ΙΣΠΑΝΙΑ

Τα βραβεία της Marca

Τα βραβεία της Marca

Η αθλητική εφημερίδα Marca απένειμε χθες τα ετήσια βραβεία στους κορυφαίους του ισπανικού ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2010-11. Ρονάλντο, Μουρίνιο και Μέσι οι πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες κατηγορίες (φωτογραφίες)

Για μια ακόμα χρονιά η αθλητική εφημερίδα Marca απένειμε τα ετήσια βραβεία σε αυτούς που ξεχώρισαν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στο ισπανικό ποδόσφαιρο.

Οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζοζέ Μουρίνιο και Λιονέλ Μέσι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca βράβευσε τους κορυφαίους στο χώρο του ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2010-11. Η τελετή έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο δημαρχιακό μέγαρο Palacio de Cibeles στο κέντρο της Μαδρίτης, όπου εκτός από τους πρωταγωνιστές, έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι των περισσότερων συλλόγων της Πριμέρα και Σεγούντα Ντιβισιόν καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Τα βραβεία της Marca

Ο χώρος του Δημαρχείου της Μαδρίτης, στον οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή της απονομής των βραβείων της Marca.

Αφού πρώτα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ο δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας, Αλμπέρτο Ρουίθ Γκαγιαρδόν, ευχαρίστησε την Marca για την επιλογή του χώρου της τελετής, λέγοντας ότι «τα βραβεία είναι σημαντικά τόσο για όσους τα παίρνουν όσο και για αυτόν που τα παραδίδει, αφού η Marca είναι μια εφημερίδα – σημείο αναφοράς για τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα».

Τα βραβεία της Marca

Η οικογένεια του εκλιπόντα Τσους Περέδα μαζί με πρώην συμπαίκτες του από το EURO του 1964 στη χθεσινή τελετή.

Στη συνέχεια ο διευθυντής της Marca, Όσκαρ Καμπίγιο, αναφέρθηκε στον Τσους Περέδα, παλιό παίκτη της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα που πέθανε πριν λίγες μέρες σε ηλικία 73 ετών. Ο Περέδα ήταν μέλος της Εθνικής Ισπανίας που το 1964 κατέκτησε το EURO, τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία της «φούρια ρόχα». Παρόντες ήταν και συμπαίκτες του Περέδα στο EURO του ’64, ανάμεσά τους οι Αραγονές, Χέντο, Λουίς Σουάρεθ, Φουστέ και Αμάνθιο. Στο τέλος της αναφοράς στον εκλιπόντα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του από τους παρευρισκόμενους και αμέσως μετά ξεκίνησε η απονομή των βραβείων.

Τα βραβεία της Marca

Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο παραδίδει το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον Ζοζέ Μουρίνιο.

Πρώτη ομάδα που βραβεύτηκε ήταν το παιδικό τμήμα της Σεβίγια. Οι πιτσιρικάδες από την Ανδαλουσία κέρδισαν τη διάκριση για το «fair play» (βραβείο που φέρει το όνομα των δυο αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών Πουέρτα και Χάρκε), επειδή μετά τον τελικό του πρωταθλήματος στην κατηγορία τους, τον οποίο κέρδισαν στα πέναλτι απέναντι στην Εσπανιόλ, παρέδωσαν το τρόπαιο στους αντιπάλους τους, θεωρώντας ότι δεν ήταν δίκαιη η επικράτησή τους!

Τα βραβεία της Marca

Από αριστερά: Λαόθ, Γκρατακός (εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα με τα βραβεία των Μέσι και Βαλντές που δεν παραβρέθηκαν), Νεγρέδο, Ρονάλντο και Μουρίνιο.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τις απονομές στις μικρότερες κατηγορίες και στο δεύτερο μέρος της τελετής έφτασε η ώρα των μεγάλων πρωταγωνιστών της Πριμέρα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε το «Pichichi» (πρώτος σκόρερ) με τα 41 τέρματα που πέτυχε πέρυσι στο πρωτάθλημα και ο Βίκτορ Βαλντές το «Zamora» ως ο καλύτερος τερματοφύλακας της περασμένης σεζόν (το τέταρτο βραβείο που παίρνει στην καριέρα του).

Τα βραβεία της Marca

Ούγκο Σάντσες, Μιγκέλ Παρδέθα και Εμίλιο Μπουτραγκένιο παρόντες στην τελετή.

Στη συνέχεια ο Ζοζέ Μουρίνιο παρέλαβε από τα χέρια του Αλφρέδο Ντι Στέφανο το βραβείο «Miguel Muñoz» ως ο κορυφαίος προπονητής της περιόδου 2010-11. Η παλιά μεγάλη δόξα της Ρεάλ αστειεύτηκε μάλιστα στον Πορτογάλο, λέγοντάς του να μην τον υπολογίζει για αυτό το Σαββατοκύριακο, γιατί δεν θα μπορέσει να παίξει! Ο Μουρίνιο παραδέχτηκε ότι η βράβευσή του ήταν μια έκπληξη για τον ίδιο και χαρακτήρισε την περασμένη χρονιά ως διασκεδαστική και γεμάτη γεγονότα.

Τα βραβεία της Marca

Ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο μαζί με τον πρόεδρο της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ.

Ο Άλβαρο Νεγρέδο της Σεβίγια πήρε το «Zarra» ως ο κορυφαίος Ισπανός σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Ματέου Λαόθ από τη Βαλένθια το «Guruceta» ως ο καλύτερος διαιτητής του 2010-11. Η βραδιά έκλεισε με την απονομή του βραβείου «Di Stefano» για τον καλύτερο παίκτη του περσινού πρωταθλήματος, διάκριση που κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Λιονέλ Μέσι. Αυτό είναι και το μοναδικό από τα βραβεία της Marca που δεν στηρίζεται αποκλειστικά στις βαθμολογίες των δημοσιογράφων της εφημερίδας, αλλά βγαίνει από ψηφοφορία πρώην ποδοσφαιριστών, πρώην διαιτητών και νυν δημοσιογράφων.

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ