ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Τα οικονομικά στοιχεία του Παγκρήτιου

Τα οικονομικά στοιχεία του Παγκρήτιου

Μέσω ανακοίνωσης, η διοίκηση του Εργοτέλη, γνωστοποιεί τις λεπτομέρειες των συμβάσεων που έχει υπογράψει για την χρήση του Παγκρήτιου σταδίου.

Η διοίκηση του Εργοτέλη, με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της και η οποία τιτλοφορείται "Η αλήθεια για το Παγκρήτιο", βγάζει στο φως της δημοσιότητας τις λεπτομέρειες των συμβάσεων για παραχώρηση του Παγκρήτιου σταδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Προς ενημέρωση των δημοτών του Ηρακλείου και ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ παραθέτει ορισμένα βασικά οικονομικά στοιχεία που αφορούν στις συμβάσεις της με τη διαχειρίστρια εταιρία του Παγκρητίου Σταδίου, «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε.».

1. Για τη χρήση του Παγκρητίου η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ πληρώνει:

Α. 30.000 ευρώ (+ΦΠΑ) για το βοηθητικό γήπεδο.

Β. 15% επί των εισπράξεων των εισιτηρίων (στη νέα σύμβαση που υπογράφτηκε πρόσφατα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο 2014-15 προβλέπεται και ελάχιστη χρέωση 2.000 ευρώ ανά αγώνα).

Γ. 15% επί των εσόδων από τις διαφημιστικές πινακίδες.

Δ. Όλα τα έξοδα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΗ κλπ) που αφορούν τη χρήση από μέρους μας των εγκαταστάσεων.

2. Το συνολικό ποσό που θα καταβάλει η ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από τις παραπάνω υποχρεώσεις για τη φετινή περίοδο (2013-14) είναι περίπου 120.000 ευρώ, ενώ το ποσό για την επόμενη σεζόν (2014-15) αναμένεται να ξεπεράσει τα 130.000 ευρώ, λόγω της ελάχιστης χρέωσης ανά αγώνα (σε μια εποχή όπου όλα στην Ελλάδα μειώνονται, εμείς ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ να δεχτούμε ΑΥΞΗΣΗ στο ενοίκιο...).

3. Από το καλοκαίρι του 2004, όταν η ομάδα μας ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το Παγκρήτιο Στάδιο, έχουμε καταβάλει συνολικά στους εκάστοτε διαχειριστές των εγκαταστάσεων (Ολυμπιακά Ακίνητα, Δήμος Ηρακλείου, Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου) πάνω από ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

4. Η οφειλή της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στις 30/06/2013 ήταν 251.476 ευρώ. Το ποσό αυτό διακανονίστηκε προκειμένου να εξοφληθεί σε 60 μηνιαίες δόσεις, δηλαδή σε 5 ΧΡΟΝΙΑ, όταν σε ανάλογες περιπτώσεις οφειλών σε άλλα Στάδια ανά την Ελλάδα ο διακανονισμός έφτασε ακόμα και τα 20 ΧΡΟΝΙΑ...

5. Από την αναγνώριση της ανωτέρω οφειλής έως σήμερα έχουμε καταβάλει το ποσό των 106.049 ευρώ, το οποίο αφορά τόσο παλαιότερες όσο και την τρέχουσα χρήση.

6. H συνολική οφειλή της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από τις παλιές και την τρέχουσα χρήση έως 31/03/2014 ανέρχεται στο ποσό των 221.185 ευρώ και είναι πλήρως ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

7. Από το παραπάνω συνολικό χρέος, το ληξιπρόθεσμο (καθυστερούμενες πληρωμές βάσει διακανονισμού) έως 31/03/2014 είναι μόνο 36.109 ευρώ (το ποσό αυτό προκύπτει εάν από τα 51.859 ευρώ των οφειλόμενων δόσεων αφαιρέσουμε τα 15.750 ευρώ της συντήρησης του χλοοτάπητα που βαρύνουν τη διαχειρίστρια εταιρεία, αλλά καταβλήθηκαν από τη Super Leagueεκ μέρους της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ). Το ληξιπρόθεσμο χρέος έχει πλέον τακτοποιηθεί με την εκχώρηση του αντίστοιχου ποσού από τα ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ τηλεοπτικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ στην «Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Α.Ε.».

8. Το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλουμε από εδώ και στο εξής για την τρέχουσα και επόμενη αγωνιστική περίοδο (έως 30/06/2015) ως άθροισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών και μελλοντικών δόσεων είναι επίσης ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ, καθώς έχουμε εκχωρήσει σημαντικό μέρος των εγγυημένων τηλεοπτικών δικαιωμάτων μας.

9. Με βάση τις συμβάσεις και με δεδομένες τις παραπάνω εκχωρήσεις, το ΕΛΑΧΙΣΤΟ ποσό που θα καταβληθεί ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ στη διαχειρίστρια εταιρία του Παγκρητίου Σταδίου από σήμερα έως τις 30/07/2015 ξεπερνάει τα 180.000 ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική ελάχιστη καταβολή - μη συμπεριλαμβανομένων των οφειλών - για την περίοδο 30/06/2013-31/07/2015 γύρω στα 290.000 ευρώ και συνολικά από το 2004 σε περίπου ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.

Από όλα τα παραπάνω στοιχεία γίνεται σαφές ότι η ΑΠΕΙΛΗ της μη ανανέωσης της σύμβασης χρήσης του Παγκρητίου Σταδίου βασίστηκε στη ληξιπρόθεσμη οφειλή 36.109 ευρώ... Για την υπογραφή της νέας σύμβασης, ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ όχι μόνο να τακτοποιήσουμε τη ληξιπρόθεσμη οφειλή μας καθώς και να αυξήσουμε το ενοίκιο, αλλά και να εγγυηθούμε τις δόσεις των επόμενων 15 μηνών που αφορούν τόσο τα παλιά χρέη όσο και τη χρήση του Σταδίου κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ...

Αφήνουμε τα συμπεράσματα στην κρίση των δημοτών του Ηρακλείου..."

TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ