ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Ταϊτή, Πρωταθλητές για μια μέρα

Ταϊτή, Πρωταθλητές για μια μέρα

Το όνειρό τους πραγματικότητα έκαναν οι παίκτες της Ταϊτής, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο ιστορικό "Μαρακανά", ενάντια στην πρωταθλήτρια κόσμου και είδαν πάνω από 70.000 κόσμο στις κερκίδες, να τους ενθαρρύνουν συνεχώς!

Στιγμές που θα τους μείνουν χαραγμένες στο μυαλό τους, για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους, ζουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές της Ταϊτής, οι οποίοι κατά την παρουσία τους στη Βραζιλία, αγωνίζονται με μερικές από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Για την δεύτερη αγωνιστική του ομίλου τους, κλήθηκαν να αγωνιστούν στο ιστορικό γήπεδο "Μαρακανά", απέναντι στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και πρωταθλήτρια, Ισπανία. Φυσικά, τα μεγέθη δεν χωράνε συγκρίσεις. Μπορεί η Ταΐτή τελικά να δέχθηκε 10 γκολ, ωστόσο, αυτό που έζησαν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ήταν συγκινητικό!

Συνήθως, ο φίλαθλος κόσμος υποστηρίζει τον αδύναμο, κάτι που συνέβη και στην αναμέτρηση Ισπανία - Ταϊτή. Με το που ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της ομάδας από την Ωκεανία, όλο το γήπεδο τους χειροκρότησε έντονα, ενθαρρύνοντας τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Με την έναρξη του παιχνιδιού, κάθε φορά που ένας παίκτης της Ταϊτής ακουμπούσε τη μπάλα, όλο το γήπεδο τον αποθέωνε. Κάθε πάσα, κάθε ντρίμπλα κάθε κλέψιμο, συνοδευόταν και από χειροκροτήματα.

Το γρήγορο γκολ του Τόρες στο 5ο λεπτό δεν πάγωσε το γήπεδο. Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στις κερκίδες του "Μαρακανά" συνέχισαν να υποστηρίζουν την άσημη... Ταϊτή. Τα γνωστά "Όλε, όλε" ακούγονταν συνεχώς, ενώ στο 12ο όλο το γήπεδο ζήτησε πέναλτι υπέρ της Ταϊτής!

Όλοι ήθελαν η Ταϊτή να σκοράρει έστω ένα γκολ, ώστε να πανηγυριστεί έξαλλα. Το γκολ δεν ήρθε ωστόσο, η Ταϊτή πανηγύρισε έστω σε μια φάση. Το σκορ ήταν 8-0 και η Ισπανία κέρδισε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Τόρες. Τελικά η μπάλα, αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, κατέληξε άουτ, με τον τερματοφύλακα της ομάδας να πανηγυρίζει σαν να το απέκρουσε ο ίδιος! Φυσικά και ο κόσμος ακολούθησε, χειροκροτώντας και ζητοκραυγάζοντας.

Ταϊτή, Πρωταθλητές για μια μέρα

Βέβαια, δεν έλειψαν και τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Συχνά ακουγόταν το μήνυμα: " Ο λαός ενωμένος, δεν θα νικηθεί". Οι Βραζιλιάνοι, βρίσκονται αυτές τις μέρες σε διαμαρτυρία για τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται για το Μουντιάλ, την ώρα που πολύς κόσμος βρίσκεται στο δρόμο, χωρίς φαγητό.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα, όλοι οι παίκτες της Ταϊτής, έτρεξαν προς του παίκτες της Ισπανίας, ζητώντας τους να αλλάξουν φανέλες.

Τέλος αξιοσημείωτη είναι η δήλωση του παίκτη της Ταϊτής, Μίκαελ Ρότσε, ο οποίος είπε: "Αυτό που ζήσαμε ήταν μοναδικό. Μπορεί να δεχθήκαμε 10 γκολ, αλλά η αγάπη που μας έδειξε ο κόσμος σε ένα θρυλικό γήπεδο όπως αυτό, νιώσαμε σαν πρωταθλητές για μια μέρα"

Ταϊτή, Πρωταθλητές για μια μέρα

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ