ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...

Το όνειρο του Ατρόμητου για έξοδο στο Champions League, μπορεί να μην πραγματοποιήθηκε, ωστόσο η ομάδα του Περιστερίου, κάθε χρόνο αποδεικνύει πως τα όνειρα γι' αυτή δεν τελειώνουν ποτέ. Με μικρό μπάτζετ, εκτός κυπέλλου από το Δεκέμβρη αλλά και έχοντας αλλάξει 3 προπονητές σε μια χρονιά, κατάφερε να τερματίσει 2ος στα Πλέι-οφ, παίρνοντας "καλό" εισιτήριο του Europa League και έχασε στο νήμα το Champions League. Το Sport24.gr θυμάται πως έγιναν όλα αυτά...

Ο Ατρόμητος έπαιζε ενάντια στον Αστέρα το "μεγαλύτερο" παιχνίδι της ιστορίας του. Μια νίκη και θα τον έστελνε στον μαγικό κόσμο των... αστεριών του Champions League. Ένα όνειρο που πριν 5 χρόνια, θα ακουγόταν τρελό ακόμα και στον πιο φανατικό φίλαθλο της ομάδας του Περιστερίου.

Να που όμως λίγο έλειψε να γίνει πραγματικότητα το σύνθημα που άπαντες φώναζαν στο Περιστέρι μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: "Το όνειρό μας, δεν τελειώνει... θέλουμε, θέλουμε και το σεντόνι!" Και όντως τα όνειρα για τον Ατρόμητο δεν τελειώνουν. Σε μια δύσκολη χρονιά γι' αυτόν όπως η φετινή, με 3 αλλαγές προπονητών, η ομάδα απέδειξε πως τελικά έχει "μέταλλο", τερματίζοντας 2ος στα Πλέι-Οφ με 11 βαθμούς και έχασε την τελευταία στιγμή την έξοδο στο Champions League.

Ομάδα που αλλάζει 3 φορές προπονητή σε μια αγωνιστική περίοδο, συνήθως δεν καταφέρνει να κάνει κάτι καλό στο τέλος. Ο Ατρόμητος τον διέψευσε κι αυτό τον μύθο. Μπάγεβιτς, Αναστόπουλος, Παράσχος, οι προπονητές του Ατρομήτου από το καλοκαίρι του 2012, μέχρι και σήμερα. Ποιος όμως κρίνεται ως πιο επιτυχημένος και πως η ομάδα κατάφερε να φτάσει ως εδώ;

Ο ερχομός και η θητεία του... "Πρίγκηπα"

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε τον Ατρόμητο πριν από ένα χρόνο, με σκοπό να γίνει ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τον Ατρόμητο, ένα βήμα παραπάνω. Η επιθυμία του προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Σπανού, να φέρει στην ομάδα έναν προπονητή με μεγάλες παραστάσεις, έγινε πραγματικότητα και ο "πρίγκηπας", συμφώνησε να αναλάβει τον "Ευρωπαίο" Ατρόμητο.

Η ομάδα συμμετείχε στα Πλέι-Οφ του Europa League, παίρνοντας το "καλό" εισιτήριο της προηγούμενης σεζόν, μιας και η ΑΕΚ δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί. Ωστόσο, το μπάτζετ του Ατρομήτου ήταν περιορισμένο, οπότε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός, ήταν ανάλογος.

Ήρθαν οι: Γιαννούλης (Κολωνία), Κούτσι (Πανιώνιος), Ταυλαρίδης (ΟΦΗ), Λαζαρίδης (Άρης) και οι "μικροί", Καλλέργης και Μπουλούλης (Φωκικός). Ο Σουμπίνιο, ήρθε δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψαν από το δανεισμό τους, οι Μακρής και Μπέλιτς.

Από την άλλη, το Περιστέρι "αποχαιρέτησαν" οι: Τόμας, Ζουέλα, Σφακιανάκης, Ιντζόγλου, Αναστασάκος, Μήτρογλου και Τάτος.

Το ξεκίνημα του Μπάγεβιτς στο πάγκο του Ατρομήτου, ήταν ενθαρρυντικό. Η ομάδα αν και κληρώθηκε με την Νιούκαστλ στα προκριματικά του Europa League, έκανε τους Άγγλους να μάθουν τι εστί... "Atromitos". Στο πρώτο παιχνίδι στο Περιστέρι, παρά το 1-1, ο Ατρόμητος μπορούσε μέχρι και την νίκη. Ο Μπάγεβιτς έστησε καλά την ομάδα και ο κόσμος, άρχισε να... ονειρεύεται:

Στην Αγγλία και πάλι ο Ατρόμητος, ήταν εξαιρετικός και αν ο διαιτητής είχε δώσει το αμφισβητούμενο πέναλτι που ζήτησαν οι Περιστεριώτες, όταν ακόμα το ματς ήταν 0-0, ίσως όλα να ήταν διαφορετικά. Το τελικό 1-0 υπέρ της Νιούκαστλ, άφησε τον Ατρόμητο εκτός συνέχειας, αλλά με μια βαλίτσα γεμάτη... εμπειρίες.

Επιστροφή στην ελληνική πραγματικότητα για την ομάδα του Περιστερίου. Ο Μπάγεβιτς στα πρώτα του παιχνίδια, κάνει 2/2 νίκες με Κέρκυρα και ΠΑΟΚ και όλοι αρχίζουν να πιστεύουν στον "Ντούσκο". Η συνέχεια όμως δεν θα είναι ανάλογη. Στα επόμενα ματς, ο Ατρόμητος δείχνει να είναι νωχελικός. Δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα, με αποτέλεσμα πολλά παιχνίδια να "κολλάνε" στο Χ, κάτι που φέρνει δυσαρέσκεια στις εξέδρες.

Ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό Βόλου στην 3η φάση του κυπέλλου Ελλάδας, ήταν το γεγονός που ράγισε το γυαλί. Οι Περιστεριώτες μπορεί να μην έχασαν, αλλά φέρνοντας 1-1 εκτός και 2-2 εντός αποκλείστηκαν από τη συνέχεια, σ' ένα θεσμό που ο Ατρόμητος είχε συνηθίσει σε... τελικούς. Κάπου εκεί μπαίνουν οι τίτλοι τέλους στη σχέση μεταξύ Μπάγεβιτς και Ατρομήτου.

Ο "Ντούσκο", καθοδήγησε τον Ατρόμητο σε 19 παιχνίδια (15 στο πρωτάθλημα, 2 στην Ευρώπη, 2 στο Κύπελλο), έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 10 ισοπαλίες και 3 ήττες και ποσοστό νικών 31.5%. Ο Ατρόμητος τερμάτισε 4ος στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με 25 βαθμούς και μοναδικές ήττες από Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό. Ωστόσο, ο αποκλεισμός από το Κύπελλο (θεσμό στον οποίο στήριζε πολλά ο Ατρόμητος), αλλά και η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας με τις πολλές ισοπαλίες, δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει.

"Αλενατόρε", ο εκλεκτός

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...

Ο εκλεκτός για να αντικαταστήσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του Ατρομήτου, ήταν τελικά ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο "Αλενατόρε", ανέλαβε την ομάδα μόλις λίγες μέρες μετά το διαζύγιο της, με τον "Ντούσκο".

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου, ήταν και μια ευκαιρία για την ομάδα να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα. Έρχονται οι Μάτζιος, Ουντότζι και Φάμπιο, προκειμένου να βοηθήσουν στο "γκολ".

Στο πρώτο του ματς στο πάγκο της ομάδας του Περιστερίου, "μπαίνει" με το δεξί, νικώντας την Κέρκυρα με 2-0. Έρχεται μετά η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ και η νίκη με τον Πλατανιά, και επιστρέφουν τα χαμόγελα στις εξέδρες του γηπέδου του Περιστερίου. Η ήττα από τον Παναθηναϊκό εντός έδρας μπορεί να μην άρεσε, ωστόσο η μεγάλη νίκη στο "Καραϊσκάκης" με 3-2 επί του Ολυμπιακού, την "έσβησε".

Ο Αναστόπουλος, χάλασε το όνειρο του Ολυμπιακού για αήττητο πρωτάθλημα και οδήγησε τον Ατρόμητο, σε μια από τις μεγαλύτερες του νίκες. Και από εκεί και μετά το χάος.

Μια νίκη, τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες και μόλις ένα γκολ (!) στις επόμενες αγωνιστικές για τον Ατρόμητο. Όπως ήταν φυσικό, ο "Αναστό", δεν θα μπορούσε να μείνει παραπάνω. Το ποσοστό νικών του ήταν περίπου 30% με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες σε 13 ματς.

Παράσχος, από την αμφισβήτηση... στη δικαίωση

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...

Ο Ατρόμητος, πλέον έψαχνε ένα προπονητή για να τον καθοδηγήσει μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι λύσεις λίγες και περιορισμένες. Η διοίκηση τελικά καταλήγει σε κάτι δοκιμασμένο κατά το παρελθόν. Επιλέγεται ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος προπονητής του Ατρομήτου, μετά τη συγχώνευσή του με τη Χαλκηδόνα τη σεζόν 2005-2006.

Ο κόσμος αμφισβήτησε έντονα την επιλογή αυτή καθώς θεωρούνταν "λίγος" ο Παράσχος, για το κάτι παραπάνω που ήθελε ο Ατρόμητος. Η συνέχεια βέβαια, τους διέψευσε. Τελικά ο Παράσχος, βοήθησε τα μέγιστα στην ποδοσφαιρική "ανάσταση" της ομάδας.

Στα δυο τελευταία παιχνίδια της ομάδας στο πρωτάθλημα που ο Παράσχος κάθισε στον πάγκο, ο Ατρόμητος ήρθε ισόπαλος με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και κέρδισε την ΑΕΚ στο Περιστέρι, ρίχνοντάς την και κατηγορία.

Στα Πλέι-Οφ, ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε πολύ δυνατός από το ξεκίνημα, κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ με 2-1 και δείχνοντας με το καλημέρα, τις προθέσεις του. Όπως ήταν φυσικό, άνοιξε η όρεξη του κόσμου και ήρθαν και τα πρώτα χειροκροτήματα για τον Παράσχο. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο ανέλπιστη, επτά βαθμοί στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια και μεγάλο διπλό μέσα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Ο Ατρόμητος έφτασε έτσι να διεκδικεί την έξοδό του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, για πρώτη φορά στην ιστορία του, σ΄ένα και μόνο ματς. Η συνέχεια γνωστή. Ωστόσο στο Περιστέρι, κανείς δεν... έκλαψε.

Αντιθέτως στο τέλος του αγώνα, όλο το γήπεδο (sold out στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης), χειροκρότησε, τόσο την προσπάθεια της ομάδας, όσο και το Γιώργο Παράσχο για την "αναγέννησή" της. Πλέον, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραμείνει, αφού κατάφερε να κάνει ακόμα και όσους τον αμφισβήτησαν αρχικά, να τον αναγνωρίσουν.

Σε 8 αγώνες που έκατσε στον πάγκο της ομάδας την οδήγησε σε 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, με ποσοστό νικών 50%! Αν και ήταν προπονητής της ομάδας σε λιγότερα παιχνίδια από τους άλλους δυο, με ένα στα δυο ματς να το κερδίζει και με την ομάδα να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο, κρίνεται εύκολα ο πιο επιτυχημένος.

Σίγουρα, οι εμφανίσεις του Ατρομήτου στα Πλέι-οφ, επιτρέπουν τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο να συνεχίσει να ονειρεύεται. Πλέον "κοιτάζει" τα προκριματικά του Europa League, όπου θα έχει και πάλι την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αν καταφέρει και προκριθεί για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τα όνειρα δεν τελειώνουν ποτέ Ατρόμητε...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί η ομάδα του Περιστερίου έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια πως με υπομονή, αλλά και επιμονή, τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα...

Στατιστικά Ατρομήτου στη SuperLeague για τη σεζόν 2012-2013 *:

Γκολ Υπέρ : 26

Γκολ Κατά : 22

Τελικές προσπάθειες : 296

Σουτ Εντός Περιοχής : 116

Δοκάρια : 12

Κίτρινες κάρτες : 83

Απευθείας κόκκινη κάρτα : Καμία

Αποβολές : 1

* Υπολογίζονται μόνο οι 30 αγώνες του πρωταθλήματος, χωρίς τα Πλέι-Οφ

TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ