SERIE A

Τέλος ο Καναβάρο από την Ουντινέζε

FILE - Fabio Cannavaro, Italian soccer player, walks trough the paddock before the Italian Grand Prix race at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Sunday, Sept. 11, 2022. Former Ballon dOr winner Fabio Cannavaro was named coach of Serie B side Benevento on Wednesday, Sept. 21, 2022, marking his first managerial job in Italy after previously working in the Middle East and China. (AP Photo/Luca Bruno, File)
FILE - Fabio Cannavaro, Italian soccer player, walks trough the paddock before the Italian Grand Prix race at the Monza racetrack, in Monza, Italy, Sunday, Sept. 11, 2022. Former Ballon dOr winner Fabio Cannavaro was named coach of Serie B side Benevento on Wednesday, Sept. 21, 2022, marking his first managerial job in Italy after previously working in the Middle East and China. (AP Photo/Luca Bruno, File) @20222 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Φάμπιο Καναβάρο κατάφερε να κρατήσει την Ουντινέζε στην Serie A όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στον πάγκο της και τη νέα σεζόν, με τη διοίκηση των "φριουλάνι" να αποφασίζει να μην συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Πριν από λίγο καιρό η Ουντινέζε έδινε μάχη για να κρατηθεί στην Serie A και αποφάσισε να εμπιστευτεί τον Φάμπιο Καναβάρο, με τον άλλοτε παγκόσμιο πρωταθλητή με την εθνική Ιταλίας και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας του 2006 να παίρνει τη σκυτάλη από τον Γκαμπριέλε Τσόφι για τις έξι τελευταίες αγωνιστικές.

Την αποστολή του την έφερε εις πέρας αφού οι "ζέβρες" τερμάτισαν στην 15η θέση, στο +2 από τή γραμμή του υποβιβασμού, ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στον πάγκο τους και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Η διοίκηση του συλλόγου θέλησε να λύσει τη συνεργασία μαζί του ο Καναβάρο ήταν εκείνος που έκανε γνωστό το διαζύγιο, μέσω ανάρτησης που έκανε το Σάββατο (8/6) στον λογαριασμό του στο Instagram:

"Ο πρόεδρος Πότσο μού γνωστοποίησε σήμερα την απόφαση της διοίκησης να μη συνεχίσουμε την επαγγελματική μας σχέση.

Τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε και λυπάμαι πως δεν θα μπορέσω να συνεχίσω αυτό το σύντομο αλλά έντονο ταξίδι που στον τελευταίο 1,5 μήνα πρωταθλήματος μας οδήγησε σε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως από την πλευρά μου υπήρχε η επιθυμία να συνεχίσω αυτή την περιπέτεια στο Φρίουλι, μία περιοχή που με έβαλε στην καρδιά της όπως και ο κόσμος της και αυτό έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση της διοίκησης δίχως όρους.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη διοίκηση, στους παίκτες και στους υπέροχους οπαδούς της Ουντινέζε", έγραψε χαρακτηριστικά ο 50χρονος προπονητής.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ