STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League Interwetten: Η μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια εντείνεται

Στιγμή από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη
Στιγμή από την αναμέτρηση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη EUROKINISSI

Η μάχη για τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια εντείνεται ολοένα και περισσότερα μετά και την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΣ Γιάννινα παλεύουν για την Ευρώπη.

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε των playoffs της Super League Interwetten, ενώ ο ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός χρωστούν το παιχνίδι της Τούμπας, το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη (4/5, 19:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24). Η μάχη για τις ευρωπαϊκές θέσεις "φουντώνει", ενώ θυμίζουμε πως οι τρεις πρώτες θέσεις δίνουν "εισιτήριο" και δυνητικά και η τέταρτη, ανάλογα με τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος έφτασε τους 60 βαθμούς και είναι στο +6 από τον τρίτο Παναθηναϊκό και στο +7 από τον τέταρτο Άρη. Ο Δικέφαλος έχει το απόλυτο προβάδισμα για την 2η θέση, ενώ άμεσα μπορεί να κλειδώσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Από την άλλη, η ΑΕΚ με τους 53 πόντους βρίσκεται πίσω από τους πράσινους (-2) και τον Άρη (-1). Επομένως τα παιχνίδια τους από εδώ και πέρα αντιμετωπίζονται σαν τελικοί.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Άρη και ανέβηκε στην 3η θέση περνώντας πάνω από τους κίτρινους στο +1. Οι πράσινοι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα επίσης κομβικό παιχνίδι για την ευρωπαϊκή έξοδο. Από την άλλη, ο Άρης, ο οποίος έμεινε στους 53 πόντους είναι τέταρτος και συνεχίζει να δίνει τη μάχη του.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε, όμως ηττήθηκε 3-2 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Βρίσκεται στο -11 από την τρίτη θέση και στο -10 από την 4η και δεδομένου ότι απομένουν τέσσερα παιχνίδια δεν αποκλείεται να χάσει και την όποια μαθηματική ελπίδα την επόμενη αγωνιστική.

Τι ισχύει με το Κύπελλο Ελλάδας

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν δύο δρόμους για την έξοδό τους στην Ευρώπη. Εάν κατακτήσουν το Κύπελλο και έχουν τερματίσει εκτός τριάδας, τότε θα εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο μέσω του θεσμού.

Σε περίπτωση που ένας εκ των δύο νικήσει στον τελικό και έχει τερματίσει και μέσα στην 3άδα, τότε θα ανοίξει αυτόματα και η 4η θέση του πρωταθλήματος για έξοδο στην Ευρώπη. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί είτε ο χαμένος φιναλίστ (εάν δεν είναι στην 3άδα), είτε η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που δεν βρεθούν στην πρώτη τριάδα των playoffs.

Η βαθμολογία των playoffs

  1. Ολυμπιακός 73 **
  2. ΠΑΟΚ 60 **
  3. Παναθηναϊκός 54
  4. Άρης 53
  5. ΑΕΚ 52
  6. ΠΑΣ Γιάννινα 43

**Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Οι επόμενες αγωνιστικές των playoffs

7η αγωνιστική

  • ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
  • Άρης - Ολυμπιακός
  • ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ

8η αγωνιστική

  • ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
  • Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
  • ΠΑΟΚ - Άρης

9η αγωνιστική

  • Άρης - ΑΕΚ
  • Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα

10η αγωνιστική

  • ΑΕΚ - Ολυμπιακός
  • ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης

Μη χάσετε την Game Night στις 23:00:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ