GREXIT

Τελεσίγραφο Κοντονή

Τελεσίγραφο Κοντονή
Ινφαντίνο Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής έστειλε τελεσίγραφο ότι δεν προτίθεται καμία νέα αλλαγή στο νομοσχέδιο και πως αν δεν γίνουν δεκτές οι παρεμβάσεις που έγιναν, τότε θα επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο νόμου. Τι θα συμβεί την Πέμπτη (7/5).

Δεν προτίθεται να κάνει άλλο πίσω ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός αθλητισμού διαμήνυσε πως δεν θα γίνει καμία νέα αλλαγή στο νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής και πως είτε θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της 4ης Μαΐου είτε θα αποσυρθούν όλες οι νομοτεχνικές παρεμβάσεις και θα επιστρέψει στο αρχικό σχέδιο νόμου.

Ουσιαστικά πρόκειται για το τελεσίγραφο της ελληνικής Κυβέρνησης προς την UEFA, διότι θεωρούν πως έκαναν ό,τι χρειαζόταν και πως δεν γίνεται να προβούν σε νέες διορθώσεις στο νομοσχέδιο.

"Υπάρχουν και όρια", λένε στο επιτελείο του υπουργού, ο οποίος περιμένει πλέον το τι θα του απαντήσουν οι διεθνείς Συνομοσπονδίες, με τις οποίες γίνονται διαδοχικές διαβουλεύσεις.

Αντιλαμβάνεται κάποιος πως αν ίσχυε ένα τέτοιο σενάριο και επιστρέφαμε στο πρώτο σχέδιο νόμου, το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, βρισκόμαστε εκ νέου στο σημείο μηδέν.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα παιχνίδι "σκάκι" μεταξύ των δυο πλευρών, διότι η ΕΠΟ προβάλει ακόμα ενστάσεις για το νομοσχέδιο, ζητά να παρέμβουν UEFA-FIFA, αν και από την πλευρά του Υπουργείου έχουν δοθεί οι διαβεβαιώσεις πως όλες οι αλλαγές δεν επηρεάζουν σε τίποτα τα όσα συζητήθηκαν στην Γενεύη.

Την Πέμπτη (7/5) κρίνονται τα πάντα

Θυμίζουμε πως το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί κατ' άρθρο την Πέμπτη (7/5) και μάλιστα θα γίνει ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 5 και 15 (το 13 και 14 αφορούν την Παιδεία). Για το 5 δεν υπάρχει πρόβλημα με την UEFA (δεν συμβαίνει το ίδιο και με την ΕΠΟ) και η διαφωνία υφίσταται στο 15 και μερικές λέξεις που στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία θέλουν να αλλάξουν.

Είναι δεδομένο πως στην ΕΠΟ "κλωτσάνε" με το ζήτημα των τακτικών δικαστών και το πως θα επιλέγονται, όχι με το ποια θα είναι τα πρόσωπα. Στις 09:30 θα έχει σύσκεψη ο υφυπουργός με τους συνεργάτες του και μετά θα ξεκινήσει εκ νέου η συζήτηση στην Ολομέλεια. Σίγουρα στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις. Εν αναμονή λοιπόν...

TAGS GREXIT
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ