STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τα δεδομένα για τα πλέι οφ της Superleague

Τα δεδομένα για τα πλέι οφ της Superleague
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr παραθέτει τη "βαθμολογία" των πλέι οφ μετά την 25η αγωνιστική και καταγράφει όσα ισχύουν για την τελική κατάταξη των τεσσάρων διεκδικητών.

Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Superleague, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα εν όψει της βαθμολογίας των πλέι οφ.

Από εκεί που φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους τρεις, οι συνεχόμενες ήττες εκμηδένισαν τη διαφορά που έχει αποκτήσει και επί της ουσίας δεν έχει πλεονέκτημα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Εάν η κανονική διάρκεια ολοκληρωνόταν το Σαββατοκύριακο 15-16/2, τότε η βαθμολογία θα έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1. ΠΑΟΚ 1
2. Ατρόμητος 1
3. Παναθηναϊκός 0
4. Αστέρας Τρ. 0

Γίνεται κατανοητό ότι οι τέσσερις ομάδες (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης) αρχίζουν από την ίδια αφετηρία όσον αφορά τη διεκδίκηση της δεύτερη θέσης που οδηγεί στον γ' προκριματικό του Champions League.

Απομένουν 9 αγωνιστικές μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας και αν δεν μεταβληθεί η κατάσταση, τότε θα αρχίσει η πιο αμφίρροπη διαδικασία των πλέι οφ από τη σεζόν που εντάχθηκαν στη διοργάνωση.

Τα δεδομένα θα ανατραπούν εκ νέου λόγω του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού εάν το κατακτήσει ένας εκ των ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού, αυτόματα παίρνει το "καλό" εισιτήριο για το Europa League. Εάν το κατακτήσει ο ΟΦΗ, τότε ο τέταρτος των πλέι οφ μένει εκτός Ευρώπης.

Από τη σεζόν 2013 - 2014, για να πάρει μέρος στα πλέι οφ μία ομάδα, οφείλει προηγουμένως να έχει εξασφαλίσει την αδειοδότηση της από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ. Διαφορετικά, αποκλείεται και τη θέση παίρνει η αμέσως επόμενη στη βαθμολογία, εφόσον έχει αδειοδοτηθεί και αυτή και ούτω καθεξής.

Η βαθμολογία των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής: Η διαφορά βαθμών του 1ου, του 2ου και του 3ου από τον 4ο διαιρείται δια του 5 και το άθροισμα στρογγυλοποιείται και δίνει τη συγκομιδή κάθε ομάδας.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ