CHAMPIONS LEAGUE

Τελικός Champions League 2022: Τουλάχιστον ένας Κροάτης κατακτά το τρόπαιο τα τελευταία δέκα χρόνια

Ο Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Ο Λούκα Μόντριτς της Ρεάλ στην απονομή του Champions League 2021-2022 ύστερα από τον τελικό κόντρα στη Λίβερπουλ στο "Σταντ ντε Φρανς", Παρίσι | Σάββατο 28 Μαΐου 2022 © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Για δέκατη διαδοχική σεζόν κάποιος Κροάτης βρίσκεται στην ομάδα που κατακτά το Champions League.

Το εκπληκτικό σερί της Κροατίας συνεχίζεται, αφού για δέκατη σερί σεζόν κάποιος εκπρόσωπος της βαλκανικής χώρας στέφεται πρωταθλητής Ευρώπης.

Ο Λούκα Μόντριτς φόρεσε το χρυσό μετάλλιο του Champions League τη φετινή χρονιά στη νίκη της Ρεάλ με 1-0 επί της Λίβερπουλ και συνέχισε την... παράδοση, που άρχισε το 2013 με τον Μάριο Μάντζουκιτς και την Μπάγερν.

Το 2014 ο Μόντριτς πανηγύρισε την πρώτη κατάκτησή του μετ η Ρεάλ και το 2015 ήταν η σειρά του "διόσκουρού" του στην εθνική ομάδα, Ίβαν Ράκιτιτς, να πανηγυρίσει με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Οι Μόντριτς και Ματέο Κόβατσιτς κατέκτησαν τα επόμενα τρία σερί με τη Ρεάλ και το 2019 έδωσαν σκυτάλη στον Ντέγιαν Λόβρεν και τη Λίβερπουλ. Το 2020 ήταν η σειρά ακόμη ενός διεθνή, του Ίβαν Πέρισιτς με την Μπάγερν και το 2021 ο Κόβατσιτς πανηγύρισε ξανά, αλλά αυτήν τη φορά με τη φανέλα της Τσέλσι. Το σερί συνεχίστηκε φέτος με τον Μόντριτς και δεν αποκλείεται να γραφτούν κι άλλα επεισόδια.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΤΕΛΙΚΟΣ CHAMPIONS LEAGUE 2022 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ