ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνελήφθη ο προπονητής της εθνικής Γκαμπόν Κ-17 με την κατηγορία της παιδοφιλίας

Εικόνα από τα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη
Εικόνα από τα κεντρικά γραφεία της FIFA στην Ζυρίχη @2021 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Ο πρώην προπονητής της εθνικής ποδοσφαίρου της Γκαμπόν Κ17, Πάτρικ Ασούμου Έγι, συνελήφθη από την αστυνομία στην πατρίδα του, μετά από κατηγορίες που προέκυψαν εις βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων παιδιών.

Στην τσιμπίδα του νόμου πιάστηκε ο Πάτρικ Ασούμι Έγι, με τον πρώην προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γκαμπόν Κ-17 να συλλαμβάνεται από την αστυνομία, μετά από φάκελο που άνοιξε εναντίον του ο εισαγγελέας του Λίμπρεβιλ, ύστερα από κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική επίθεση σε εκατοντάδες παιδιά.

"Συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ντουμ (απέχει 40 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λίμπρεβιλ) και είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της αστυνομίας μετά από φάκελο που άνοιξε εναντίον του όπου κατηγορείται για παιδοφιλία", αποκάλυψε στα ΜΜΕ δικαστική πηγή.

Όλα αυτά έγιναν λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Φρανκ Ενγκουέμα, υποστήριξε πως ο Πάτρικ Ασούμου Έγι "είχε κακοποιήσει εκτοντάδες νεαρά αγόρια για χρόνια, κατά τη διάρκεια της εργασίας του", με τον πρόεδρο της χώρας να διατάζει τον Υπουργό Δικαιοσύνης να ανοίξει έρευνα.

"Θα πρέπει ο Υπουργός Δικαιοσύνης να ανοίξει δικαστική έρευνα για πιθανή σεξουαλική κακοποίηση παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, προκειμένου να εντοπιστούν οι πιθανοί δράστες και παράγοντες αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων", ήταν το μήνυμα του προέδρου της Γκαμπόν, Άλι Μπόνγκο Οντίμπα, με τη σύλληψη του Έγι να έρχεται άμεσα.

Σημειώνεται πως ο Έγι ήταν προπονητής της εθνικής ομάδα ποδοσφαίρου της χώρας Κ-17 μέχρι το 2017 και στη συνέχεια ανέλαβε θέση τεχνικού διευθυντή στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, με την εφημερίδα Guardian να αναφέρει μεταξύ άλλων πριν λίγα 24ωρα πως κρατούσε παίκτες στις ομάδες ανάλογα με το αν ενέδιδαν ή όχι στις άρρωστες διαθέσεις του.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ