεώργιος Καλαφάτης".

Αφεντικό στην ΠΑΕ

Είναι σαφές ότι ο Γιαννακόπουλος έχει δύο δρόμους: να καταστεί το αφεντικό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή να συνδράμει με ένα ποσό χωρίς να εμπλακεί περαιτέρω. Η περίπτωση να συνυπάρξει με τον Γιάννη Αλαφούζο στη διοίκηση δεν είναι πιθανή, διότι πρόκειται για δύο ανθρώπους με διαφορετική οπτική γωνία για τον αθλητισμό.

Ουσιαστικά, οι δύο άνδρες δεν πρόκειται να γίνουν "κολλητοί" και να πορευτούν μαζί για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Αλά έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να έχουν έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας ώστε να αποφεύγουν αχρείαστες διαμάχες και να συμπράττουν, όποτε το απαιτεί το κοινό συμφέρον.

Το κουμάντο στην ομάδα ποδοσφαίρου αποτελεί το μεγάλο όνειρο της οικογένειας Γιαννακόπουλου και ο Δημήτρης εκφράζει την πεποίθηση του ότι θα το υλοποιήσει. Σύντομα θα αποδειχθεί εάν η ώρα πλησιάζει ή το κατάλληλο timing θα μετατεθεί εκ νέου...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ