CHAMPIONS LEAGUE

Τα εύκολα... δύσκολα η Μπενφίκα

Benfica's  Alan Kardec, from Brazil, celebrates after scoring the opening goal against Lyon during their Champions league group B soccer match Tuesday, Nov. 2 2010, at Benfica's Luz in Lisbon.(AP Photo/Armando Franca)
Benfica's Alan Kardec, from Brazil, celebrates after scoring the opening goal against Lyon during their Champions league group B soccer match Tuesday, Nov. 2 2010, at Benfica's Luz in Lisbon.(AP Photo/Armando Franca) AP

Η Μπενφίκα με 4 ασίστ του Κάρλος Μαρτίνς προηγήθηκε με 4-0 την Λιόν, αλλά τελικά νίκησε με 4-3, ενώ στο 0-0 έμειναν Χαποέλ και Σάλκε στο Τελ Αβίβ.

Δύο γκολ πέτυχε ο Φάμπιο Κοεντράο και από ένα οι Άλαν Καρντέκ και Χάβι Γκαρθία για τους Πορτογάλους, ενώ οι "λιονέ" τους άγχωσαν στα τελευταία λεπτά με τα γκολ των Γκουρκούφ, Γκομίς και Λόβρεν.

Μπενφίκα - Λιόν 4-3

Σκόρερς: 20' Άλαν Καρντέκ, 32' και 67' Φάμπιο Κοεντράο, 42' Χάβι Γκαρθία / 75' Γκουρκούφ, 85' Γκομίς, 95' Λόβρεν
Γήπεδο: "Εστάντιο ντα Λουζ", Λισαβόνα
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκωτία)

Αφού πέτυχε το πρώτο του στο πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο ο Άλαν Καρντέκ, πέτυχε απόψε και το πρώτο του στο Champions League και άνοιξε το σκορ στο 20' για τους "αετούς".

Ο Κάρλος Μαρτίνς εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Βραζιλιάνος στράικερ με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ουγκό Λορίς.

Ο Κάρλος Μαρτίνς ήταν δημιουργός και του δεύτερου γκολ των γηπεδούχων στο 32', όταν έπειτα από αντεπίθεση έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Φάμπιο Κοεντράο και ο διεθνής Πορτογάλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0, ενώ ίσως να ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Το 3-0 για την Μπενφίκα έκανε ο Χάβι Γκαρθία στο 42' με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, μα φυσικά από τον Κάρλος Μαρτίνς.

Ο τελευταίος έκανε την ασίστ και για το 4-0 στο 67', βρίσκοντας ιδανικά σε αντεπίθεση τον Φάμπιο Κοεντράο και αυτός πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο ματς με πλασέ έξω από την περιοχή, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Λορίς στην έξοδό του.

Ο Γιοάν Γκουρκούφ μείωσε στο 74' με κοντινό πλασέ και το τέρμα έμοιαζε με αυτό της τιμής, όμως ήρθε και το δεύτερο στο 85' με τον Μπαφετιμπί Γκομίς, επίσης από κοντά, ενώ στο 95' ο Λόβρεν διαμόρφωσε το τελικό 4-3 με κεφαλιά.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ρομπέρτο, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Σέζαρ Πεϊσότο, Χάβι Γκαρθία, Κάρλος Μαρτίνς (75' Φελίπε Μενέζες), Φάμπιο Κοεντράο, Αϊμάρ, Άλαν Καρντέκ (72' Ουέλντον), Σαβιόλα (70' Χάρα).
ΛΙΟΝ: Λορίς, Ρεβεγιέρ, Κρις, Ντιακατέ (59' Μπαφετιμπί Γκομίς), Λόβρεν, Γκοναλόν, Πιάνιτς (71' Μακούν), Γκουρκούφ, Μπάστος, Πιέ (71' Λακαζέτ), Μπριάν.

Χαποέλ Τελ Αβίβ - Σάλκε 0-0


Γήπεδο: "Μπλούμφιλντ", Τελ Αβίβ
Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)

Τον πρώτο της βαθμό στην διοργάνωση πήρε η Χαποέλ, ενώ η Σάλκε κατάφερε να φτάσει τους 7 και να διατηρηθεί στην 2η θέση.

ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ενιάμα, Μπόνταρβ, Μπαντιέρ, Ντάγκλας ντα Σίλβα (42' Φράνσμαν), Μπεν-Νταγιάν, Ζαχάβι, Αμπουτμπούλ, Βερμούτ, Τοάμα (61' Σίβον), Σαχάρ (70' Μάρε), Ταμούζ.
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτζελντερ, Εσκουδέρο, Κλούγκε (46' Μόριτζ), Φαρφάν (81' Ντεάτς), Ράκιτιτς (74' Εντού), Χουράδο, Ραούλ, Χούντελααρ.

Η βαθμολογία

1. Λιόν 9 (9-5)
2. Σάλκε 7 (5-2)
3. Μπενφίκα 6 (6-7)
4. Χαποέλ 1 (2-8)

Μπενφίκα - Λιόν 4-3 (goals)



Μπενφίκα - Λιόν 4-3 (highlights)



Χαποέλ - Σάλκε 0-0 (highlights)



ΤηνΤΕΤΑΡΤΗ 3/11 στις 12.00μμ, η πρόκληση ξεκινάει. Το SPORT 24 σε προκαλεί να κερδίσεις μέχρι το ποσό των 100.000€ σε μετρητά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ