COPA AMERICA

Ταμπάρες: "Όπως στο Μουντιάλ..."

Ταμπάρες: "Όπως στο Μουντιάλ..."

Ο Όσκαρ Ταμπάρες υποστήριξε ότι η Ουρουγουάη πιστοποίησε κόντρα στην Αργεντινή τη συνεχή βελτίωσή της στο Κόπα Αμέρικα, παραλληλίζοντας την εμφάνισή της με αντίστοιχες στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

"Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, τώρα γιορτάζουμε, μετά η σκέψη μας θα πάει κατευθείαν στο Περού.

Ξέραμε ότι η ομάδα βελτιωνόταν, και στον τομέα της φυσικής κατάστασης, αλλά ήμασταν υποχρεωμένοι να το δείξουμε αυτό και σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, που κουβαλάει μεγάλη ιστορία.

Αυτή είναι μία από τις πιο κλασικές ποδοσφαιρικές μονομαχίες στον κόσμο. Ιστορικά, είναι δύσκολο για μας να νικάμε την Αργεντινή", τόνισε ο τεχνικός της θριαμβέυτριας "σελέστε" (νίκη με 5-4 στα πέναλτι και πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού), για να συμπληρώσει:

"Πάρα πολλά από τα πράγματα που κάναμε στον αγώνα με την Αργεντινή τα είχαμε δείξει και πέρυσι και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής (σ.σ η Ουρουγουάη κατέκτησε την 4η θέση)".

Επιπλέον, ο Ταμπάρες απένειμε τα εύσημα στον Λιονέλ Μέσι, τονίζοντας ότι η πρόκρισή της Ουρουγουάης αποκτά ακόμα πιο μεγάλη σημασία λόγω του πολύ καλού παιχνιδιού που έκανε ο Αργεντινός άσος.

"Ήταν καθοριστικός και στη φάση του γκολ της Αργεντινής. Δουλέψαμε πολύ για να τον μελετήσουμε επειδή μεγάλο μέρος της επίθεσης της Αργεντινής εξαρτάται από τις δυνατότητές του.

Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο που μας γεμίζει με μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Αξίζαμε αυτό το παιχνίδι, είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου, αφού παίξαμε με τον ίδιο τρόπο ακόμά και όταν μείναμε με 10 παίκτες".

TAGS COPA AMERICA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ