ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Θα γράψουν ιστορία Σουάρες και Στάριτζ

Θα γράψουν ιστορία Σουάρες και Στάριτζ

Λουίς Σουάρες και Ντάνιελ Στάριτζ δείχνουν ικανοί να γίνουν οι πρώτοι στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος που παίζοντας στην ίδια ομάδα θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς. Πολύ πιθανό μάλιστα να γίνουν το παραγωγικότερο δίδυμο στην ιστορία της Λίβερπουλ

Λουίς Σουάρες και Ντάνιελ Στάριτζ κατέχουν τις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς στην Premier League και αν αυτό ισχύει και μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, τότε θα γράψουν ιστορία οι δύο ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ.

Ποτέ ξανά λοιπόν στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν έχουν τερματίσει δύο παίκτες της ίδιας ομάδας στις δύο πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερς.

Ο Λουίς Σουάρες έχει 23 γκολ και φαντάζει πολύ δύσκολο να μην κατακτήσει την κορυφή, ενώ από την περασμένη Τετάρτη ο Ντάνιελ Στάριτζ έμεινε μόνος του στην δεύτερη θέση, φτάνοντας τα 16 τέρματα.

Στα 15 γκολ έχει μείνει ο Σέρχιο Αγκουέρο της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος είναι τραυματίας και αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για ακόμη δύο εβδομάδες περίπου.

Li verpool's Daniel Sturridge (L) celebrates scoring a goal during the English Premier League football match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, north-west England on October 5, 2013.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.PAUL ELLIS/AFP/Getty Images
Li verpool's Daniel Sturridge (L) celebrates scoring a goal during the English Premier League football match between Liverpool and Crystal Palace at Anfield in Liverpool, north-west England on October 5, 2013. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.PAUL ELLIS/AFP/Getty Images AFP/GETTY IMAGES

Αυτοί που έφτασαν κοντά

Τρεις φορές στο παρελθόν στις δύο πρώτες θέσεις ήταν παίκτες της ίδιας ομάδας, αλλά και στις τρεις αυτός που ήταν στην δεύτερη θέση δεν ήταν μόνος.

Στο πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας, την σεζόν 1888-89, ο Τζον Γκούνταλ ήταν στην κορυφή με 21 γκολ, δεύτερος ο συμπαίκτης του στην Πρέστον Νορθ Εντ, Τζέιμς Ρος, με 18 τέρματα, αλλά 18 είχε και ο Άλμπερτ Άλεν της Άστον Βίλα (υπάρχουν πηγές που αναφέρουν πως είχε 17, αλλά κάνουν λάθος).

Την σεζόν 1892-93 ο Τζόνι Κάμπελ της Σάντερλαντ είχε 31 και ο Τζίμι Χάνα 19, αλλά τόσα είχε πετύχει και ο Φρεντ Γκίρι της Έβερτον, ενώ την σεζόν 1905-06 ο Άλμπερτ Σέφερντ της Μπόλτον τερμάτισε πρώτος με 26 τέρματα, ο συμπαίκτης του, Γουάιτι Γουάιτ, ήταν δεύτερος με 25, αλλά μαζί με τον Μπίλι Τζόουνς της Μπέρμιγχαμ.

Σχετικά κοντά έφτασαν στα χρόνια της Premier League (1992-93 και μετά) Μπλάκμπερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Την σεζόν 1997-98 ο Κρις Σάτον της Μπλάκμπερν ήταν στην πρώτη θέση με 18 γκολ, μαζί με Μάικλ Όουεν (Λίβερπουλ) και Ντάιον Ντάμπλιν (Κόβεντρι), ενώ ακολουθούσαν μαζί στην 4η θέση με 16 γκολ οι Κέβιν Γκάλαχερ (Μπλάκμπερν), Ντένις Μπέργκαμπ (Άρσεναλ) και Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ (Λιντς).

Ίδιο σενάριο σχεδόν την σεζόν 1998-99, με τον Ντουάιτ Γιορκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι πρώτος με 18 γκολ μαζί με Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπανκ (Λιντς) και Μάικλ Όουεν (Λίβερπουλ), ενώ στην 4η θέση ήταν ο Άντι Κόουλ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 17 γκολ, μαζί με τον Νικολά Ανελκά της Άρσεναλ.

Για το ρεκόρ παραγωγικότερου διδύμου της Λίβερπουλ

Με 23 γκολ ο Λουίς Σουάρες και 16 ο Ντάνιελ Στάριτζ έχουν σύνολο 39 μετά από 26 αγωνιστικές. Μένουν λοιπόν ακόμη 12 αγωνιστικές και αν σε αυτές πετύχουν μαζί άλλα 14 τέρματα, τότε θα είναι το παραγωγικότερο δίδυμο στην ιστορία της Λίβερπουλ.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 17:  (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez and Daniel Sturridge of Liverpool look on during a training session at Melwood Training Ground on May 17, 2013 in Liverpool, England.  (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)
LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 17: (THE SUN OUT, THE SUN ON SUNDAY OUT) Luis Suarez and Daniel Sturridge of Liverpool look on during a training session at Melwood Training Ground on May 17, 2013 in Liverpool, England. (Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images) LIVERPOOL FC VIA GETTY IMAGES

Το ρεκόρ το έχουν οι Ρότζερ Χαντ (31) και Ίαν Σεντ Τζον (21) με σύνολο 52 τέρματα την σεζόν 1963-64. Φαντάζει σίγουρο πως θα φτάσουν τους Ίαν Ρας και Κένι Νταλγκλίς το 1982/83 (24+18=42), Τζον Όλτριτζ και Πίτερ Μπίρντσλι το 1987-88 (26+15=41), Τζον Μπαρνς και Ίαν Ρας το 1989-90 (22+18=40), Ρόμπι Φάουλερ και Σταν Κόλιμορ το 1995-96 (28+14=42).

Ρότζερς: "Δεν είναι δίδυμο"

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς, δεν θεωρεί τους Σουάρες και Στάριτζ επιθετικό δίδυμο, κάτι που φαίνεται βέβαια από τον τρόπο που αγωνίζονται οι "κόκκινοι".

"Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν και να σκοράρουν, κάτι που κάνουν αμφότεροι πολύ καλά", τόνισε ο Ρότζερς και συνέχισε: "Είναι σπουδαία ταλέντα, αλλά δεν είναι το δίδυμο για το οποίο όλοι μιλάνε. Είναι διαφορετικοί παίκτες που προσαρμόζονται εύκολα στα συστήματα".

"Έχουμε δύο παίκτες με διαφορετικές ικανότητες. Αμφότεροι έχουν την θέληση να σκοράρουν, δεν είναι το παραδοσιακό σου επιθετικό δίδυμο. Στο 3-5-2 παίζουν μαζί μπροστά, αλλά δεν το προτιμώ αυτό το σύστημα καθώς δίνεις χώρο στον αντίπαλο".

"Και οι δύο μπορούν να παίξουν στο πλάι, αλλά όταν το κάνει, έχουν και οι δύο την ελευθερία να κινούνται και να διεισδύουν, κυρίως ο Ντάνιελ, καθώς η διείσδυσή του είναι πολύ γρήγορη και αποτελεί ένα μεγάλο ματς όπλο".

Θα γράψουν ιστορία Σουάρες και Στάριτζ
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ