STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League όπως Βαβέλ

Super League όπως Βαβέλ
Μπακαγιόκο

Τον ποδοσφαιρικό πύργο της Βαβέλ, χτίζουν οι ελληνικές ομάδες, στα αποδυτήρια των οποίων για να συννενοηθούν χρειάζονται περισσότεροι του ενός μεταφραστές

Η απελευθέρωση στην αγορά των κοινοτικών, αλλά και οι φθηνότερες της Ελλάδας αγορές έχουν οδηγήσει στον αφελληνισμό των ρόστερ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ σε μεγάλο βαθμό. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς την ισχνή διαφορά ανάμεσα στους Έλληνες και του ξένους ποδοσφαιριστές που βγάζουν το... παντεσπάνι τους στην πατρίδα μας.
Πιο συγκεκριμένα στις 16 ομάδες που παίρνουν μέρος στην Σούπερ Λιγκ φέτος, αγωνίζονται 246 Έλληνες. Μολις 38 περισσότεροι δηλαδή, από τους 208 ξένους! Η μεγαλύτερη κοινότητα ξένων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη βραζιλιάνικη. Οι ποδοσφαιριστές από τη χώρα της σάμπα και του καφέ που "απασχολούνται" στην Ελλάδα είναι ούτε λίγο, ούτε πολύ 32, ένας περισσότερος από τους συναδέλφους τους Αργεντίνους.

Τρίτοι στην συγκεκριμένη κατηγορία, έρχονται οι Ισπανοί, οι οποίοι με 16 εκπροσώπους έχουν σαφώς ανεβασμένη παρουσία από τα προηγούμενα χρόνια. Πέρα όμως από τους πολλούς ξένους, τους οποίους οι περισσότερες ομάδες έχουν στο δυναμικό τους φαίνεται πως υπάρχουν ομάδες που δεν εμπιστεύονται τους γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Κλασικότερο παράδειγμα, ο Άρης, ο οποίος διατηρεί στο δυναμικό του μόλις 7 (!!!) Έλληνες ποδοσφαιριστές (την στιγμή που δεν υπάρχει άλλη ομάδα με λιγότερο από 11) και 20 ξένους! Εντυπωσιακή είναι και η συγκεκριμένη διαφορά στον Αστέρα Τρίπολης, στον οποίο αγωνίζονται 17 ξένοι ποδοσφαιριστές την ώρα που μόλις 11 Έλληνες, έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα.

Οι Πελοποννήσιοι έχουν μια ακόμα πρωτιά. Αυτήν της... παροικίας μίας μόνο χώρας σε ομάδα. Επτά Αργεντίνους έχει στο δυναμικό του ο Αστέρας και φαίνεται πως στην Τρίπολη σύντομα, παραδοσιακός χορός θα γίνει... το τανγκό.

Ούτε ο Άρης, πάει πίσω βέβαια, καθώς την ώρα που αριθμεί μόλις 7 Έλληνες, οι Βραζιλιάνοι της ομάδας υπολείπονται μόλις ενός! Για να μην σταθούμε μόνο στα παραδείγματα της μιας πλευράς όμως, ας περάσουμε και στην έτερη.

Τόσο ο Ηρακλής όσο και ο Θρασύβουλος, έχουν ρόστερ με έντονο το ελληνικό χρώμα. Πιο συγκεκριμένα o "γηραιός" διατηρεί στο ρόστερ του 20 Έλληνες ποδοσφαιριστές κερδίζοντας την πρώτη θέση στον σχετικό πίνακα, ενώ ο Θρασύβουλος διαθέτει έναν λιγότερο.

Τέλος, μεγάλο πρόβλημα με τις... μεταφράσεις φαίνεται πως θα αντιμετωπίσει ο Εμίλιο Φερέρα του Πανθρακικού, ο οποίος θα έχει στην διάθεσή του, ούτε λίγο ούτε πολύ, ποδοσφαιριστές από 14 διαφορετικές χώρες!












TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ