UEFA

Τέμπας: "Η UEFA μπορεί να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα από το Champions League"

Ο Λιονέλ Μέσι μάχεται με τον Μεντί στο παιχνίδι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ
Ο Λιονέλ Μέσι μάχεται με τον Μεντί στο παιχνίδι μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ © 2021 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της La Liga, Χαβιέ Τέμπας, η UEFA μπορεί να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για ποινή μέχρι και δύο χρόνια γράφει η Repubblica.

Ο πόλεμος μεταξύ της UEFA και των ομάδων που παραμένουν πιστές στο πρότζεκτ της European Super League μαίνεται. Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχει αποφασίσει να τιμωρήσει τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, οι οποίες με κοινή τους ανακοίνωση έχουν στραφεί κατά της UEFA.

Ο πρόεδρος της La Liga με δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Gol τόνισε ότι τις επόμενες ώρες αναμένονται αποφάσεις απ' την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και περιμένει τον αποκλεισμό των τριών ομάδων που σήκωσαν μπαϊράκι.

"Πέρα από μία τιμωρία, η UEFA δεν μπορεί να εγγράψει τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα στο Champions League. Νομίζω μπορούν να μείνουν έξω. Θα πρέπει να φοβούνται. Η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους προκάλεσαν πρόβλημα σε πολλά ευρωπαϊκά κλαμπ και θεσμούς" σχολίασε συγκεκριμένα.

Γι' αποκλεισμό μέχρι και δύο χρόνια γράφει η Repubblica

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Repubblica, οι αποφάσεις αναμένονται σύντομα - το πολύ μέχρι την επόμενη εβδομάδα- και ο πέλεκυς πρόκειται να είναι βαρύς. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η UEFA θα αποφασίσει αποκλεισμό της Ρεάλ, της Μπαρτσελόνα και της Γιουβέντους απ' τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για δύο χρόνια.

Άλλωστε, την Τρίτη (1/6) με συνέντευξή του στην Telegraph, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν τόνισε ότι απειλούν την UEFA κάνοντας μετωπική επίθεση απέναντι τους.

"Τώρα απειλούν, στέλνουν επιστολές ότι θα μας μηνύσουν, θα μας πάνε στα δικαστήρια. Είναι προφανές ότι έχουν πάρα πολλά χρήματα. Θα πρέπει αυτά τα χρήματα να τα επενδύσουν στο ποδόσφαιρο για τις γυναίκες και στο ποδόσφαιρο για τα μικρά παιδιά.

Μηνύουν και απειλούν τους πάντες. Αυτοί το βλέπουν ότι παίρνουν μέρος σε μία ελίτ διοργάνωση και πως δίνουν φιλανθρωπίες στους άλλους. Ουδείς θέλει φιλανθρωπίες" σχολίασε ο πρόεδρος της UEFA.

TAGS UEFA CHAMPIONS LEAGUE EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ