ΕΠΟ

Τι προβλέπεται σε ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη

Τι προβλέπεται σε ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο άρθρο 38 παράγραφος 8 δίνεται η απάντηση στο τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο Γιώργος Γκιρτζίκης αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρία της ΕΠΟ. Η σημασία του εξαμήνου πριν την προκαθορισμένη εκλογική διαδικασία.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης δεν τοποθετείται δημόσια το τελευταίο διάστημα εν αντιθέσει με τον Σταύρο Κοντονή και τηρεί σιγή ιχθύος, αναμένοντας τις εξελίξεις γύρω από τον κίνδυνο ενός Grexit. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δέχεται πιέσεις για να παραιτηθεί, ούτως ώστε να κάνει βήμα πίσω και ο υφυπουργός Αθλητισμού σχετικά με τον θεσμό του Κυπέλλου, κάτι που θα απομακρύνει τον κίνδυνο της ποδοσφαιρικής απομόνωσης.

Προς το παρόν, ο νυν ισχυρός άνδρας της Ομοσπονδίας και υποψήφιος στις επόμενες εκλογές δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει την θέση του, θεωρώντας ότι ο υφυπουργός τον εκβιάζει με το Κύπελλο και θέλει να επιφέρει αλλαγές στη διοίκηση, χρησιμοποιώντας ως όπλο τον θεσμό. Η FIFA έστειλε deadline στις 15 Απριλίου και αν δεν έχει αλλάξει κάτι ως τότε, πάμε ολοταχώς για Grexit.

Τι ισχύει όμως σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου της ΕΠΟ; Η απάντηση δίνεται στο άρθρο 38 παράγραφος 8, που αναφέρει το εξής: "Εάν η θέση του Προέδρου χηρέψει, θα αναλαμβάνει ο Αναπληρωτής Πρόεδρος μέχρι την ημερομηνία της επόμενης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, κατά την οποία συγκαλείται και ειδική Εκλογική Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου. Αυτή η Γενική Συνέλευση θα εκλέγει ένα νέο Πρόεδρο για την υπόλοιπη διάρκεια της θητείας, εκτός εάν η θέση χηρέψει στη διάρκεια του τελευταίου εξαμήνου της θητείας".

Τι προβλέπεται σε ενδεχόμενη παραίτηση Γκιρτζίκη

Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 6/10, επομένως από αύριο (6/4) και έπειτα σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Ξανθιώτης παράγοντας, αναλαμβάνει την θέση του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ (ο κ. Τοπολιάτης) μέχρι τις προκαθορισμένες εκλογές του Οκτωβρίου. Αν η παραίτηση γινόταν πριν το εξάμηνο, θα πηγαίναμε νωρίτερα σε εκλογές, κάτι που σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Όπως και να 'χει, αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει ο πρόεδρος της ΕΠΟ μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτή την στιγμή δεν δείχνει διάθεση παραίτησης, ενώ ούτε και ο Σταύρος Κοντονής οπισθοχωρεί, με το Grexit να μοιάζει πιο κοντά από ποτέ. Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν...

TAGS ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ