ΑΕΚ

Θανόπουλος: "Να ξυπνήσουνε οι μέτοχοι"

Θανόπουλος: "Να ξυπνήσουνε οι μέτοχοι"
INTIME SPORTS

Ελεύθερος αφέθηκε ο Νίκος Θανόπουλος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα. Τι είπε κατά την αποχώρηση του από την Ευελπίδων, για το διάστημα της δικής του προεδρίας αλλά και το μήνυμα προς τους μετόχους.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΚ, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και στην διάρκεια της ημέρας αφέθηκε ελεύθερος παίρνοντας 48ωρη προθεσμία έτσι ώστε να μαζέψει τα στοιχεία που χρειάζεται και στη συνέχεια να απολογηθεί.

Στη συνέχεια η υπόθεση θα πάρει τη νομική οδό και θα οριστεί δικάσιμος από την τακτική δικαιοσύνη. Με την έξοδο του από την Ευελπίδων, ο Νίκος Θανόπουλος δεν δίστασε να μιλήσει για τα όσα του καταλογίζονται, για την ΑΕΚ αλλά και τους μετόχους, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης μιλώντας στο novasports.gr:

«Προσήλθα αυτοβούλως σήμερα για να καταθέσω για την περίοδο της προεδρίας μου και παράλληλα σε βοηθήσω την Δικαιοσύνη σε ότι άλλο χρειαζόταν. Καταρχήν πρέπει να πούμε πως τα νούμερα που ακούγονται δεν υφίσταται, γιατί πρόκειται για οφειλές προ του άρθρου 44 και δεν ευθύνεται καμία από τις διοικήσεις. Και από όσα γνωρίζω η τωρινή διοίκηση κάνει προσπάθειες για να πληρωθεί η δόση, οπότε αυτά τα ποσά θα εξαφανιστούν. Θέλω να πω δύο πράγματα και για την δική μου περίοδο. Νομίζω πως ξέρουν όλη ότι στην δική μου περίοδο ξέρουν όλοι η οικονομική και λογιστική και διαχείριση καθώς και η φορολογική διαμόρφωση ήταν απόλυτα άψογες και κρυστάλλινες και το έχουν διαβεβαιώσει αυτό και ορκωτοί λογιστές και όλοι γύρω από την ομάδα. Το δεύτερο είναι πως όλες οι ρυθμίσεις που παρέλαβα πληρώνονταν ευλαβικά, ήταν η εντολή μου στην οικονομική διεύθυνση της ΠΑΕ, διότι ξέραμε ποιο είναι το ρίσκο να μην πέσει μια ρύθμιση. Βεβαίως, φεύγοντας έγινε άλλη μία ρύθμιση που κάλυπτε τα τρέχοντα της περιόδου δεδομένου πως αντιλαμβάνεστε πως το ταμειακό έλλειμμα καλύφθηκε από αυτή την ρύθμιση που έκανα φεύγοντας. Παρά το ότι ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα. Το ότι πέσανε κάποιες ρυθμίσεις αργότερα πιστεύω ότι συνέβη γιατί οι άνθρωποι που διοικήσανε δεν είχαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν επειδή δεν ήθελα. Τους ξέρω τους ανθρώπους που διοικήσανε μετά από μένα και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να πέσει η ρύθμιση», είπε αρχικά για να συνεχίσει:

« Θέλω να πω και κάτι για τις ρυθμίσεις. Η ρύθμιση ουσιαστικά, από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλύψεις το ταμειακό σου έλλειμμα, μοναδικός τρόπος είναι να προσβλέπεις στο Κράτος ουσιαστικά για ένα δάνειο από το Κράτος. Και η ρύθμιση έχει 36% επιτόκιο και 20% καταβολή. Επίσης θέλω να πω πως όποιος θέλει μπορεί να ψάξει τα βιβλία. Ποτέ Η Εφορία και το Κράτος δεν πήραν περισσότερα χρήματα από όσα πήραν την οκταετία. Εγώ έχω την συνείδησή μου ήσυχη, θεωρώ ότι έκανα ότι μπορούσα και ακόμα περισσότερα, με προσωπικές θυσίες όσο ήμουν πρόεδρος και ελπίζω αυτή η ιστορία να δώσει το έναυσμα στους ισχυρούς, παράγοντες και πρώην μετόχους , να σώσουν την ομάδα μας. Σε πρώτη φάση αγωνιστικά και στη συνέχεια διοικητικά, που είναι και το ζητούμενο. Στη Δικαιοσύνη θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία και να λυτρωθούμε και εμείς».

Τέλος, αναφερόμενος στο διάστημα της δικής του θητείας, είπε: « Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι είναι πλημελληματικής φύσεως. Δεν υπάρχει ΦΠΑ. Στην δική μου θητεία πληρώθηκαν φόροι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που μας καίει είναι να σωθεί η ΑΕΚ, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για την δική μου θητεία. Η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα, όλες οι ΠΑΕ έχουν προβλήματα. Όλη η κοινωνία υποφέρει και μαζί και το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ έχει σαν μεγαλύτερο πρόβλημα τα χρέη προς το Δημόσιο. Δεν έχει καθόλου δάνεια σε τράπεζες. Η τωρινή διοίκηση κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα ζωντανή και είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ιστορία θα ξυπνήσει τους ισχυρούς, που υπάρχουν τέτοιοι και μπορούν, και να σώσουν την ομάδα μας. Είμαι αισιόδοξος πως κάτι θα γίνει».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ