ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Τα γήπεδα που θα αγωνιστεί η Εθνική

Τα γήπεδα που θα αγωνιστεί η Εθνική

Σε δύο γήπεδα της Πολωνίας, αυτό της Βαρσοβίας και αυτό του Βρότσλαβ θα δώσει η Εθνική μας ομάδα τους τρεις αγώνες της στον Α' όμιλο του EURO 2012. Δείτε τα νέα γήπεδα

Η Πολωνία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα δώσει και τους τρεις αγώνες της στον Α' όμιλο εκεί, κάνοντας ξεκίνημα στις 8 Ιουνίου με την διοργανώτρια Πολωνία στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Ο δεύτερος αγώνας με αντίπαλο την Τσεχία θα γίνει στις 12 Ιουνίου στο Δημοτικό γήπεδο του Βρότσλαβ, το οποίο απέχει 350 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Βαρσοβία.

Ο τρίτος αγώνας της Ελλάδας για τον Α' όμιλο με αντίπαλο την Ρωσία θα γίνει και πάλι στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας στις 16 Ιουνίου.

Το θετικό για την Ελλάδα είναι πως δεν θα ταλαιπωρηθεί αρκετά, καθώς το προπονητικό κέντρο που έχει κλείσει η ΕΠΟ για να μείνει η Εθνική βρίσκεται στην Βαρσοβία.

Το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας, κατασκευάστηκε στην περιοχή που βρισκόταν το πρώην "Στάντιον Ντζιεσιεκιολέτσια" έχει χωρητικότητα 58.145 και τα έργα ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και έχει αναδιπλούμενη οροφή από PVC.

Το νέο στάδιο διαθέτει Ξενοδοχείο, Εκθεσιακό και Εμπορικό κέντρο, ενώ είναι αρκετά προσβάσιμο, καθώς υπάρχει στάση του μετρό και σιδηροδρομικός σταθμός.

Το Εθνικό Στάδιο δεν θα είναι έδρα ούτε της Λέγκια Βαρσοβίας, ούτε και της Πολόνια Βαρσοβίας στο πρωτάθλημα και ίσως το χρησιμοποιήσουν μόνο σε σπουδαίους αγώνες και κυρίως Ευρωπαϊκούς.

Τα γήπεδα που θα αγωνιστεί η Εθνική

Το Δημοτικό Στάδιο του Βρότσλαβ χτίστηκε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2012. Είναι τεσσάρων αστέρων και έχει χωρητικότητα 42.771 θεατών.

Είναι έδρα της Σλασκ και διαθέτει εμπορικό κέντρο, ενώ είναι αρκετά προσβάσιμο με λεωφορείο, τραμ, μετρό και σιδηρόδρομο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ