STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα στατιστικά της 5ης αγωνιστικής

Τα στατιστικά της 5ης αγωνιστικής
arrrasrsafi

Πλώρη για ιστορικό ρεκόρ η ΑΕΚ. Ολυμπιακός σημαίνει γκολ και ο "αφέντης" Άρης

Η "Ενωση" κυνηγά πλέον την καλύτερη επίδοση τη ιστορίας της, το οποίο είχε την περίοδο 1980-1981 όταν και μετρούσε τότε έξι σερί νίκες, κάτι που θα επιδιώξει στην αναμέτρηση της επόμενης αγωνιστικής με την Ξάνθη στα Πηγάδια.
Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των "κιτρινόμαυρων" έχουν όμως και συνέχεια καθώς ακόμη η εστία της δεν έχει παραβιαστεί μετά από πέντε αγώνες, κάτι που έχε να συμβεί από την περίοδο 1961.

Ως ενδεικτικό μάλιστα της διαφοράς με πέρυσι είναι ότι ο "δικέφαλος" έχει συγκεντρώσει εννέα βαθμούς περισσότερους, καθώς πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο μετρούσε ως συγκομιδή έξι πόντους.

"Φωτιά" στο "Καραϊσκάκη"

Ο Ολυμπιακός εξάλλου με το 4-1 επί του Πανιωνίου στο γήπεδο "Καραϊσκάκη", συνεχίζει να βγάζει φωτιές στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες μπορεί στο προηγούμενο παιχνίδι με την Καλαμαριά να σημείωσαν μόλις ένα γκολ, αλλά με τα έξι σε βάρος του ΟΦΗ που προηγήθηκαν, έχει ήδη σημειώσει 11 τέρματα από τα 12 συνολικά που έχει πετύχει μέχρι τώρα.

"Αφεντικό" της πόλης μετά από μία πενταετία

Ο Άρης έγινε ξανά "αφεντικό" της Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του επί του "αιωνίου" αντιπάλου του, μετά από πέντε χρονια καθώς τελευταία νίκη τουν ήταν το 2002 ξανά στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Οι "κίτρινοι" μάλιστα παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα αλλά και με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο έχουν δύο νίκες και μία ισοπαλία, ως ενδεικτικό της βελτιωμένης εικόνας που παρουσιάζει.

Η "πράσινη" άμυνα

Ο Παναθηναϊκός "ρέφαρε" για την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης απέναντι σε μία άλλη νεοφώτιστη ομάδα, τη Βέροια και αξίζει να σημειωθεί ότι έχει καταφέρει να διατηρήσει την εστία του ανέπαφη σε τέσσερις από τους πέντε αγώνες του πρωταθλήματος, με το τέρμα στην Τρίπολη να είναι το μοναδικό και να τον έχει οδηγήσει στη μοναδική του ήττα.

Η ομάδα του Ζοζέ Πεσέιρο πάντως στα τελευταία έξι παιχνίδια της έχει πέντε νίκες ενώ στην εδρα της Βέροιας διατηρεί μία πολύ καλή παράδοση καθως τελευταία ήττα στην πόλη της Ημαθίας ήταν πριν από 30χρόνια.Πιο αναλυτικά τα στατιστικά της 5ης αγωνιστικής:

AEK-Λάρισα:Μπορεί ο Μπλάνκο να έχει...σιγήσει εδώ και δύο αγωνιστικές αλλά η "Ενωση" συνεχίζει να κερδίζει έχοντας βρει λύσεις στο σκοράρισμα από άλλους παίκτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία τελευταία ματς εκτός του Αργεντινού έχουν βρει δίχτυα άλλοι επτά παίκτες.

Ο Μαντούκα επίσης σκόραρε για πρώτη φορά φέτος, καθώς το τελευταίο του τέρμα ήταν την τελευταία αγωνιστική πέρυσι στον αγώνα με τον Πανιώνιο. Οι "κιτρινόμαυροι" συνέχισαν παράλληλα την θετική παράδοση όταν υποδέχονται τη Λάρισα,σημειώνοντας τη δέκατη συνεχόμενη νίκη τους.

Στην αντίπερα όχθη η ΑΕΛ μετά τη νίκη της πρεμιέρας στην Τρίπολη δεν έχει άλλη νίκη και μετρά δύο συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας.

Ολυμπιακός-Πανιώνιος:Οι Νεοσμυρνιώτες βρήκαν δίχτυα μετά από σχεδόν 12 χρόνια στα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, αλλά παρόλα αυτά το γεγονός αυτό δεν στάθηκε αρκετό για να αποφύγουν μία ακόμη ήττα.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εντυπωσιακή παράδοση όταν φιλοξενούν τους "κυανέρυθρους" με 40 νίκες σε 47 αγώνες. Παράλληλα οι Πειραιώτες έχουν το απόλυτο σε τρεις αναμετρήσεις στην έδρα τους φέτος. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν έχει δεχτεί επτά γκολ σε δύο παιχνίδια και ενώ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν είχε παραβιαστεί η εστία της.

Άρης-ΠΑΟΚ:Πέρυσι αποτελούσε το "βαρύ" πυροβολικό στην επίθεση του Άρη αλλά φέτος είχε αργήσει να κάνει την...δουλειά του. Ο Σέρχιο Κόκε σκόραρε μετά από έξι μήνες με δύο γκολ τα οποία τον έκαναν και πρωταγωνιστή του ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φετινή νίκη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και η δεύτερη συνεχόμενη στο πρωτάθλημα, όπου πάντως οι "κίτρινοι" παραμένουν αήττητοι.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την καθοδική του πορεία και μάλιστα ενδεικτικό των προβλημάτων στην άμυνα είναι ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια(σ.σ μαζί με αυτό του Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο) έχει δεχτεί συνολικά εννέα γκολ.

Βέροια-Παναθηναϊκός: Το "τριφύλλι" βρήκε ξανά τον...μαέστρο του με τον Ίβανσιτς να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι "πράσινοι" πέτυχαν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους σε τρία παιχνίδια ενώ έχουν την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έως τώρα με το γκολ που δέχθηκαν στην Τρίπολη από τον Αστέρα.

Η Βέροια δεν έχει νίκη στην έδρα της σε τρεις αγώνες, ενώ έχει σκοράρει μόλις μία φορά στο γήπεδο της. Αντίθετα εκτός έδρας είναι αήττητη με δύο ισοπαλίες σε δύο αγώνες.

Ατρόμητος-Ηρακλής:Ο "Γηραιός" υποχρέωσε τον Ατρόμητο στην πρώτη του εντός έδρας απώλεια αλλά σε επτά αγώνες στο Περιστέρι αγνοεί τη νίκη. Πάντως όπως και πέρυσι έτσι και φέτος πήρε το θετικό αποτέλεσμα στο φινάλε, με σκόρερ τότε τον Ερέρα και φέτος το αυτογκόλ του Γεωργίου.

Λεβαδειακός-Ξάνθη: Ο Λεβαδειακός έσπασε το ρόδι στο πρωτάθλημα αφού χρειάστηκε να σκοράρουν για πρώτη φορά στην έδρα τους. Μάλιστα αυτή ήταν και η πρώτη τους νίκη επί της Ξάνθης στην ιστορία τους.

Οι ακρίτες αντίθετα γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και την πρώτη εκτός έδρας καθώς στον προηγούμενο αγώνα είχαν πάρει ισοπαλία από τη Βέροια.

ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης: Ο νεοφώτιστος Αστέρας δεν είχε σκοράρει έως την 4η αγωνιστική αλλά όπως φαίνεται μόλις βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ήρθαν και οι νίκες. Η ομάδα του Κάμπος πλέον έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα στα δύο τελευταία της παιχνίδια όπου έχει μαζέψει και έξι βαθμούς.

Αντίθετα ο ΟΦΗ συνεχίζει να έχει προβλήματα στην άμυνα καθώς με τα τρία τέρματα που δέχθηκε, συνολικά έχει 14 γκολ σε βάρος του, έχοντας την χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Καλαμαριά-Εργοτέλης: Βαθιά ανάσα πήρε ο Απόλλων Καλαμαριάς, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στην νέα του έδρα. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να ανοίξει τον...λογαριασμό του ο πρώτος σκόρερ της ομάδας πέρυσι, ο Αλμπάν Μπούσι.

Στον αντίποδα ο κατήφορος του Εργοτέλη συνεχίζεται με την ομάδα της Κρήτης να γνωρίζει την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της και ενώ στην πρεμιέρα είχε επικρατήσει εκτός έδρας του Ηρακλή.






















































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ