ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ

Συμμαχία με Αιγάλεω κατά Μητρόπουλου

Συμμαχία με Αιγάλεω κατά Μητρόπουλου
New Image

Η ύπαρξη ενός εγγράφου που συναινεί στη συγχώνευση του Ηλυσιακού με το Αιγάλεω, ήταν το βασικό σημείο, όσων ειπώθηκαν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Στην συνέντευξη τύπου μίλησαν αρχικά ο κ. Βασίλης Μπαλαμπέκος, πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηλυσιακού, ο οποίος έκανε έκκληση στον Θωμά Μητρόπουλο να εγκαταλείψει την άνομη τακτική του και να λειτουργήσει ως πρόεδρος και όχι ως στυγνός επιχειρηματίας.
Ο κ. Μπαλαμπέκος εξέφρασε το παράπονο του για την απουσία των αρμόδιων φορέων. Επίσης άφησε αιχμή για την Super League και την ΕΠΑΕ οι οποίες παρόλο που τους έχει παραχωρηθεί από την πολιτεία το αυτοδιοίκητο των ποδοσφαιρικών ομάδων, έχασαν την ευκαιρία να δείξουν ότι είναι άξιες να επιβάλουν κανόνες και να τηρήσουν τους θεσμούς. Μίλησε επίσης για ένα εξώδικο που έχει σταλεί στον κ. Μητρόπουλο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πράξη στην οποία ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έχει προβεί ακόμη, με φυσικό επακόλουθο να περιμένουν στον ερασιτέχνη Ηλυσιακό τις εξελίξεις στο θέμα της συγχώνευσης, για να κανονίσουν τη μετέπειτα πορεία τους.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Σωτηρίας του Αιγάλεω, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια του Ερασιτέχνη Ηλυσιακού. Τόνισε πως με δεδομένο το γεγονός ότι οι ιστορίες των ομάδων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες ανήκουν, δεν είναι δυνατόν να αποτελούν αντικείμενα εμπορικής εκμετάλλευσης. Κάλεσε κάθε αρμόδια αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να θεσπιστεί με νόμους ένας σαφής διαχωρισμός των καθαρόαιμων Α.Ε. με τα αθλητικά σωματεία. 'Όσον αφορά την ουσία της συγχώνευσης, ο κ. Νικολαϊδης έκανε γνωστό πως δυστυχώς υπάρχει ένα έγγραφο που σύμφωνα με τον κ. Ισιγώνη (πρόεδρο του ερασιτεχνικού Αιγάλεω) συναινεί σε αυτήν την ενέργεια, αλλά ακόμη αυτό δεν έχει δημοσιευθεί. Αν βρεθεί, πάντως, θα ζητήσουν να ανακληθεί.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ηλυσιακός:

" Σε περιβάλλον ασύδωτης επιχειρηματικής δραστηριότητας, χρηματιστηριακής κρίσης και σκανδάλων, γενικευμένης διαφθοράς και απογοήτευσης, ανεξέλεγκτης βίας και θυμού, οι φίλαθλοι και οπαδοί δύο "αντίπαλων" ποδοσφαιρικών σωματείων πραγματοποιούμε κάτι πρωτόγνωρο και ασυνήθιστο. Συμμαχούμε και συνεργαζόμαστε για ένα κοινό σκοπό, υπερασπιζόμαστε την προσωπικότητα δύο ιστορικών Σωματείων που προσβάλλονται και απαξιώνονται από τις ενέργειες και τις τακτικές του κυρίου Θωμά Μητρόπουλου.

Ο ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ δεν στρέφεται κατά του προσώπου του, δεν επιθυμούμε την ηθική μείωση ή την οικονομική του ζημιά. Τον καλούμε να λειτουργήσει ως πρόεδρος της ομάδας μας και όχι ως στυγνός επιχειρηματίας. Τον καλούμε να λειτουργήσει στο γράμμα και πνεύμα του Αθλητικού Νόμου, που θέλει την σχέση του Ιδρυτικού Σωματείου και ΠΑΕ "άρρηκτη" . Τον καλούμε να εγκαταλείψει την άγονη τακτική του και τον προσκαλούμε να επαναφέρει την ομάδα μας στην φυσική της έδρα με το σήμα και τα χρώματά της.



Σε περίπτωση όμως που μπουν σε εφαρμογή τα σενάρια που θέλουν την επιτυχία της συγχώνευσης κατόπιν ισχυρών πολιτικών παρεμβάσεων, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι:

α) αρνούμαστε τον ρόλο της Ιφιγένειας που η θυσία μας στον βωμό των ιδιοτελών συμφερόντων του κυρίου Θωμά Μητρόπουλου θα συγκινήσει κατόπιν εορτής την Πολιτική ηγεσία, και

β) θα αντιταχθούμε με κάθε μέσο και κάθε νόμιμο τρόπο σε όλους όσους που θα επιχειρήσουν την εξαφάνιση της ομάδας μας από τον ποδοσφαιρικό χάρτη.












TAGS ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ