SERIE A

Φάμπιο Καναβάρο, ο νέος προπονητής της Ουντινέζε

Φάμπιο Καναβάρο, ο νέος προπονητής της Ουντινέζε
@2017 PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Η Ουντινέζε δίνει μάχη για να παραμείνει στην Serie A και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, με τον αρχηγό της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας του 2006, Φάμπιο Καναβάρο, να διαδέχεται τον Γκαμπριέλε Τσόφι.

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται μέχρι στιγμής καλά για την Ουντινέζε και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στον βαθμολογικό πίνακα, με τους φριουλάνι να έχουν συγκεντρώσει μόλις 28 βαθμούς μετά από 32 αγώνες τους και να βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τη δαμόκλεια σπάθη της Serie B να βρίσκεται εδώ και καιρό πάνω από τα κεφάλια τους και τον φτωχό απολογισμό του ενός μόλις βαθμού στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος, οι άνθρωποι των "φριουλάνι" προχώρησαν την Δευτέρα (22/04) σε μία μεγάλη αλλαγή, που αφορά τον άνθρωπο που θα καθοδηγεί την ομάδα.

Αυτός δεν θα είναι πλέον ο Γκαμπριέλε Τσόφι, που πλήρωσε το μάρμαρο της μέχρι τώρα πορείας της ομάδας του Ούντινε, με την ομάδα του ιταλικού Βορρά να έρχεται σε συμφωνία με τον Φάμπιο Καναβάρο και να ανακοινώνει πως θα αναλάβει τα ηνία της μέχρι το φινάλε της σεζόν.

"Η Ουντινέζε είναι χαρούμενη που υποδέχεται τον παγκόσμιο πρωταθλητή και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας του 2006, που θα καθοδηγήσει την ομάδα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλευρό του θα βρίσκεται ο αδερφός του, Πάολο, με την ιδιότητα του βοηθού προπονητή, ενώ στο τεχνικό επιτελείο των φριουλάνι εντάχτηκε και ο άλλοτε παίκτης της ομάδας, Τζαμπιέρο Πίντσι, για να αναλάβει έναν ρόλο που είχε και την τριετία 2019-2022.

Σημειώνεται πως ο Καναβάρο θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας την πρώτη γνωριμία του με τους νέους του παίκτες αφού θα τους προπονήσει, με την παρουσίασή του να είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (23/04) στο "Bluenergy Stadium".

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ