ΑΕΚ

ΑΕΚ: Τι απομένει για να έρθει ο Αραούχο

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ αρχίζει να παίρνει μπρος στα μεταγραφικά ζητήματα που την απασχολούν, έκλεισε τον Λε Ταλέκ και έχει φτάσει τη Λας Πάλμας στο όριο της κρίσιμης απόφασης για τον Αραούχο.

Έμεινε σημαντικά πίσω η ΑΕΚ στην προσπάθειά της να βοηθήσει το έργο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων σταδίων προετοιμασίας σε Πήλιο και Ολλανδία αντιστοίχως, μη ενισχύοντάς το με παίκτες του βασικού κορμού που πρέπει να αποκτήσει, εφόσον θέλει να πλησιάσει ξανά σε επίπεδο ομάδας που θα κάνει ξανά πρωταθλητισμό.

Ωστόσο τις τελευταίες ώρες, έρχονται ευχάριστα μηνύματα από το μέτωπο των παικτών που η ομάδα ασχολείται ενεργά. Ήδη διαβάσατε χθες (06/07) για τη συμφωνία με τον Γάλλο μέσο Νταμιέν Λε Ταλέκ, ενώ σημαντικά αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για την ΑΕΚ να κάνει δικό της και τον Σέρχιο Αραούχο, μετά την αύξηση της προσφοράς της στο 1,5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 από την Ισπανία, ο πρόεδρος της Λας Πάλμας Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες, δεχόμενος και την πίεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή ώστε να αποδεχθεί την πρόταση της ΑΕΚ, βλέπει τις αντιστάσεις του να κάμπτονται σημαντικά. Το ποσό που προσφέρει η Ένωση δεν είναι μικρό, ο παίκτης επιζητεί την αλλαγή περιβάλλοντος και ο ισπανικός σύλλογος έχει ανάγκη από χρήματα για να κινηθεί με ουσία στο μεταγραφικό παζάρι.

Το καθοριστικό ΔΣ και μια μικρή ακόμα αύξηση

Για το λόγο αυτό, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε βάσει ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης της ομάδας αναμένεται να θέσει -ίσως και σήμερα- το θέμα του Αραούχο στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λας Πάλμας. Ναι μεν εκείνος έχει τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις, όμως πάντοτε λαμβάνει υπόψιν του τη γνώμη των συνεργατών του σε θέματα που αφορούν σημαίνοντες ποδοσφαιριστές της ομάδας. Και ο Αραούχο είναι πλέον ο αρχηγός της, όχι μια απλή περίπτωση.

Αυτό που επίσης μαθαίνουμε είναι ότι εφόσον η ΑΕΚ ανεβάσει λίγο ακόμα την προσφορά της, δηλαδή φτάνοντας την τελική πρόταση στο 1,7-1,8 εκατ. ευρώ, η απόκτηση του "Τσίνο" θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Είναι επιπλέον χρήματα που για τη Λας Πάλμας μπορεί να σημαίνουν ένα παραπάνω καλό συμβόλαιο για τα δεδομένα της Β' Ισπανίας.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο. Η Ένωση περιμένει μια τελική απάντηση ώστε να ανοίξει ένα νέο τετραετούς διάρκειας κεφάλαιο με τον Αραπούχο, ή να κλείσει οριστικά την πόρτα πίσω της και να κοιτάξει τις επόμενες επιλογές της, καθώς ο χρόνος περνά και την πιέζει πολύ, έχοντας μείνει με μόλις έναν επιθετικό διαθέσιμο ενόψει επίσημου αγώνα σε 15 ημέρες. Οι πιθανότητες πάντως για deal, είναι περισσότερες από ποτέ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ