Τα αποκαλυπτήρια του San Mamés Barria!

Το San Mamés Barria καλωσόρισε στην πρεμιέρα του τους φίλους της Αθλέτικ με νίκη των γηπεδούχων επί της Θέλτα. Δείτε στο Sport24.gr το photostory με το τελετουργικό πριν την έναρξη του ματς, το παραδοσιακό aurresku, την ανθοδέσμη στην προτομή του Πιτσίτσι, την έπαρση της σημαίας και τα ιστορικά πρώτα γκολ που σημειώθηκαν στο καινούργιο γήπεδο (φωτογραφίες & video)
Πρεμιέρα με νίκη για την Μπιλμπάο στο καινούργιο San Mamés, μπροστά σε 36.000 θεατές που δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Δείτε φωτογραφίες από όσα συνέβησαν πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ανάμεσα στην Αθλέτικ και τη Θέλτα.
Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα στο καινούργιο γήπεδο της Μπιλμπάο, San Mamés Barria, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ (16/9) μπροστά στους φίλους της Αθλέτικ που κατέκλυσαν κάθε γωνιά των κερκίδων για να ζήσουν από κοντά το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για τον βασκικό σύλλογο. Οι δρόμοι γύρω από το ποδοσφαιρικό στολίδι της πόλης γέμισαν από νωρίς και αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα δεν έπεφτε καρφίτσα στις εξέδρες. Οι 34.479 θέσεις γέμισαν ασφυκτικά από τα μέλη που χειροκρότησαν το σύντομο τελετουργικό, αλλά και τη νίκη της ομάδας τους απέναντι στη Θέλτα.
Δέκα λεπτά πριν την έναρξη, ο πρόεδρος Γιόσου Ουρούτια, βγήκε στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τους αρχηγούς όλων των ποδοσφαιρικών τμημάτων του συλλόγου και κατευθύνθηκε στη σέντρα του γηπέδου. Ένας πιτσιρικάς, ο μικρότερος σε ηλικία από όλους τους «capitanes», είχε την τιμή να τοποθετήσει στο κέντρο του νέου San Mamés ένα κομμάτι χόρτου από το παλιό San Mamés, σε μια συμβολική κίνηση της συνέχειας της ιστορικής έδρας των «λεόντων» στο παρόν και το μέλλον. Αμέσως μετά, όλοι μαζί προχώρησαν μέχρι την είσοδο των αποδυτηρίων, εκεί όπου έχει τοποθετηθεί προσωρινά η προτομή του θρυλικού Πιτσίτσι.
Το Σαν Μαμές χθες βράδυ, όπως φαινόταν από το Μπιλμπάο.
Αντίθετα με την παράδοση, δεν ήταν ο αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας που κατέθεσε την ανθοδέσμη στην προτομή, αλλά ο πρόεδρος των γηπεδούχων, αφού η Αθλέτικ ήταν αυτή που έμπαινε για πρώτη φορά στο καινούργιο γήπεδο. Ένα τοπικό συγκρότημα χορευτών εκτέλεσε ένα aurresku (πανηγυρικός βασκικός χορός) και στη συνέχεια η παρέα των αρχηγών πήγε δίπλα στο ένα κόρνερ του πέταλου που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, εκεί όπου περίμενε ένας ιστός για την έπαρση της σημαίας της Μπιλμπάο, ενώ από τη μεγαφωνία ακουγόταν ο ύμνος της ομάδας. Υπέροχες, μοναδικές, συγκινητικές στιγμές για όλους τους φίλους αυτού του μεγάλου συλλόγου.
Αμέσως μετά, ο διαιτητής Χιλ Μανθάνο σφύριξε την έναρξη του παιχνιδιού, με τον Μπενιάτ Ετσεμπαρία να δίνει την πρώτη πάσα της νέας εποχής και τον Άντερ Ερέρα να δέχεται τη μπάλα. Ο Βραζιλιάνος Τσάρλες Ντίας ντε Ολιβέιρα της Θέλτα ήταν ο παίκτης που πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος που σκόραρε (στο 14’ της συνάντησης) μέσα στο καινούργιο γήπεδο, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, ο Μίκελ Σαν Χοσέ έγινε ο πρώτος Βάσκος που σημείωσε γκολ στο San Mamés Barria. Το τελικό σκορ (3-2 υπέρ της Αθλέτικ) έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια βραδιά που θα μείνει σίγουρα αξέχαστη σε όσους την έζησαν από κοντά.
Για το αναλυτικό αφιέρωμα του Sport24.gr για το San Mamés Barria, πατήστε εδώ.
Πηγές: Deia, Marca, As
Οι φίλαθλοι της Αθλέτικ προσέρχονται στο San Mamés Barria.
Ο Γιόσου Ουρούτια παραλαμβάνει την ανθοδέσμη για να την καταθέσει στην προτομή του Πιτσίτσι.
Η προτομή του Πιτσίτσι με την ανθοδέσμη, δίπλα στην είσοδο των αποδυτηρίων.
Βάσκοι χορευτές χορεύουν το παραδοσιακό aurresku.
Οι αρχηγοί των ποδοσφαιρικών τμημάτων της Μπιλμπάο στην έπαρση της σημαίας της Αθλέτικ.
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ. Πίσω δεξιά του, ο Γιόν Ασπιάθου.
Ο Τσάρλες (αριστερά) πετυχαίνει το πρώτο γκολ στο San Mamés Barria.
Ο Τσάρλες (δεξιά) πανηγυρίζει το πρώτο γκολ που σημειώθηκε στην ιστορία του San Mamés Barria.
Οι παίκτες της Θέλτα πανηγυρίζουν το ιστορικό 0-1 μέσα στο San Mamés Barria, ενώ ο Αντούριθ παρακολουθεί απογοητευμένος.
Ο Μίκελ Σαν Χοσέ μόλις έχει πετύχει το πρώτο «βασκικό» γκολ στο San Mamés Barria και τρέχει να το πανηγυρίσει.
Ο Μίκελ Σαν Χοσέ πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του την ισοφάριση.
Πανοραμικό πλάνο από το γήπεδο του San Mamés Barria κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού της Αθλέτικ με τη Θέλτα.
Βίντεο: Highlights από το Αθλέτικ – Θέλτα 3-2 (16/9/2013)