ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τέλος ο Φαν Σιπ από την Εθνική

Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξη Τύπου με την Εθνική Ελλάδος για την αναμέτρηση με τη Σουηδία
Ο Τζον Φαν Σιπ σε συνέντευξη Τύπου με την Εθνική Ελλάδος INTIME

Ο Τζον Φαν Σιπ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την Εθνική ύστερα από 2,5 χρόνια, με ανάρτηση στα social media, ενώ άφησε αιχμές για την ΕΠΟ, υποστηρίζοντας πως ολιγώρησε στις συζητήσεις τους.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας αποτελεί ο Τζον Φαν Σιπ. Ο Ολλανδός προπονητής ανακοίνωσε με ανάρτηση στα social media πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού ύστερα από 2,5 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο 57χρονος προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής το καλοκαίρι του 2019 και σε 26 αγώνες μέτρησε 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες. Παρότι υπήρχε διάθεση να ανανεωθεί η συνεργασία των δύο πλευρών, μετά την ισοπαλία με το Κόσοβο τα δεδομένα άλλαξαν, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να ανακοινώσει μόνος του το τέλος της συνεργασίας τους.

Η Εθνική, τα σχεδόν 2,5 χρόνια που κάθισε στον πάγκο, δεν κατάφερε να προκριθεί στις τελικές φάσεις του Euro 2020 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, ωστόσο ο Φαν Σιπ έχαιρε της εκτίμησης των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι είχαν εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία να τον δουν να συνεχίζει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η ανάρτηση του Φαν Σιπ:

Θέλω να ανακοινώσω ότι αποφάσισα, μαζί με το προπονητικό μου team, μετά από 2,5 χρόνια να μη συνεχίσω στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδας από τις 31 Δεκεμβρίου κι έπειτα, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό μου.

Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και δώσαμε έμφαση στην αλλαγή της κουλτούρας και του σχήματος της ομάδας. Παρουσιάσαμε μία νεανική ομάδα με ταλαντούχους και ελπιδοφόρους παίκτες για το μέλλον της Εθνικής. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα που οι αθλητές και οι προπονητές αγκάλιασαν, με αποτέλεσμα να μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην προτεραιότητά μας: στην Εθνική και στο ποδόσφαιρο.

Δουλέψαμε σκληρά μαζί και αλλάξαμε την διαδικασία της προπόνησης, το στυλ παιχνιδιού που άρχισε να δίνει μια νέα ταυτότητα στην ομάδα. Σε αυτή τη διαδικασία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα, πάντα όμως με το όραμά μας και με το πως θέλαμε να προοδεύσουμε ως ομάδα.

Έγιναν συζητήσεις για να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ωστόσο η ΕΠΟ πήρε πολύ χρόνο για να αποφασίσει για το μέλλον, με αποτέλεσμα να νιώσω πως ήταν η στιγμή για να προχωρήσω.

Στο τέλος, το όραμά μας για το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που έχω δει σε αυτό, όμως πρέπει να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες ποδοσφαιριστές για να αναπτυχθούν και να παίξουν.

Αυτό χρειάζεται χρόνο και περισσότερους Έλληνες στην Super League, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν την ευκαιρία να πετύχουν με την εθνική ομάδα.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ