ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Συγκλονίζει ο Βατσλίκ: "Δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα να το δω στον 21ο αιώνα"

Ο Βατσλίκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αντβέρπ
Ο Βατσλίκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Αντβέρπ INTIME SPORTS

Ο Τόμας Βατσλίκ με ανάρτηση στα social media τοποθετήθηκε για τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια του Europa League, στέλνοντας το μήνυμα για το νταμπλ, ενώ αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία

Η ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού στο Europa League διακόπηκε πρόωρα από την Αταλάντα, με τους ερυθρόλευκους να στρέφουν πλέον την προσοχή τους αποκλειστικά στους εγχώριους στόχους.

Ο Τόμας Βατσλίκ μέσω ανάρτησης στα social media τόνισε πως ο αποκλεισμός τον πονάει, υποστηρίζοντας πως πλέον η ομάδα θέλει το νταμπλ. Δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί επίσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, επισημαίνοντας πως επιθυμία όλων είναι να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν.

"Όπως ήδη γνωρίζετε, η ευρωπαϊκή μας παρουσία ολοκληρώθηκε στην πρώτη φάση των νοκ-άουτ αγώνων. Είναι πάντα δύσκολο για εμένα να γράφω μετά από ήττες και μάλιστα αμέσως μετά το ματς. Οπότε το κάνω μια εβδομάδα μετά, με λιγότερο θυμό. Βρεθήκαμε απέναντι σε μια ομάδα, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημαντικό μέγεθος στην Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια. Ξέραμε ότι δεν θα ήμασταν τον φαβορί. Αλλά αυτό δεν σήμαινε τίποτα για εμάς, γιατί όλα παίζονται στο χορτάρι. Μετά το πρώτο ματς είχαμε ένα αποτέλεσμα, το οποίο μας έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την ελπίδα μας.

Αν μετρούσε ακόμη το εκτός έδρας γκολ σίγουρα θα είχαμε και μια ψυχολογική ώθηση παραπάνω. Στην έδρα μας η Αταλάντα έπαιξε άριστα τακτικά και έβαλε δύο γκολ από τα τρία συνολικά, τα οποία με ενόχλησαν ως τερματοφύλακας, αλλά για τα οποία δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω και πολλά. Επομένως μείναμε εκτός διοργάνωσης, αλλά συνεχίζουμε στους εγχώριους στόχους μας. Θέλουμε να πάρουμε το νταμπλ και κάθε τι άλλο θα είναι αποτυχία για εμάς.

Αλλά αν δεν κοιτάζω τον κόσμο μέσα από τα σπορ, οι πραγματικές έννοιες έγκεινται αλλού. Το να είσαι στο σπίτι σου, να δεις την οικογένειά σου, να πας για ψώνια, σε ένα εστιατόριο. Αυτά που για εμάς είναι καθημερινότητα, τώρα είναι απλησίαστα και εκτός πραγματικότητας, στην ανατολική Ευρώπη… Ως γονιός δεν μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή τι περνούν οι άνθρωποι στην Ουκρανία και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ζούσα να το δω, στον 21ο αιώνα. Θέλουμε όλοι ο πόλεμος να σταματήσει τώρα.

Μπορώ να πω ότι εκτιμώ την προσέγγιση των διαφόρων ομοσπονδιών των χωρών. Συμπεριλαμβανομένης και της Τσεχίας, η οποία ήταν να παίξει με τη Ρωσία στο Μουντιάλ του Κατάρ, και η απόφαση της οποία στηρίχθηκε από τη FIFA, η οποία απέβαλε τη Ρωσία. Τώρα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί με τα παιχνίδια γενικά. Προσωπικά θα υποστήριζα ένα μίνι τουρνουά με τρεις χώρες, κατά το οποίο ανάλογα με τους συντελεστές, η κάθε ομάδα θα έπαιζε ένα παιχνίδι στην έδρα της. Μου φαίνεται σαν δίκαιη επιλογή, η οποία θα μπορούσε να προχωρήσει με καλή οργάνωση.

Το μόνο που απομένει είναι να μείνουμε ενωμένοι και να βρούμε μια λύση το συντομότερο δυνατό. Στο μεταξύ, θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις, για όσα γίνονται στην Ουκρανία, αλλά και για το πως θεωρείται ότι πρέπει να εξελιχθεί το παιχνίδι", έγραψε χαρακτηριστικά ο Βατσλίκ.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ