STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μετά την 7η αγωνιστική των playoffs

Οι Αϊτόρ - Τσούμπερ σε φάση από το παιχνίδι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | 8 Μαίου 2022
Οι Αϊτόρ - Τσούμπερ σε φάση από το παιχνίδι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός | 8 Μαίου 2022 EUROKINISSI

Η μάχη για τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια καλά κρατεί μετά και την 7η αγωνιστική των playoffs με τον Παναθηναϊκό να βγαίνει κερδισμένος παρά την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ ενώ η ήττα του Άρη του στέρησε τη δυνατότητα να βγει μόνος τρίτος. "Ζωντανός" και ο ΠΑΣ Γιαννίνα μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Τρεις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε των playoffs της Super League Interwetten και η μάχη για τις ευρωπαϊκές θέσεις "φουντώνει". Θυμίζουμε πως οι τρεις πρώτες δίνουν "εισιτήριο" και δυνητικά και η τέταρτη, ανάλογα με τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας

Στο παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής των playoffs ο Ολυμπιακός επικράτησε του Άρη 1-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και οι γηπεδούχοι έχασαν την ευκαιρία να προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό και να βρεθούν στην τρίτη θέση. Έμειναν στην τέταρτη με 53 βαθμούς καθώς τους έφτασε η ΑΕΚ αλλά έχουν την ισοβαθμία. Ο Άρης μέχρι το τέλος έχει να παίξει με τους ΠΑΟΚ (εκτός), ΑΕΚ (εντός) και ΠΑΣ Γιάννινα (εκτός).

Νωρίτερα το ισόπαλο 0-0 στο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ σε συνδυασμό με την ήττα του Άρη ευνόησε τους πράσινους οι οποίοι έφτασαν τους 55 πόντους και είναι στην τρίτη θέση στο +2 πλέον από τον Άρη και ΑΕΚ ενώ και με τις δύο ομάδες έχουν και την ισοβαθμία. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στα επόμενα τρία ματς τους Ολυμπιακό (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά για την ΑΕΚ, καθώς πλέον είναι στους 53 βαθμούς και έμεινε στην 5η θέση. Ο κίνδυνος ευρωπαϊκού αποκλεισμού είναι ορατός και θα ψάξει αντίδραση κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα (εντός). Ακολουθούν ματς με Άρη (εκτός) και Ολυμπιακός (εντός).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε σημαντική νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι που άνοιξε το πρόγραμμα με 1-0. Οι Ηπειρώτες τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος είναι στους 46 πόντους στο -6 από την Ένωση. Θεωρητικά είναι ακόμη μέσα στο "παιχνίδι" της ευρωπαϊκής εξόδου. Την επόμενη αγωνιστική το όνειρο αυτό μπορεί να σβήσει.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ που δεν βρίσκεται σε φόρμα είναι στους 60 πόντους. Δεν έχει ακόμη κλειδώσει τη 2η θέση, ούτε και την ευρωπαϊκή έξοδο, αλλά έχει το προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους διεκδικητές καθώς βρίσκεται στο +5 από τον τρίτο Παναθηναϊκό και στο +7 από Άρη και ΑΕΚ.

Τι ισχύει με το Κύπελλο Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν δύο δρόμους για την έξοδό τους στην Ευρώπη. Εάν κατακτήσουν το Κύπελλο και έχουν τερματίσει εκτός τριάδας, τότε θα εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο μέσω του θεσμού.

Σε περίπτωση που ένας εκ των δύο νικήσει στον τελικό και έχει τερματίσει και μέσα στην 3άδα, τότε θα ανοίξει αυτόματα και η 4η θέση του πρωταθλήματος για έξοδο στην Ευρώπη. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί είτε ο χαμένος φιναλίστ (εάν δεν είναι στην 3άδα), είτε η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που δεν βρεθούν στην πρώτη τριάδα των playoffs.

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 76
  2. ΠΑΟΚ 60
  3. Παναθηναϊκός 55
  4. Άρης 53
  5. ΑΕΚ 53
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 46

Οι επόμενες αγωνιστικές των playoffs

8η αγωνιστική

  • ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ - Άρης

9η αγωνιστική

  • Άρης - ΑΕΚ
  • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

  • ΑΕΚ - Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης

Μη χάσετε την Game Night στις 23:00 για τα σπουδαία ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των playoffs:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ