ΙΤΑΛΙΑ

Συγκλονιστικό φινάλε, 2-2 το Ίντερ-Γιουβέντους!

Συγκλονιστικό φινάλε, 2-2 το Ίντερ-Γιουβέντους!
Κασάνο-ρόμα

Συγκλονιστικό το πρώτο "ντέρμπι της Ιταλίας" για τους "8" του Κόπα Ιτάλια, με την Ίντερ να προηγείται με 2-0 αγωνιζόμενη με 10 παίκτες, και τη Γιουβέντους να ισοφαρίζει σε 2-2 μέσα σε πέντε λεπτά. Ισόπαλο 1-1 το Σαμπντόρια-Ρόμα, νίκη για 3-2 της Ουντινέζε επί της Κατάνια (vds)!

Η Ίντερ πήρε διαφορά δύο τερμάτων στο 74' χάρη σε δύο τέρματα του Χούλιο Κρους, όμως οι "μπιανκονέρι" αποδείχτηκαν επτάψυχοι καθώς αν και αγωνίζονταν για παραπάνω από 80 λεπτά με 10 παίκτες, έφεραν το ματς στα ίσια μέσα σε ένα πεντάλεπτο, με γκολ που έφεραν την υπογραφή των Ντελ Πιέρο και Μπουμσόνγκ.
Αυτή είναι η δεύτερη φετινή ισοπαλία που εμφανίζεται στο "ντέρμπι της Ιταλίας", καθώς το ματς πρωταθλήματος του πρώτου γύρου που είχε διεξαχθεί στο Τορίνο είχε λήξει 1-1, με τους "νερατζούρι" να προηγούνται (και) τότε με τον Κρους, και τους Τορινέζους του Ρανιέρι να μένουν όρθιοι χάρη στο τέρμα του Καμορανέζι (τραυματίας σε αυτό το παιχνίδι).

Ο Ρανιέρι αναγκάστηκε να κάνει την πρώτη του αλλαγή στο 7', περνώντας τον Τρεζεγκέ στη θέση του Μαρκιόνι που τραυματίστηκε και αποχώρησε, ενώ ένα λεπτό μετά (8') η Ίντερ έμεινε με 10 παίκτες, με τον Κόρδομπα να χάνει τη μπάλα από τον Ντελ Πιέρο και να τον ανατρέπει, με τον Φαρίνα να του δείχνει την κόκκινη κάρτα καθώς ο "Πιντουρίκιο" ήταν σε προφανή θέση για γκολ.

Το 1-0 για τους γηπεδούχους έγινε στο 54'. Σέντρα του Πελέ, με τους Μπελάρντι και Λεγκροτάλιε να βρίσκονται σε λάθος θέση, και τον "πανταχού παρών" Κρους να μη χάνει την ευκαιρία για να βάλει την Ίντερ μπροστά στο σκορ.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι πρωταθλητές, αν και με παίκτη λιγότερο, πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο 74', με τον Σέζαρ να βγάζει τη σέντρα και τον Κρους να κάνει το 2-0, ξεφεύγοντας από τον προσωπικό του αντίπαλο, Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ.

Η Γιουβέντους δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη, και με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στα ίσια, αποκτώντας ουσιαστικά ένα μικρό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς στο "Ολίμπικο", που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου.

Μετά από σέντρα του Τρεζεγκέ στο 79', το αριστερό βολέ του Ντελ Πιέρο έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Τόλντο, με τον "καπιτάνο" των Τορινέζων να μειώνει σε 2-1, ενώ το 2-2 έγινε πέντε λεπτά αργότερα (84').

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπουμσόνγκ έπιασε κεφαλιά-κανονιά, για να γράψει το 2-2 και να εξιλεωθεί για το λάθος του στη φάση του δεύτερου γκολ της Ίντερ.

Η τελευταία φάση του χιτσκοκικού αυτού αγώνα είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον σκόρερ των δύο τερμάτων των "νερατζούρι", Κρους, με το δυνατό σουτ του να χτυπάει στο δεξί δοκάρι του Μπελάρντι και να φεύγει άουτ, με το 2-2 να παραμένει ως το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Ισόπαλο το ντέρμπι... Κασάνο-Ρόμα
Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν από το 17' με 10 παίκτες λόγω αποβολής με κόκκινη κάρτα του Μεξές, η Ρόμα κατάφερε φύγει αλώβητη από τη Γένοβα παίρνοντας ισοπαλία 1-1, και πλέον βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια, με τον επαναληπτικό προημιτελικό να διεξάγεται στο "Ολίμπικο".

Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης του "Λουίτζι Φεράρις" ήταν χωρίς αμφιβολία ο Αντόνιο Κασάνο, ο οποίος τέθηκε για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, με τον 25χρονο Ιταλό φορ των "μπλουτσερκιάτι" να κινείται σε ρηχά νερά απόδοσης και να γίνεται αλλαγή στο 79', με τον Καράτσολο να παίρνει τη θέση του.

Οι ισορροπίες στο ματς διαταράχθηκαν πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, με τον Μεξές να ανατρέπει από πίσω τον Κασάνο και τον διαιτητή Μοργκάντι να του δείχνει την δεύτερη κίτρινη κάρτα και ταυτόχρονα τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Η συνέχεια του αγώνα βρήκε και τις δύο ομάδες να έχουν καποιές καλές στιγμές, με την Αταλάντα να απειλεί με τους Ντελβέκιο και Κασάνο, και την Ρόμα να έχει και αυτή φάσεις, με τους Ακουιλάνι και Βούτσινιτς.

Στο 62' οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τζίγκλερ, ο οποίος νίκησε με διαγώνιο σουτ τον Κούρτσι, ενώ οι "τζαλορόσι" έφεραν το ματς στα ίσια επτά λεπτά αργότερα (69').

Μετά από μπαλιά του Μαντσίνι, ο Βούτσινιτς διεκδίκησε τη μπάλα, απέφυγε τον Λουκίνι, και με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εξερχόμενου Μιράντε.

Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος, με τον Κασάνο να φροντίζει να μην περάσει απαρατήρητος, παίρνοντας κίτρινη κάρτα για δυνατό φάουλ στον Τονέτο, λίγο πριν αντικατασταθεί.

Να σημειωθεί ότι ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν που τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Ανατροπή στο "Φρίουλι" για Ουντινέζε

Ελαφρύ προβάδισμα έναντι της Κατάνια για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Ιτάλια απέκτησε η Ουντινέζε, η οποία επικράτησε με 3-2 το απόγευμα της Τετάρτης (23/1) στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων στο "Φρίουλι".

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 9' για την ομάδα του Πασκουάλε Μαρίνο ο κεντρικός μπακ, Φερονέτι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στη μεγάλη περιοχή μετά από εκτέλεση φάουλ για να νικήσει με σουτ από κοντά τον Κιμέντι, όμως οι Σικελοί κατάφεραν να φέρουν τούμπα το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι 2-1.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 21' ο Ίζκο ισοφάρισε, ενώ στο 31' η Κατάνια πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Μαρτίνεθ. Στο δεύτερο μέρος, οι "φριουλάνι" μπήκαν πιο δυνατά και μετά από τις ευκαιρίες που έχασαν με τους Παολούτσι και Ίνλερ, πέτυχαν την ανατροπή.

Στο 70' κέρδισαν πέναλτι μετά από χέρι εντός περιοχής του Μασκάρα σε εκτέλεση φάουλ του Κουαλιαρέλα, με τον Πέπε να το εκτελεί εύστοχα και να κάνει το 2-2, ενώ στο 76' έγινε το 3-2 με τον Φελίπε.

Να σημειωθεί ότι η Κατάνια ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Εντουσέι στο 90', με τον μέσο των Σικελό να αντικρύζει δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε διάστημα ενός λεπτού, για φάουλ πάνω στους Κουαλιαρέλα και Φλόρο Φλόρες.

Τα αποτελέσματα του Κυπέλλου (προημιτελική φάση):

ΤΕΤΑΡΤΗ

Ουντινέζε-Κατάνια 3-2 (9' Φερονέτι, 70' (πεν.) Πέπε, 76' Φελίπε / 21' Ίζκο, 31' Μαρτίνες)
Σαμπντόρια-Ρόμα 1-1 (62' Τζίγκλερ / 69' Βούτσινιτς)
Ίντερ-Γιουβέντους 2-2 (54', 74' Κρους / 79' Ντελ Πιέρο, 84' Μπουμσόνγκ)

ΠΕΜΠΤΗ



Λάτσιο-Φιορεντίνα

Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Ουντινέζε-Κατάνια:



Δείτε τα γκολ από την αναμέτρηση Σαμπντόρια-Ρόμα:



Δείτε τα γκολ από το ντέρμπι Ίντερ-Γιουβέντους:

































































TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ